Reklama

Reklama

Lord of the Dance

(divadelní záznam)
  • Irsko Lord of the Dance
Hudební / Dokumentární
Irsko, 1997, 90 min

Obsahy(1)

Tanečník Michael Flatley ve strhující keltské taneční hudební show, která volně vypráví irskou lidovou legendu v novém oslnivém stylu. Nechte se unést do dob, kdy se čas zastavil. Kdy ožívají starověké legendy a temné síly. Akt 1: Pláč Keltů, Bohyně Eryn, Keltský sen, Válečníci, Cikáni, Ohnivé housle, Vypuknutí, Bojovníci, Bohyně Eryn. Akt 2: Nebezpečná hra, Peklo, Vášnivé noci, Žalozpěv, Siamsa, Mihla se světlem, Ukradený polibek, Noční můra, Souboj, Vítězství, Irsko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

jiriks 

všechny recenze uživatele

nemohu jinak než 5 stars! Letos jsem byl navštívit jejich představení v Ostravě a moc mě nadchlo. I když už MF se souborem netancuje, to mu neubralo na lesku, profesionalitě, skvělému tanci ovládanému nejlepší hudbou, která existuje...nechal jsem se unést, ale v tomhle případě to jinak nejde;) Určitě navštívím i další představení, celou dobu jsem měl husí kůži a běhal mi mráz po zádech;) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Miluju Irsko, miluju jejich hudbu, miluju whisky, miluju přírodu. Miluju Irsko a v příštím životě bych v něm chtěl žít. Každopádně Lord of the Dance je uskupení, které ani mě nenechalo chladným. Leč bohužel nikdy jsem je neviděl naživo. Nikdy jsem neměl s kým jít a tak jsem tenkrát do Prahy nejel, snad to jednou napravím. Protože to, co jsem viděl mě nadchlo. Je to dechberoucí směsice tance, hudby a úžasné show. K tomu pár slov hlavního protagonisty. A já osobně kvituji s nadšením i ta informace, kde všude bylo představení vyprodáno. Neboť pokud někdo pochyboval, že Lord of the Dance je nebo jsou fenoménem, pak tohle je argument jako prase. ()

Reklama

Turiec 

všechny recenze uživatele

Skvelé tanečno-hudobné vystúpenie, v ktorom je skĺbený balet s prvkami folklóru a nielen toho írskeho. Vo výbornej choreografii sa striedajú tanečné čísla s hudobnými. Kto má rád írsku hudbu, určite si príde na svoje. Výborní sólisti, tanečníci a svetelná šou sa však pravdepodobne zapáčia aj divákom, ktorí neholdujú baletu, stepu, či tancu vo všeobecnosti. Doteraz som si nevedel predstaviť chlapský súboj vyjadrený tancom. Až kým som neuvidel duel v podaní Michaela Flatleya. Škoda, že len na TV obrazovke. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Keď vám pri sledovaní chce kažďá bunka v tele tancovať, keď si pesničku (vačsinou tú záverečnú) pískate ešte týždeň po zhliadnutí, a tá istá melódia sa vám vybaví aj roky po tom a bežíte si pustiť na youtube nejaké to video viete, že show má niečo do seba. Michael Flatley a jeho miliónové nohy plus niekoľko desiatok až stoviek výborných tanečníkov a netreba opomínať ani sexi huslistky spôsobujú zimomriavky a euforické stavy milónom divákom po celom svete. Show ktorá sa nedá opísať, treba ju vidieť. Už na obrazovke vyzerá ako pastva pre oči, čo to musí byť live? Hodnotenia pod 4* nepochopiteľné. ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Viem si pri tom predstaviť situáciu: hostina na čistinke hlboko v írskych lesoch, stoly sa prehýbajú pod množstvom tradičného jedla a diviny, pivo tečie potokom, muzikanti hrajú takúto hudbu a osvetlenie poskytuje mesiac v splne a obrovské vatry. Naokolo by tancovali žienky so zvlnenými, dlhými vlasmy v ľahkých, trochu priesvitných šatoch, siahajúcich do pol stehien. A všetci by sa celú noc bavili a hodovali... (Ale vystačil by som si aj s tým, že by som mohol sedieť ako divák na takomto predstavení) :D ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama