Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (153)

ivvi 

všechny recenze uživatele

Adamsovci sú skvelý rodinný seriál, ktorý by si zaslúžil určite viac uznania a popularity, akej sa mu dostalo. Títo čierno-bieli Addamsovci sú originálni predchodcovia známeho filmového remakeu z 90-tych rokov a musím povedať, že aj kvalitnejšími, nápaditejšími a dokonca aj vtipnejšími. Je fakt škoda, že sa nepokračovalo v ďalších sériách (natočili sa len 2). A úplne legendárnymi su scény s epickým strýkom Festerom. Ten jeho pohľad so žiarovkou v ústach je proste...nezabudnuteľný. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

60tky byly prostě neuvěřitelné. Jak negativně (rakovinově se šířící sláva Tolkienovy nečitelné trilogie, vypatlaní zhulenci Hippies, Beatles) tak positivně...účesy, botičky, P.K.Dick na vrcholu tvůrčí invence (byť dalších 17 let též stál za to) Star Trek, Batman a Addamsova Famílie+ pár dalších pochopitelně. P.s. a nemůžu si vzpomenouti, zda to někdy bylo v cz, ale já to určitě viděl ve slovenštině a jestli to dodnes s cz dabingem není, tak je jen další ostuda pro čechy. Naštěstí jsem moravák, takže se mě to netýká, checht. ()

Reklama

Huguette 

všechny recenze uživatele

Snad nejkrásnější je díl, tedy "dvoudíl" , který vypráví o tom, jak se Gomez zamiloval do Morticie. Asi je to k smíchu, ale mě to až dojalo. A úchvatná byla i Carolyn, která zvládla zahrát obě sestry Frumpovy, které byly naprosto odlišné. Okouzlující je i vášeň, se kterou Gomez zbožňuje svou ženu, mám dojem, že John Astin musel pro Carolyn nějakou malou slabost mít i normálně =) Humor seriálu je milý a roztomilý, ale přesto ani neodolatelní Addamsovi nepřekonají "psaní" I Love Lucy. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu to bola určite pecka. I v dnešnej dobe je to stále pozerateľné a dejová premisa o čudesnej rodine mierne posadnutej smrťou je skvelá. Nemá to však až taký drive a v jednotlivých epizódach sa striedajú pomerne vlažné pasáže s tými vtipnejšími, pri čom vyhráva najmä prvá skupina. Filmy z 90. rokov od Sonnenfelda sú v tomto a vlastne aj všetkých iných ohľadoch omnoho lepšie a kvalitnejšie. Ale legendárna zvučka a Largovo: Zvonili ste? zaujalo snáď v každom jednom diele :) Lepšie 3* a 65% ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jednoznačne seriálová legenda. Nočné mory som z tohto nevídaného mixu rodinnej komédie a hororu mával veľmi dlho. Hrôzu mi naháňal hlavne bratranec It, komorník Lurche a ruka. Nie je to samozrejme žiadne vyberané majstrovské dielo, či prepracovaný seriál, no nostalgia a kultovosť, ktorá sa s ním v očiach mojej generácie spája je úctihodná. A pritom sa jedná o tak neskutočne zvláštnu, bizarnú, neuveriteľnú a miestami až nepríjemnú záležitosť, že to v dejinách kinematografie nemá obdoby. 70 %!! ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • Gomez a Morticia byli první pár v americkém televizním seriálu, který měl aspoň mlčky sexuální život. (Kulmon)
  • Addamsovi byli první v televizním seriálu, kteří vlastnili počítač. (Kulmon)
  • Addamsovi se často odkazují na bratrance a sestřenice. Jejich jména byla: Blah, Bleak, Bleep, Blink, Blob, Cackle, Caliban, Clot, Creep, Crimp, Cringe, Curdle, Droop, Farouk, Fungus, Goop, Gripe, Grisly, Grope, Imar, Manuel, Melancholia, Nanook, Plato, Slimey, Slosh, Slump, Trivia, Turncoat, and Vague. (Kulmon)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama