Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (153)

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 19.2.1993+SLOVENSKÁ (obnovená) TELEVÍZNA PREMIÉRA: FOOOR = 3.9.2013, réžia slovenského znenia (STV Bratislava) = ETELA BALGOVÁ - HARANTOVÁ - TECHNICKÁ POZNÁMKA: V slovenskom dabingu uvedené v 90-tych rokoch aj na ČT. A verili by ste, že legendárneho - na slovo pomerne skúpeho - Lurcha daboval Michal Dočolomanský ? :-) (30.3.2012) ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

60tky byly prostě neuvěřitelné. Jak negativně (rakovinově se šířící sláva Tolkienovy nečitelné trilogie, vypatlaní zhulenci Hippies, Beatles) tak positivně...účesy, botičky, P.K.Dick na vrcholu tvůrčí invence (byť dalších 17 let též stál za to) Star Trek, Batman a Addamsova Famílie+ pár dalších pochopitelně. P.s. a nemůžu si vzpomenouti, zda to někdy bylo v cz, ale já to určitě viděl ve slovenštině a jestli to dodnes s cz dabingem není, tak je jen další ostuda pro čechy. Naštěstí jsem moravák, takže se mě to netýká, checht. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Prokázal jsem Addamsům malou laskavost a věnoval jim své 1000.HODNOCENÍ! A neudělal jsem chybu. Tenhle seriál je klasika a já se po mnoha zhlédnutích Sonneneldových dítek konečně dopracoval i k tomutu navýsost kouzelnému a ohromně nezapomenutelnému seriálu. Úvodní znělka - nezapomenutelná. Černobílý obraz tomu dodává kouzlo. Kouzelné zápletky a hlavně úžasné postavy, Lurch tady obzvlášť válí. Geniální obsazení: John Astin je nejlepší Gomez, Carolyn Jones je nejlepší Morticie a ještě svého kolegu překonává. Nejlepší jsou ovšem Jackie Coogan jako obzvlášť kouzelný strýko Fester, nejvíce mě ovšem baví Ted Cassidy jako Lurch, hvězda tohoto seriálu. A i Wednesday a Pugsley jsou úžasní. Skvěle obsazené jsou i sebemenší role. Vážně, v téhle rodině by byla radost žít, já tam chci!!! A musím pochválit i absolutně precizní slovenský dabing, který nejenže překvapil, ale hlavně potěšil. Kult na druhou toto. Nikdy nezapomenu na Lurche, strýka, zvonění, při kterém se otřásá celý dům, na Kleopatru, na kouzelné interiéry domu a hlavně na Lurchovo: "Zvonili ste?" a jeho výrazy.... Klasika, která je naprostou povinností pro všechny. Chci Věc a mučírnu!!! Seriál, který je dokonalý v každičkém detailu. Opravdu. 100% - ne, mnohem víc!! ()

pleva 

všechny recenze uživatele

Ani dlouhá doba tomuto seriálu neublížila a nepochopím jeho bídné umístění. Vše mi připadá velmi vypilované, nic není ani po letech směšné, a sám řadím Adamsovcov mezi top 3 seriály. Morticia je úchvatná žena Vamp, Gomez ji krásně doplňuje, Lurche, strýka i babičky by se asi každý lekl i v armádě spásy. Film nemohl mít úspěch, protože laťka i obsazení seriálu byly příliš vysoko a zkusit to stejné stejně nemívá moc úspěch. A když někde shánět, tak jen slovenský dabing. Božidara Turzonovová jako Morticia neruší a celkem je dabing malým uměleckým dílem. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • John Astin původně absolvoval konkurz na sluhu Lurche. (topr harley)
  • Na začátku seriálu je Pugsley starý osm let a Wednesday šest let. (Kulmon)
  • Povolanie Gomeza Addamsa je advokát. (Gryphon)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama