Reklama

Reklama

Lord of the Dance

(divadelní záznam)
  • Irsko Lord of the Dance
Hudební / Dokumentární
Irsko, 1997, 90 min

Obsahy(1)

Tanečník Michael Flatley ve strhující keltské taneční hudební show, která volně vypráví irskou lidovou legendu v novém oslnivém stylu. Nechte se unést do dob, kdy se čas zastavil. Kdy ožívají starověké legendy a temné síly. Akt 1: Pláč Keltů, Bohyně Eryn, Keltský sen, Válečníci, Cikáni, Ohnivé housle, Vypuknutí, Bojovníci, Bohyně Eryn. Akt 2: Nebezpečná hra, Peklo, Vášnivé noci, Žalozpěv, Siamsa, Mihla se světlem, Ukradený polibek, Noční můra, Souboj, Vítězství, Irsko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Makky 

všechny recenze uživatele

Všetky čísla sú neskutočne velkolepé a aj keď to zo začiatku vyzerá na nudné hopkanie nežných krások, vyvinie sa z toho nadupadné akčné číslo s perfektnou hudbou. Mal som možnosť vidieť tento koncert naživo v Bratislave 27.02.2009 a hoci bez Flatleyho (to ma fakt nasral) a v podstate menšom počte (to až tak nevadilo), než som videl zo záznamov koncertov z Anglicka, celý koncert nakoniec vyznel perfektne. A som rád, že aj bez Flatleyho je Lord of the Dance tým, čím je. ()

Ev.D. 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od toho opravdu hodně...ale ani ve snu by mě nenapadlo ,že to bude až tak SKVĚLÝ!! Vynikající, bezchybné, to ani nejde slovy popsat jaká je to paráda! Všechno dokonale načasované, vynikající hudba, choreografie, kostýmy, všechno. Je až neuvěřitelné co dokážou. Michael Flatley je borec jak se patří. BEZKONKURENČNĚ VYNÍKAJÍCÍ !!! ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Michael Flatley patří mezi mé oblíbence! Stejně tak i irská - keltská hudba a písně. Tohle vystoupení z roku 1997 jsem měla možnost poprvé shlédnout na VHS a pak jsem si pořídila DVD - uchvátilo mě svým dějem, samozřejmě hudbou - písněmi, houslovým vystoupením dvou houslistek, atmosférou, choreografií, vytvořenými kulisami - dekoracemi. Je to nádherné vystoupení lidí, jejichž životem je tanec - step. Ráda si toto DVD občas pustím pro náladu :-) hlavně když jsem doma sama, tak si to užívám a tančím bosá po podlaze ;-)) ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Sakra, kde je ta šestá hvězdička?! ...jo aha, vona tady neni. No tak budu muset dát jen pět. Naprostu strhující vystoupení Flatleyho a jeho party. Úžasná muzika (kterou bych si víc vychutnal bez toho vřeštění obecenstva), krásný kostýmy (teda až na ty barevný), super taneční kreace, nasazení, pódium, spolupráce, synchronizace. Michael může bejt sice arogantní namyšlenec (ale to byl i Gene Kelly, a možná větší), kterej by bez svý malý armády tanečníků nebyl nic, ale jede i ve svym věku na 100% stejně jako ostatní. Sakra, já chci bejt Ir!!! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Miluju Irsko, miluju jejich hudbu, miluju whisky, miluju přírodu. Miluju Irsko a v příštím životě bych v něm chtěl žít. Každopádně Lord of the Dance je uskupení, které ani mě nenechalo chladným. Leč bohužel nikdy jsem je neviděl naživo. Nikdy jsem neměl s kým jít a tak jsem tenkrát do Prahy nejel, snad to jednou napravím. Protože to, co jsem viděl mě nadchlo. Je to dechberoucí směsice tance, hudby a úžasné show. K tomu pár slov hlavního protagonisty. A já osobně kvituji s nadšením i ta informace, kde všude bylo představení vyprodáno. Neboť pokud někdo pochyboval, že Lord of the Dance je nebo jsou fenoménem, pak tohle je argument jako prase. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama