Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (641)

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +svižné, zajímavé, moderní, zábavné, dobrý závěr -ta hra tady na mě bylo moc rychlá, bylo to dělaný spíš pro efekt, a ani nemám chuť (potřebu) si ji zahrát, bylo to trošku delší/// Jeden čas jsem uvažoval i o návštěvě kina, nakonec jsem se ale spokojil s blurejkem. I když ani by to nebyla potřeba, obraz je sice ostrý, detailní, ale tady pozornost věnujete něčemu jinému. Stačilo by tedy i klasické DVD. K filmu samotnému. Některé postavy zajímavé, hlavně potěšil Kevin Spacey a Laurence Fishbourne. Z těch mladých byl někdo výraznější (Aaron Yoo, Liza Lapira), někdo zase méně (Jacob Pitts a kupodivu Jim Sturgess). Je fain že tu hrála Kate Bosworth, konečně jsem ji měl možnost po čtyřech letech od Supermana zase vidět. Jinak je to víceméně hlavně oddychoví film, který má trochu pobavit s jistou dávkou napětí./// Celkem 72%/// ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey si tuhle roli ve svém životopisu nejspíš speciálně zvýrazňovačem nepodtrhne, soundtrack velký úspěch na iTunes asi taky slavit nebude. Tedy možná ano, hudba by to možná byla ještě celkem poslouchatelná (téměř se neliší od 3/4 toho, co se k nám většinou valí z rádia jako moderní hudba pro teenagery), to ale nemění nic na tom, že zatímco lidi jako Hans Zimmer nebo John Williams dokáží notami příběh provázet a často i povznést o několik příček výš (jak se mi během filmu zastesklo po The Doors, kteří hrají v traileru), u tohohle filmu spíš s každou novou skladbou naprosto vypadnete z děje. Nejdřív si zvyknete na pomalou bezvýraznou romatickou skladbičku, bum, spustí se rocková vypalovačka, bum, je tu hudba jak z Karibiku. Když nad tím ale tak uvažuju, možná bych ani neměla vinit režiséra hudebního doprovodu jako spíš toho, kdo sestavoval scénář; toho, kdo tak rád za 10 minut stihl proskákat z casina ve Vegas, do nočního klubu, následně university MIT a znovu do casina. A jakkoliv budou jednotlivé střípky této skládanky zajímavé, dohromady bohužel moc smyslu nedávají a zpočátku i trochu nudí. Jednoduše typ filmu, který nenadchne, neurazí, neoslní. Lepší tři hvězdičky, nebo horší čtyři? Jakožto nadšený hráč Texas Hold'emu (druh pokeru), který se s každou vyloženou kartou dostával více a více do svého živlu (škoda, že tam těch scén z casina nebylo víc), nakonec dávám to vyšší číslo. Ale výhra jistá jako 21 v blackjacku to rozhodně není. / Poznámka: Naprosto nejvtipnější mi na celém filmu přišel moment, kdy při závěrečných titulcích naskočil nápis: "Nezapomeňte tento film ohodnotit na www.CSFS.cz" :D ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Výborný, chytrý film, Jim Sturgess věrohodně ztvárnil přerod chudého slušńáka na sebevědomého bohatého floutka. Radši jsem jednu hvězdičku přidala, když ostatním to připadá jako průměr - mě se to jeví jako výrazný žánrový nadprůměr a na rozdíl od většiny filmů se něco dozvíme z prostředí, do kterého bychom se asi těžko ve skutečnosti podívali. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Na film se dobře dívá a má dobré obsazení, ale dost zamrzí, že film je natočen jak podle šablony, kde člověka nic nepřekvapí a chod příběhu se dá bez problémů uhodnout. Kdybych během celého filmu neměl pocit, že jsem něco podobného viděl už v několika jiných filmech, tak by celkové hodnocení mohlo dopadnout lépe, ale tvůrčí práce scénáristů se bohužel nepovedla. Pro mě spíše oddychová a jednohubková podívaná, která nepotěší a ani nezklame, mé hodnocení 2,5 hvězdičky… ()

k212 

všechny recenze uživatele

Z daného tématu by se dalo jistě vytěžit daleko víc. Možná i daleko větší drama, než v jaké se nakonec Oko bere obrátí. Jednohubka, která je velice svižně natočená, skočně ohudebněná a svěže odehraná. Děj je nalinkován jistě a příliš neodbočuje, po druhé-třetí návštěvě kasína, je divák přestane rozeznávat, v podstatě je vržen do rychlého a hazardního životního stylu (záměr, hádám). Filmu však chybí elegantní akce a nadhled. Trochu mám pocit, že je spíš určen jako spotřební zbožíčko pro náctileté, třeba se mýlím, každopádně je to zboží dobře vyrobené. 60%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Zatímco hrdina filmu Ben (Jim Sturgess) chodí do kasina proto, aby si vydělal na studium medicíny, jeho skutečný předobraz Jeff Ma hrál jenom kvůli vzrušení z toho, že umí obehrát kasino. (duklak2)
  • Film se točil v kasinech v Las Vegas za plného provozu. Filmaři měli většinou k dispozici pouze dva nebo tři hrací stoly. (Rafik)
  • Film byl v USA použit jako atraktivní cena pro soutěžící deváté řady reality show Big Brother (od r. 2000). Soutěžilo se v blackjacku a vítězové zhlédli speciální projekci snímku. Hlavní cena byla zájezd do Las Vegas v hodnotě 21 tisíc dolarů, který zahrnoval pobyt ve stejném hotelu, v jakém bydleli herci z filmu. (duklak2)

Reklama

Reklama