Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

Uroboros 

všechny recenze uživatele

Hodnocení spíš z nostalgie - měl jsem štěstí, že tenhle seriál dávali na ČT 1 v době, kdy mi bylo cca stejně jako hlavnímu hrdinovi, což znamená, že jsem se s ním dokázal maximálně ztotožnit. :) Vlastně skoro srdeční záležitost. Shlédnutí posledního dílu byla skoro nejemotivnější chvíle dětství. :D Díky za to. ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

nostalgie k nostalgickýmu seriálu, nj, to bejvaly časy, když se lidi koukali na seriály normálním způsobem :), to zn. jednou tejdně jeden díl pěkně, to neni jako dneska....5 dílů za den.... :), ale né...má to svoje pro a proti, ale né, to jen tak na okraj, ale pamatuju si pár věcí, neviděl sem určitě všechny díly. Řekněme, že to prostě dávali, tak sem na to koukal, normální kluk, normální problémy, pamatuju si, že ta holka o něj ani moc nestála, ale von jí pořád nadbíhal....atd., já nevim, napadá mě hlavně to slovo: normální...ikdyž jasně..normální..víme...ale...nebo autentické(na to my diváci - všech seriálů a filmů a převážně amerických moc zvyklý nejsme..) ()

Reklama

zigy 

všechny recenze uživatele

Ze života a stále aktuální.... Podle mého názoru jsou problémy dospívajících stále stejné, ať už se odehrávají v jakékoli době a na jakémkoli místě světa. Hlavní hrdina Fred Savage to hraje fakt báječně, a je podporován skvělými glosami jeho staršího "já" (dabing pana Donutila je mistrovský). Mojí oblíbenou postavou je tatínek se svými neodolatelnými grimasami....Takže celkově: Vtipné, chytré a plné životních mouder. ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

V tý době to mělo svý kouzlo, malý sympaťák Kevin, laskavý humor, po duši to pohladilo, i nějaké poučení k tomu. Ale dnes by to už nejspíš nemělo šanci zaujmout, je to spíše sentimentální záležitost pro ty, co to tehdy, když to dávali u nás prvně v televizi, viděli (spolu s Dallasem, Beverly Hills atd., atd.), v dobách, kdy nebyly mobily, internet, sociální sítě, lidi si byli tak nějak blíž a vůbec všechno bylo lepší. Ne, neposmívám se, já tehdy na BL také koukal pravidelně (stejně jako na Dallas, Beverly Hills atd.) a coby pubescent s rozjitřenými city to velmi prožíval. Jenom si na rozdíl od většiny zde tu čtvrtou a pátou nostalgickou hvězdičku odpustím a dám tomu jen tolik, kolik si to podle mě zaslouží. Průměrný seriál s chytlavými, leč lehce kýčovitými epizodami, neurazí, mnohdy pobaví a dojme, plus kvalitní český dabing. ()

VN85 

všechny recenze uživatele

Seriál, o kterém se dá lidově řečeno říct, že jsem "na něm vyrůstal". Poprvé byl ČT vysílán někdy v první půlce 90. let (skončil někdy v únoru/březnu 1996), podruhé někdy cca 2001-2003 a tehdy jsem jako středoškolák měl občas pocit, že mi mluví ze života, byť se odehrával o 30 let dříve a úplně někde jinde. Navíc jako nejmladší dítě pětičlenné rodiny, kde je nejstarší dítě sestra a starší bratr je nesnesitelný, byť dneska oproti Weynnovi je to vysokoškolský učitel, jsem s Kevinem prostě soucítil. A pak ta Winney ... ()

Galerie (108)

Zajímavosti (17)

  • Malého špunta s lukem a šípy, který pospíchá na střelecký kroužek, si zahrál Ben Savage, bratr představitele hlavní postavy Kevina Arnolda – Freda Savage. (Luxocculta)
  • Seriál byl natočen převážně v Culver City v USA. Na krásných předměstích Culver City a Burbank. Vnitřní záběry byly pořízeny ve „Fox Studios“, také v Culver City. (Trajektt)
  • Herečka Crystal McKellar, která hrála postavu Becky Slater – Kevinovy přítelkyně a pozdější rivalky, je ve skutečném životě sestrou Danicy McKellar, představitelky postavy Winnie Cooper. (Luxocculta)

Reklama

Reklama