Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (641)

Satan 

všechny recenze uživatele

Mám nový americký sen. Dojet za tu velkou louži, potkat učitele, který chce odrbat kasína a nahrabat si 300 litrů na Harvard a možná ještě víc. Jenže já si s matematikou rozumím asi jako koza s autem, takže nejspíš zase ostrouhám. Přiznám se hned: trailer mě nijak výslovně nenadchnul, počítal jsem s blbostí a oddychovou záležitostí a jediným tahákem byl pro mě Kev Spacey. Ten svou úlohu splnil do puntíku (své také udělal scénárista při psaní jeho postavy, i když je zase parchant) a navíc překvapil v jistých pasážích velmi zajímavý scénář, který dobře pracuje s retrospektivou. Scénář je však naopak i největší slabinou. Na drama je 21ka příliš povrchní, na komedii taktéž, a tak nám ti pěkní mladí lidé příběhem hezky proplouvají a na konci vás to začne štvát. Těch večírků bylo moc, těch citových výlevů bylo moc a nakonec i těch dialogů posouvajících děj někam výrazně dál bylo až příliš málo. Seřezat stopáž na maximálně 100 minut, jít víc do hloubky charakterů a víc vymáčknout z dramatických či naopak humorných situací, byla by to paráda. I tak jsem byl však mile překvapen, protože teorii se 3 dveřmi a moderátorem už mi nikdo z paměti nevymaže. [Přesná stopáž: 118 min] ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Úchvatné, som vo vytržení. Príbeh nezvyčajný, úžasne podaný. Hlavný hrdina bol síce typický teeneger, ktorý nemal na začiatku dostatok sebavedomia a ani krásnu partnerku. V podaní Jima Sturgessa však dostal úplne iný nádych. Scenár v poriadku, do deja sa úplne hodil ani slovko by som nemenila. Kevin Spacey, tento neuveritený herec tomu dodal tú správnu šťavu.Soundtrack tiež neuveriteľný, kamera nadpriemerná. 100% Nie je, čo dodať. Vidno, že aj dobré filmy sa dajú natočiť. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Na tento film som sa velmi tesil. Ocakaval som, ze bude mat kvalitu DANNYHO PARTAKOV (2001), ale nemal. Za to je radost divat sa na skveleho Kevina Spaceyho a nebezpecneho Laurenca Fishburna. Okrem toho, ze sa hrdinom uspesne darilo okradat Casina v Las Vegas, chybalo mi tam akesi napätie, ktore prislo v deji prilis neskoro. Preto som zvazoval medzi tromi a styrmi hviezdickami. Aj spravanie sa niektorych postav sa mi zdalo byt dost debilne, ale to by sa zase nedostali do malerov, takze beriem to v pohode...22.01.2009 ____ Jim Sturgess - (Ben Campbell) +++ Kevin Spacey - (Profesor Micky Rosa) +++ Laurence Fishburne - (Cole Williams) +++ Kate Bosworth - (Jill Taylor) +++ Produkcia: Kevin Spacey, Brett Ratner +++ Hudba: David Sardy +++ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Peter Steinfeld, Allan Loeb .. Velice, velice infertilní scénář co se stavby a vývoje příběhu týče, navíc místy lehce utahané, ale ten líbivý nával Las Vegas barviček, pohodových (i když nevýrazných) herců a cinkajících žetonů jistě u mnoha místních zabírá. Prostě nehazardní sázka na omakanou kartu, která zajistí jistotu pofidérní výhry. 50%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

"Studenti, dnes si povíme, jak snadno a rychle odrbat dobře prosperující kasino." Ach, ti američtí kantoři, kéž bychom měli více takových i u nás, kde je dobrá podrazácká průprava nezbytnou podmínkou k přežití. Sice asi nepředejdete tomu, aby nakonec neodrbali také vás, když už to holt mají v povaze, ale jedno máte jisté – užijete si spoustu srandy na hraně zákona. Nový film Roberta Luketice té zábavy neskýtá tolik, kolik jí, věřím, skýtala skutečná akce studentů MIT, a ze všeho nejvíce připomíná o spoustu věcí ochuzené pokračování Dannyho parťáků (takové „Jak začínali“). Spacey ani Fishburne účast v tomhle filmu pravděpodobně nebudou zvýrazňovat ve svých životopisech, to spíš „účesyjakonaběžícímpáseměnící“ Kate Bosworth, od Supermana konzistentně nevýrazná, naláká do svého fanklubu pár nových pubescentů. Scénáristé z reálných událostí vypreparovali pouze pevné jádro, které následně překryli tím nejpředvídatelnějším hollywoodským make-upem. Pár vtipných hlášek a předvedení jednoho z mála praktických využití jednoduché matematiky, to jsou nejsilnější zbraně tohoto řadového krupiéra. U stolu jeho a jemu podobných přinejhorším vždy víte, že – nezávisle na hodnotě vlastních karet - nemůžete prohrát. 60% Zajímavé komentáře: genetique, Satan, StarsFan, GodComplex, Saccard ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Otázka, ktorú dá učiteľ študentom ("Vyber si z 3 dverí, z ktorých je za jednými skrytá výhra auta a za ostávajúcimi koza."), je hlavolam známy vďaka americkej televíznej relácii Let's Make a Deal (od r. 1963). (PATWIST)
  • Interiéry školy, kolej MIT a tělocvična se natáčely na Bostonské univerzitě, protože Massachusettský technologický institut nedovolil natáčení v areálu školy. (duklak2)
  • U nás populární hra Oko bere se od amerického blackjacku liší hlavně tím, že se nehraje s žolíkovými kartami, nýbrž s tzv. "mariáškami". (Siriuss)

Reklama

Reklama