Reklama

Reklama

Krupiér

  • Francie Croupier (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou celou dobu hledal. Jack Manfred shání práci a životní uplatnění. Vrátil se z jižní Afriky, kde pracoval v jednom z provinčních kasín a jediné, co ví je, že krupiérem už rozhodně být nechce. Stal by se raději spisovatelem. Nedostatek hotovosti ho ale nakonec přeci jen přinutí nastoupit do kasína U Zlatého lva. Návrat do domu závislých je mnohem lehčí, než si Jack myslel. Tentokrát ale chce mít vše pod kontrolou on. Nemíní se nechat nekončící mašínérií vydělávání a prohrávání peněz sešrotovat, vyždímat a vyvrhnout. Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou Jack celou dobu hledal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Dielko, ktoré spočiatku sľubovalo veľa, aby napokon skončilo iba ako mierne nadštandardná jednohubka v pažeráku zabudnuteľných filmov. Rozohraté motívy a očakávania v druhej polovici zväčša končia v slepých uličkách a záver akoby pricupital z nejakého iného filmu. Ale Clive Owen je fakt "pohodář" a keď už nie celý film, aspoň zopár "životných múdier" sa človeku votrie pod kožu. Ideálne by bolo hodnotenie 3 a 1/2. ()

lvi_psouk 

všechny recenze uživatele

Můj první film s Clive Owenem. Nečekal jsem vůbec nic, nakonec jsem odcházel neskutečně mile překvapen.. Klidný, avšak strhující, děj zasazený do prostředí kasína se všemi těmi existencemi, které se v něm vyskytují - od pracháčů po úplný nuly, který doufají ve vrtkavost štěstěny... Nakonec se zadaří, ale jinak a někomu jinýmu. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Není to zlé, ale při závěrečných titulcích jsem si říkal, že si tvůrci mohli víc vyhrát. Do snímku se vkrádá zvláštní atmosféra a ku prospěchu věci mu jsou zejména herci. Klidná nezúčastněnost Clive Owena může někoho iritovat, nicméně herec jako takový se role zhostil výborně. Přijímá místo krupiéra v jednom ošuntělém kasinu, aby nasbíral zkušenosti pro svou knihu. Nemá potřebu vstupovat do hry, přesto se ocitá uprostřed nebezpečné hry. Film na britských ostrovech propadl, ve Státech ho ale umělecká kina přijala s nadšením. A bylo „skoro“ zaděláno na další hvězdu.. Filmu trochu škodí místy podivné dialogy a dle mého hodně nudná a nezáživná režie!! Nadšený jsem určitě nebyl.. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Snímek má několikeré signifikantní prvky. V první řadě rozhodně představení Clive Owena, jemuž je role snad šitá na míru. V tomto momentě mě nenapadá nikdo, kdo by měl tak hypnotický a uhrančivý pohled, aby se do hlavní role hodil víc. Zadruhé je to styl vyprávění, kde velká část příběhu je divákovi předkládána ve formě monologů ústřední postavy. Dále je to jistě hutná atmosféra, v níž hltáte každou minutu stopáže, aniž byste tušili, co za zvrat bude následovat. Začtvrté je to neobvyklé prostředí. Jistě, kasina jsme tu už měli mnohokrát, ale aby se vše točilo okolo krupiéra, to je něco, co se nevidí. Proč ale všechno prozrazovat, že? 80 % Oblíbená část- Owenovo rozdání karet přátelům při pokeru ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

"Hazard". Slovo, při kterym někdomu zajiskřej oči, někdo sklopí hlavu a někdo se jenom usměje. Kolik lidí mu už propadlo? Jednou do něj spadneš a těžko se leze ven. Koukáš se do očí těch, co prohrávaj a cejtíš se jako král. Málo známej film o londýnskym krupiérovi Jackovi a jeho knize co píše během působení v casinu. Parádní britský drama, neznámí herci, silnej příběh. Co víc si přát? Snad jen to, že se moje oblíbená Rhona Mitra objevila jenom na chvilku. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Všichni herci, kteří hrají ve filmu krupiéry, tedy i včetně Clive Owena nebo Katie Hardie, byli proškoleni profesionálními krupiéry. (becki_tu)
  • Film byl vyloučen z Academy Awards krátce potom, co byl uveden v nizozemské televizi. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama