Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (641)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Solidně natočená žánrovka, která by si ale vystačila i s useknutím dvaceti minut a lepší práci s humorem. Kevin Spacey standard, Jim Sturgess kouká na vyšší mety. Fajn práci s hudbou a vizuální šminky občas rozmaže zbytečný digitál, ale výsledek je stále o třídu a něco výš, než poslední Dannyho parťáci. 3 a ½. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

50%... I guess it’s luck, but it’s the same Hard luck, you’ve been trying to tame Maybe it’s love, but it’s like you said “Love is like a role that we play.” Just bend the pieces till they fit Like they were made for it But, they weren’t meant for this Chasin’ the ghost of a good thing Haunting yourself as the real thing It’s getting away from you again While you’re chasin’ ghosts. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Pravidla blackjacku jsem neznal, Monty Hallův problém taky ne, přesto mě výlet do třpytivého Las Vegas nadstandardně bavil a čas strávený ve společnosti party studentíků a jednoho proradného profesora nepokládám za zmařený. Jistě, o přelomové dílo se nejedná, scénář je vlastně jednoduchý a pseudochytrý děj také nepřekvapí skrytou rafinovaností, ve své dvouhodinové stopáži ale Oko bere kupodivu nenudí, na Kate Bosworth se dobře kouká a eskapády "Mickyho parťáků" neztrácejí drajv od začátku až do závěrečné honičky. A Las Vegas je cool. 70% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som nejakú somarinu, ale po čase si ma ten film získal.Veľmi zaujímavé a koniec bo tiež dobrý.Ale keď sa tak zamyslím, ani neviem čo je na tom tak super.Proste som len pozeral a bavilo ma to. Ma to tempo, fajn hercov, strih, hudbu ... mimochodom Kevinovi Spayceymu a Laurenceovi Fishburnovi role padli ako riť na šerbeľ. 85% - 4* ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Oko bere je skvělý film s výborným scénářem, slušnou režií, charismatickým Kevinem Spaceym a spoustou nových neokoukaných tváří, ale proti tomuhle všemu stojí zásadní problém a to stopáž. Zkrátit snímek o dvacet až třicet minut, tak neváhám a dám jasných pět hvězdiček. Opravdu styl jakým je snímek natočen se mi moc líbil, ale místy jsem se neubránil nudě. I tak se, ale docela divím, že Oko bere je v "modrém", protože čtyřhvězdičková podívaná to určitě je (samozřejmě jedná se o můj názor a absolutně nikomu ho nevnucuji). Lepší čtyři hvězdičky....... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Otázka, ktorú dá učiteľ študentom ("Vyber si z 3 dverí, z ktorých je za jednými skrytá výhra auta a za ostávajúcimi koza."), je hlavolam známy vďaka americkej televíznej relácii Let's Make a Deal (od r. 1963). (PATWIST)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • O napínavý příběh projevil zájem jako první Kevin Spacey (Micky Rosa), jenž toužil po tom zahrát si profesora, který stál po dlouhá léta v čele Blackjack Teamu. (duklak2)

Reklama

Reklama