Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

cab 

všechny recenze uživatele

Irsky extremista a clen radikalniho seskupeni IRA Rory (Brad Pitt) se vydava do USA dojednat koupi a prepravu zbrani hromadneho niceni. Je tajne ubytovan u nic netusicho policisty Toma (Harrison Ford). Situace se vymika kontrole a Rory je nucen jednat chladnokrevne, i pres skutecnost, ze si zalibil vsechny cleny Tomovy rodiny. Tom se na vlastni pest vydava po jeho stope po nalezu mrtvoly sveho partaka. Sympaticky hrajici dvojka hollywoodskych hvezd nema sanci udrzet napeti a pocatecni nasazeni po cele dve hodiny. Nenadchne ani neotravi. 55% ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Do půlky filmu šlo o nadprůměrné drama, ale pak se to, klasidsky po vzoru hollywoodských klišé, zvrhlo. Nesmysl za nesmyslem. Mimochodem, zkusili jste si svázat ruce za zády? Prostě je nepodvlíknete a to jsem nadprůměrný sportovec. navíc v sedě a v autě. Přestřelka v garážích je další z mnoha... Rory netrefí v závěru na lodi ze dvou metrů Toma, ačkoliv předtím v garážích střílel ve tmě na dvacet metrů neomylně. Motivace milující tmavovlásky, která Roryho udá, je také proti logice. Chce ho zachránit a tak ho vydá policii? Aby šel do vězení na doživotí? Těch nelogičností je tam ovšem celá řada a nebaví mě se o nich dál zmiňovat. ()

Reklama

VictorMartel 

všechny recenze uživatele

V české distribuci je vděčně znějící „Fine, the land of opportunity.“ nahrazeno sarkastickým „Fine, země oportunistů podle mého.“. Když tedy k neshodě mezi originálem a lokalizací nepřispěje zrovna nějaká národně exkluzivní konotace ani jiná adekvátně neřešitelná lexikální situace, zbývá ještě dost prostoru k samozvané licenci. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Film prakticky o nicom, ktory sa cely cas utapa v podpriemernosti. Mierna melancholia, ktora nas od zaciatku sprevadza sa odraza aj na hercoch. Ak uvazime fakt, ze Pitt uz mal v tej dobe za sebou nezabudnutelne vykony v Se7en a Twelve Monkeys a Ford celu plejadu filmov, ich hmliste vykony v tomto snimku su zarazajuce. Aj stare televizny filmy od Hallmarku mali v sebe omnoho viac zivota a emocii, co je popri takych hercoch a tiez pomerne dobrom reziserovi a scenaristovi prekvapive, nuz nie vzdy sa zadari. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Superhviezdna dvojica v klišoidnom, ale pútavom príbehu. Na film som sa tešil už necelý rok pred premiérou a rozhodne ma nesklamal. Sklamali ma snáď len jeho tržby, ktoré som pri vtedajšej popularite obidvoch hercov nečakal. Vynikajúca akčná dráma. Pridať tam ešte viac tej akčnej šťavy a mali by sme 5 * trhák. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • William Atherton mal pôvodne vo filme menšiu úlohu, tá však padla za obeť strihačovým nožniciam. V traileroch k tomuto filmu sa však jeho meno aj napriek tomu objavuje. (beso74)
  • Brad Pitt bol pri potulkách Západným Belfastom, kde si chcel vybrúsiť svoj severoírsky akcent, napadnutý. (beso74)

Reklama

Reklama