Reklama

Reklama

Lord of the Dance

(divadelní záznam)
  • Irsko Lord of the Dance
Hudební / Dokumentární
Irsko, 1997, 90 min

Obsahy(1)

Tanečník Michael Flatley ve strhující keltské taneční hudební show, která volně vypráví irskou lidovou legendu v novém oslnivém stylu. Nechte se unést do dob, kdy se čas zastavil. Kdy ožívají starověké legendy a temné síly. Akt 1: Pláč Keltů, Bohyně Eryn, Keltský sen, Válečníci, Cikáni, Ohnivé housle, Vypuknutí, Bojovníci, Bohyně Eryn. Akt 2: Nebezpečná hra, Peklo, Vášnivé noci, Žalozpěv, Siamsa, Mihla se světlem, Ukradený polibek, Noční můra, Souboj, Vítězství, Irsko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Ev.D. 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od toho opravdu hodně...ale ani ve snu by mě nenapadlo ,že to bude až tak SKVĚLÝ!! Vynikající, bezchybné, to ani nejde slovy popsat jaká je to paráda! Všechno dokonale načasované, vynikající hudba, choreografie, kostýmy, všechno. Je až neuvěřitelné co dokážou. Michael Flatley je borec jak se patří. BEZKONKURENČNĚ VYNÍKAJÍCÍ !!! ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

naprostá taneční bomba s neskutečně propacovanou choreografií, výbornými tanečníky v čele s Michaelem Flatleym, ve strhující keltské taneční show. Přímo před očima vám ožívá starověká legenda! Fantastická hudba Ronana Hardimana, nádherné tanečnice, co víc si člověk může přát :o) Tohle představení už nejednou odnesli mí sousedi, když jsem to doma " osolil" na domácím kině :o) Vidět to ale v reálu, tak na místě umřu blahem..... ()

Reklama

rybitvi 

všechny recenze uživatele

Můžu mít lehkou výhradu k sólovému vystoupení zpěvačky, které postrádá grády, ale chápu, že každé takové představení musí mít i "vatu" mezi jednotlivými vrcholy. Pokaždé když se na jevišti objeví tanečníci a zvlášť Flatley, tak se získají vaši pozornost a irský tanec vás strhne s sebou a nepustí, závěr show je naprosto bravurní.! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pořádnou reprosoustavu a velkou obrazovku a nemusíte někam na staďák. I když, při sezení na oblíbené pohovce se nemůžete nechat tak pohltit živelností a dravostí rytmů jako při "live action" někde na ochozu. Nic to ovšem nemění na faktu, že tihle tanečníci to umí rozjet tak, že se vám z toho rozjedou panenky a že je to podobný nářez jako to, co předvádějí STOMP, a k tomu daleko melodičtější:) ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Skvelé tanečno-hudobné vystúpenie, v ktorom je skĺbený balet s prvkami folklóru a nielen toho írskeho. Vo výbornej choreografii sa striedajú tanečné čísla s hudobnými. Kto má rád írsku hudbu, určite si príde na svoje. Výborní sólisti, tanečníci a svetelná šou sa však pravdepodobne zapáčia aj divákom, ktorí neholdujú baletu, stepu, či tancu vo všeobecnosti. Doteraz som si nevedel predstaviť chlapský súboj vyjadrený tancom. Až kým som neuvidel duel v podaní Michaela Flatleya. Škoda, že len na TV obrazovke. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno