Reklama

Reklama

Krupiér

  • Francie Croupier (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou celou dobu hledal. Jack Manfred shání práci a životní uplatnění. Vrátil se z jižní Afriky, kde pracoval v jednom z provinčních kasín a jediné, co ví je, že krupiérem už rozhodně být nechce. Stal by se raději spisovatelem. Nedostatek hotovosti ho ale nakonec přeci jen přinutí nastoupit do kasína U Zlatého lva. Návrat do domu závislých je mnohem lehčí, než si Jack myslel. Tentokrát ale chce mít vše pod kontrolou on. Nemíní se nechat nekončící mašínérií vydělávání a prohrávání peněz sešrotovat, vyždímat a vyvrhnout. Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou Jack celou dobu hledal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

lvi_psouk 

všechny recenze uživatele

Můj první film s Clive Owenem. Nečekal jsem vůbec nic, nakonec jsem odcházel neskutečně mile překvapen.. Klidný, avšak strhující, děj zasazený do prostředí kasína se všemi těmi existencemi, které se v něm vyskytují - od pracháčů po úplný nuly, který doufají ve vrtkavost štěstěny... Nakonec se zadaří, ale jinak a někomu jinýmu. ()

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Ruleta a hazard mě sice nechávají zcela klidným, ale o to více mě film překvapil. Vnitřní hlas krupiéra trefně vystihuje povahy hráčů a tím se dotýká i některých principů jejích (ne)úspěšnosti. Svět hráčů se točí kolem něj, ale jeho se to vlastně netýká - není to on kdo je obírá o peníze, jsou to jenom oni sami. Jakoby z toho měl radost, že může pozorovat, jak lidé u stolu dělají osudová rozhodnutí. Věří, že "svět zlomí každého a pak jsou mnozí silní na nesprávném místě, ale ty které nezlomí...zabije". Možná se projevuje jako bezcitný a ironický frajírek, který potřebuje prachy, aby mohl dopsat svou knihu, ale možná taky jenom nechává vše plynout kolem sebe vědom si toho, že lidský život je jako kulička na ruletě. Ale on sám se drží jediného pravidla - nikdy nehraje, a právě proto dělá krupiéra - jedině v jeho pozici je nad hrou - nad životem ostatních - alespoň po pracovní dobu v casinu... ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý film ktorý má zvláštnu atmosféru ... svet kasína pocítite ako keby ste boli priamo pri hracom stole...máte dojem,že obsluha kasína je len meter od vás. Napätie a neistota čo bude ďalej robia z toho filmu skutočne malú drámu :) Skutočnou perlou filmu je ale špičkový výkon vtedy ešte mladého C.Owena...je naprosto dokonalý , chladný a je to chodiaca " kalkulačka " ktorá nám všetko dôležité povie formou vnútorných monológov. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Ze světa hazardu byla natočena pěkná porce filmů. Hráči v nich vymýšlejí nejrůznější fígle, jak casino oškubat. Tady je to jiné. Je to totiž vyprávění z pohledu krupiéra. Clive Owen je tradičně hodně nadprůměrný, což bohužel o filmu jako celku říct nemůžu. Je to sice dobře natočené, ale chybí mi tu nějaký výraznější prvek nebo v závěru moment překvapení. Jelikož tu není a celou dobu jsem uvažoval o čtyřech hvězdičkách, nakonec nerad, ale jednu ubírám. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Snímek, který odstartoval hvězdnou kariéru Cliva Owena a nutno říct, že zcela zaslouženě, neboť je to právě on, kdo odtáhl celý snímek! Clive tu vystupuje jako Jack Manfred začínající spisovatel, který ( dočasně, už zase ) bere práci krupiéra, aby se v klidu mohl věnovat práci na chystané knize, aby se posléze právě práce krupiéra stala hlavním a jediným tématem jeho knihy. Krupiér je napínavý snímek s ponurou atmosférou, volně plynoucí, který vás vtáhne hned od začátku do děje a nepustí až do úplného konce. Pro mě osobně hodně milé překvapení. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Film byl vyloučen z Academy Awards krátce potom, co byl uveden v nizozemské televizi. (becki_tu)
  • Snímek se dočkal uvedení až dva roky po svém dokončení. (oje)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama