Reklama

Reklama

Krupiér

  • Francie Croupier (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou celou dobu hledal. Jack Manfred shání práci a životní uplatnění. Vrátil se z jižní Afriky, kde pracoval v jednom z provinčních kasín a jediné, co ví je, že krupiérem už rozhodně být nechce. Stal by se raději spisovatelem. Nedostatek hotovosti ho ale nakonec přeci jen přinutí nastoupit do kasína U Zlatého lva. Návrat do domu závislých je mnohem lehčí, než si Jack myslel. Tentokrát ale chce mít vše pod kontrolou on. Nemíní se nechat nekončící mašínérií vydělávání a prohrávání peněz sešrotovat, vyždímat a vyvrhnout. Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou Jack celou dobu hledal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

"Hazard". Slovo, při kterym někdomu zajiskřej oči, někdo sklopí hlavu a někdo se jenom usměje. Kolik lidí mu už propadlo? Jednou do něj spadneš a těžko se leze ven. Koukáš se do očí těch, co prohrávaj a cejtíš se jako král. Málo známej film o londýnskym krupiérovi Jackovi a jeho knize co píše během působení v casinu. Parádní britský drama, neznámí herci, silnej příběh. Co víc si přát? Snad jen to, že se moje oblíbená Rhona Mitra objevila jenom na chvilku. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem od Mike Hodgese viděla a milé překvapení. Cliwe Owen se na roli krupiéra připravil opravdu výborně. Užijete si ruce kouzelníka nebo falešného hráče? Ruleta, Black jack, šlape to jak nejlepší švýcarské hodinky. Trochu mi vadil ten konec, kdy scénarista přiklepl krupiérovi morbidní smysl pro humor. Na druhou stranu tím dostal zajimavou pointu, bez zbytečných klišé. ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Film urcite uz z principu ze je o krupierovi pomerne upouta pozornost, natozpak kdyz vam pruvodce filmem dela sam Clive Owen se svym hypnotizujicim hlasem(vetsinu casu poslouchate monology hlavni postavy). Ale jakmile to vsechno zkonci, tak si na ten film jen tak nevzpomenete. Zaverecna "pointa" neni zas tak silna, ani celkove ten film na druhe zkouknuti moc nenabidne. Ale bylo to velmi prijemne stravenych 90 minut. Poctive tri hvezdicky. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Som (nie)len ženská, (ale aj) vnímavá ženská (a to nepovažovať za vlastný výrok, môj výrok spoznáte podľa nevinnej okázalosti:)), a tak toto dnes bude čisto owenovské. Čo by platilo ako moc pekné 3*, Clive povýšil na šarmantnú štvorku. Postava bystrého, suverénneho krupiéra so zmyslom pre humor, ženy i zodpovednosť mi neučarovala, totižto ona ma začarovala. To, že C. O. rovná sa pravá chlapská a nezničiteľná charizma plus stelesnená neodolateľnosť, v tom už dlhšie mám božské jasno, ale že ma totuo svojou výbavou tak zhypnotizuje, o tom sa veru u mňa ešte nesnívalo, dodnes. Spolu s Closer zatiaľ najmilovanejšie výkony. P.S.: Len nie ďalšie blond experimenty, prosím! No snáď už v tak pokročilom:) 21. storočí nehrozí že...:) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Krupiér je povolání, které se k hercovi takového formátu jako je Clive Owen nesmírně hodí, ale v té době by to řekl málokdo. Právě role rázného krupiéra, který se řídí přísnými pravidly a stojí si za tím co napočítá jako první, objevila pro Hollywood a nejen pro něj novou sympatickou hvězdu a to až v jeho 34 letech. Ze začátku se zdá, že to bude nudný a nezáživný příběh, přitom je to opravdu slušně ubíhající thriller plný zajímavých filozofických parafrází onoho krupiéra, který krom toho, že pracuje v kasíně se snaží napsat knihu prakticky o sobě a během celého příběhu to vypráví formou rad a zajímavých mouder, kterých by se správný krupiér u stolu s blackjackem nebo ruletou měl rozhodně držet. Jasné je, že právě Krupiér C. Owenovi odstartoval možnou hvězdnou kariéru. Film Potomci lidí to jen potvrzují a doufám, že mu to nadále vydrží, jako krupiér prošel na jedničku minimálně dvakrát podtrženou. --- Musím jít za Habibem - Za Habibem? - Terorista! Napsal fantastickej životopis. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Všichni herci, kteří hrají ve filmu krupiéry, tedy i včetně Clive Owena nebo Katie Hardie, byli proškoleni profesionálními krupiéry. (becki_tu)
  • Film byl vyloučen z Academy Awards krátce potom, co byl uveden v nizozemské televizi. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama