Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (716)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

A tento špičkový thriller (s niekoľkými rýdzo hororovými scénami a veľmi hustou strašidelnou atmosférou) som celé tie roky ignoroval? Búcham si hlavu o písací stôl. Výborná réžia (je to fakt napínavé a strhujúce), veľmi dobrí herci, no a samozrejme excelentný scenár s geniálnou pointou (ktorú som uhádol až zhruba 10 minút pred jej odhalením, a to som človek, ktorý rozuzlenie Šiesteho zmyslu vytušil už z recenzie v Cineme). V niektorých komentároch sa tu vyskytujú mimózne hlášky typu "idiotská pointa". Čože? Videli sme ten istý film? V tom, ktorý som videl, bola pointa perfektne premyslená a celá zápletka okolo nej bravúrne vystavaná. Vyvrcholenie je o to lepšie, že tvorcovia dokázali udržať napätie aj po "prezradení finty", a ďalej s tým pracovali a záver zaklincovali ešte jedným prekvápkom. Proste bomba. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vážně dobrý , dlouho mě žádný horor tak nezaujal , jen ten věčný déšť mi lezl na nervy. První půlhodina byla skvělá - vzájemné propojení osudu všech těch lidí a pak už jen čekat , kdo je na řadě. Závěr mě nakonec překvapil ( i když už jsem tam někde ke konci tušila ) . John Cusack byl výborný , myslím , že špatně jsem ho hrát ještě neviděla. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl v kině a mám-li být upřímný, tak jsem v něm poprvé objevil Johna Cusacka. Do té doby jsem ho neznal, ale tenhle film mi ho představil, pak přišly další snímky s tímto hercem a záhy se stal hned po Alanu Rickmanovi mým nejoblíbenějším hercem. A před nedávnem jsem měl možnost se na tento snímek podívat znovu, tentokrát v televizi. A musím upřímně říci, že tento thriller mne maximálně zaujal. Nepostrádal napětí, nepostrádal dramatické zápletky i překvapivé zvraty. Měl prostě vše, co každý správný film tohoto žánru míti má. Uznávám, že je to tak trochu variace na detektivku Agathy Christie Deset malých černoušků, ale přesto je v něčem jiný, v něčem originální. Už jen závěrečné rozuzlení je dost nečekané, dost drsné a dost překvapující. Tenhle thriller mne prostě zaujal, a stejně tak mne zaujaly i herecké výkony všech zúčastněných. Tenhle thriller se prostě povedl, a tak mu dávám čtyři hvězdičky. Jednu hvězdičku jsem ubral právě za nápadné podobenství s již zmíněnou detektivkou, ale i tak je to pořád dobré hodnocení... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Něco (či někdo) ve mně mi říká, že šlo o vcelku příjemně natočený thriller s dobrou atmosférou a výborným Cusackem, který ovšem trochu kazí nelogičnosti v ději a až příliš překombinovaný "šokující" závěr. Kdyby bylo rozřešení trochu klasičtější, byl bych radši. Něco jiného ve mně (lidská psychika je tak složitá) mi říká, že tu žádné nelogičnosti nejsou, vše do sebe skvěle zapadá, závěrečná pointa je vedle Šestého smyslu a Obvyklých podezřelých to nejlepší co jsem kdy viděl. Nejen skvělá atmosféra s věčným deštěm, ale především promyšlená pointa může za to, že mi film nejde z hlavy ani po čtyřech hodinách. MUSÍM TO Z TÝ HLAVY DOSTAT!!!! ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Mám to přesně naopak než zdejší většina. (Před)závěrečný zvrat "notyvole, čekala jsem všechno, ale tohle ani náhodou" potěšil velmimoc. Škoda, že zbytek je opravdu jen obyčejná vyvražďovačka - sice s celkem slušnou atmosférou, ale postrádající trochu větší promakanost, mysteriózno a podobné chutné ingredience. Kdyby jich tvůrci přimíchali víc, vůbec by pak nevadila delší stopáž - než se totiž člověk naděje, je konec (zatraceně pěkný konec)... (3,5* za originalitu) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Některé části se natáčely v Lancasteru a v Los Angeles County, ale většina filmu byla natočena na obrovském ozvučeném jevišti studia Sony v Culver City (toto místo ztvárnilo také například město Emerald v Čaroději ze země Oz (1939). (HappySmile)
  • Na otázku "Kam vezl policista vězně" důstojník odpoví, že do Carson City. Ve stejném městě se odehrávala část filmu Con Air (1997), ve kterém John Cusack také hrál. (SG-1)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama