Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub je technicky nadaný, ale jeho okolí nemá zrovna pochopení pro jeho vynálezy. Nemá to tedy lehké až do chvíle, kdy potká vedoucího počítačového klubu, kterého Jakubovy schopnosti doopravdy zajímají. (Filmbox)

Recenze (48)

topi80 

všechny recenze uživatele

Předpokládal jsem, že jako fanoušek 8bitových počítačů budu nadšen, ale nestalo se. Bylo to takové divné, příběh mě nevtáhl, vynálezy byly takové divné a do vytracena. Prostřihy s počítačovou grafikou se mi líbily, jen nevím, proč to byl vždy jen takový půlsekundový sekanec. Že by podprahové sdělení? Kdyby se s tím pracovalo... Zkrátka dost divný film. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Asi by tři hvězdy odpovídaly více, ale v porovnání s dnešní produkcí pro děti je tohle skvost, který má srdce a dokonce jsem snesl i Molavcovou. Měl jsem sinclaira i didaktika a tak jsem zavzpomínal, film je s tou přicházející technikou moc dobře skloubený a hezký. Scény ataků na hlavního hrdinu ze strany dospělých jsou trochu přitažené za vlasy a jsou hlavní slabinou snímku, ale jinak se na to dívá dobře a film rychle utíká. Kdo neviděl, tak určitě na odreagování doporučuji. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl tento film, okamžitě jsem si vzpomenul na svoje dětské roky, kdy jsem v 60-tych letech začal dělat první elektrické pokusy se stavebnicí Merkur, a musel jsem se smát. Stejně jako se musím smát dnes, když si vzpomenu na všechny souvislosti. Tento film je velice poučný, zejména dnes. Doba dnes napředuje tak rychle, že ten smích mě vždy přejde v tom okamžiku, když si uvědomím, že to co jsem si koupil "včera" je "dnes" již technicky zastaralé a za stejné peníze jsem mohl mít technickou vymoženost o třídu vyšší. l to je život. I pro toto poučení dávám 4. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pozdně socialistická oslava pronikání výpočetní techniky a techniky vůbec mezi široké masy, pod vedením pracovníka JZD a nadšených dětí. Asi jen málokdo by stál o "vynálezy", které nám film přibližuje, ale v době uvedení filmu na obrazovky jsem byl samozřejmě také jako dítě nadšený. Příběh je velmi jednoduchý, ale celkem sympatický, mnohem sympatičtější, než Jakubova teta. Trochu mi vadily prostřihy s počítačovými animacemi, ale nadšení tvůrců pro technické finesy holt bylo nadřezano jejich smysluplnosti v ději. Ferda jede na kole, zlé učitelky ponižují děti, kluci to myslí dobře a nakonec je svatba. Průměrný dětský příběh, ale spíše už pro nostalgické vzpomínání střední generace, než pro dnešní děti. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu filmu jsem si zpívala „Spadlo prase do strouhy, neširoký nedlouhý...“, protože je to tak vlezlá písnička, která hrála hned v úvodu. Ale film je sám o sobě tak moc milý, že jsem ho sfoukla jedním dechem. Velmi příjemná dětská atmosféra, díky které jsem si zase vzpomněla na svoje dětství a samotní dětští herci mi učarovali. Vidět malého Jiřího Stracha bylo fakt vtipný a Jakuba Wehrenberga vlastně taky. Jiří Schmitzer se mi ve své roli moc líbil a asi s ním začnu vyhledávat víc filmů, protože herec je to skvělej. Příběh sám o sobě dokáže celkem zaujmout, když si chceme pustit něco silně nenáročného a jen vzpomínat na dětská 80. léta. Další dětský film do sbírky těch celkem povedených. Bavit se nad osmdesátkovou technikou bylo samo o sobě dost divný. A je to vlastně pořád stejný. Film se mi líbil. Je to velmi milý snímek, který neurazí ani nenadchne a jako velmi oddechovou komedii to beru a doporučuju! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Dalimil Klapka propůjčil svůj hlas v postsynchronech dvěma postavám: dědovi Kůrkovi (Viktor Nejedlý) a částečně i dědkovi Roubánkovi (Vladimír Hrubý). Vladimír Hrubý v průběhu natáčení umírá, a tak v části filmu se mluví sám a v části mluví hlasem Dalimila Klapky. (sator)
  • Ve scéně, kdy Jirka (Jiří Strach) čte před celou třídou svou slohovou práci, skví se za jeho zády na tabuli prázdninové datum 12. 7. (ViktorD)

Reklama

Reklama