Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

Stanley 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem zbožňoval. Na rozdíl od mnoha jiných seriálů nepopisuje jen dění běžných životních událostí, ale hlavně vnitřního Kevinova světa, což dělá s takovou autentickou citlivostí, že se se slzami v očích nelze ubránit vzpomínkám z vlastního života, mládí a dětství. Nádherná ukázka toho, jak to, co je vidět, je sotva procento toho, co někteří prožívají společně s tím, co vidět není. ()

Gann 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál je pro mě srdeční záležitost - poprvé jsem ho sledoval ve svých 10 letech a hrozně jsem si ho zamiloval. Nikdy jsem neviděl všechny díli, ale co jsem viděl ty mě dostali. Už navždycky si budu pamatovat zachodové "šprůšo" nebo jak se francouzsky řekne "Chcete trochu másla?". :) Jo a jak už řekl golfista - chtělo by to Soundtrack. Muzika byla opravdu sqělá. Jak rád bych zase jednou z televize uslyšel tu krásnou úvodní melodii... ()

Reklama

zigy 

všechny recenze uživatele

Ze života a stále aktuální.... Podle mého názoru jsou problémy dospívajících stále stejné, ať už se odehrávají v jakékoli době a na jakémkoli místě světa. Hlavní hrdina Fred Savage to hraje fakt báječně, a je podporován skvělými glosami jeho staršího "já" (dabing pana Donutila je mistrovský). Mojí oblíbenou postavou je tatínek se svými neodolatelnými grimasami....Takže celkově: Vtipné, chytré a plné životních mouder. ()

kujon 

všechny recenze uživatele

Dát něco jiného než 5 hvězdiček tomuhle seriálu by bylo asi jako dát spropitné WC-bábě na Brněnském hlavním nádraží - beze smyslu :O) Tenhle seriál mě naprosto uchvátil, má všechno to, co by člověk v dospívání, ale i po tom, měl vidět a to s notnou dávkou vtipu a kouzelné zábavy. Amerika v letech 60. viděna očima Kevina Arnolda, malého chlapce který dospívá ve své rodině, prožívá celý svůj život před očima diváků - první kroky, lásky, kamarádi, rodinné trable. Vše do sebe nádherně zapadá a tvoří jeden z mých nejoblébenějších seriálů na který se kdykoliv podívám znovu. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Báječný seriál z báječné doby! Má to nejikoničtější a nejlepší dobovej soundtrack všech dob (nejspíš i nejdražší, když to ČT od 90.let nereprízovala a pravděpodobně nikdy reprízovat nebude). Epizody kde má víc prostoru táta (Dan Lauria) jsou špička, ten jeho nabručenej výraz je prostě dokonalej. Z optiky dospělýho je dost zábavný, jak se hlavní postava Kevin (-se kterým jako dítě nutně sympatizujete a fandíte mu) většinou chová a projevuje jako totální kretén, ale právě i to je na tom báječný (třeba, když zjistí, že jeho holka Vinnie má víc bodů z final testů, než on: "Vinnie, proč jsi mi tajila, že jsi chytrá?" - tohle řekne zcena vážně někomu, o kom celej seriál tvrdí, že je to jeho životní láska ... maximálně boží) ()

Galerie (108)

Zajímavosti (17)

  • Hlas vypravěčova syna v poslední epizodě patří Henrymu - skutečnému synovi vypravěče Daniela Sterna. (Kulmon)
  • Byly vyrobeny tři různé verze úvodní písně „With a Little Help from My Friends“, kterou nazpíval Joe Cocker, ale je to původní song od kapely Beatles. (Trajektt)
  • Herečka Crystal McKellar, která hrála postavu Becky Slater – Kevinovy přítelkyně a pozdější rivalky, je ve skutečném životě sestrou Danicy McKellar, představitelky postavy Winnie Cooper. (Luxocculta)

Reklama

Reklama