Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (716)

golfista 

všechny recenze uživatele

Byl jsem velmi, velmi příjemně překvapen. Po skvělém úvodu, kdy se jednotlivé postavy "náhodně" dostanou do malého motelu přichází hustá atmosféra vyvražďovačky s překvapivým rozuzlením. Narozdíl od filmů s pointou, bez které by daný film nebyl tím čím je, je "Identita" dobře představitelná i bez pointy :) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Solidní guláš mi v hlavě Identita udělala, jen co je pravda. Tohle je pravý opak běžných předvídatelných filmů, protože tady mě překvapovalo naprosto všechno, většinu děje jsem vůbec netušil ani kdy a kde se děj odehrává a když už jsem si myslel že mám jasno..., natož abych odhadl co se stane v budoucnu. Režisér si sice občas až moc pomáhá klasickými klišé scénami a lekačkami, ale dobrých nápadů má taky dost a s výbornými herci jako se šachovými figurkami zavřenými v motelu si počíná velmi zkušeně. 8/10 ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Deset malých černoušků meets Psycho. Zručně napsaný a natočený thriller s pestrým obsazením, luxusní temnou a tajemnou atmosférou zapadlého motelu zalévaného nepolevujícím nočním lijákem a se závěrečným zvratem, u kterého se ani po opětovném zhlédnutí nemůžu rozhodnout, jestli se mi vlastně líbí nebo ne. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála prípadov, kedy sa prílišná originalita nevypláca. Nápad rozdvojenej osobnosti a následné časovo-zostrihané a nadväzujúce následnosti sú spravené štýlovo a hlavne pochopiteľne. Perfektná hra na niečo, s čím to ľudia neprávom (!) porovnávajú – Psycho. A tá atmosféra! No proste veľmi kukateľný mrazivý thriller a rýchlym spádom. 85%. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Identita není nijak novátorská a až do finiše se tváří jako docela konvenční záhadný thriller. Nicméně oplývá skvělou atmosférou a něco v tom filmu vás chytí - zásluha režiséra i herců. V příběhu je navíc několik "nesrovnalostí", které vám napoví, že něco není úplně v pořádku, ještě než si toho všimnete naplno (vrah uteče a vrátí se na stejné místo). "První" konec potěší, ale ten "druhý" si mohl scénárista odpustit, někdy je méně více. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Některé části se natáčely v Lancasteru a v Los Angeles County, ale většina filmu byla natočena na obrovském ozvučeném jevišti studia Sony v Culver City (toto místo ztvárnilo také například město Emerald v Čaroději ze země Oz (1939). (HappySmile)
  • Přestože byl ze závěru filmu vystřižen jeden dialog mezi Johnem Cusackem a Rayem Liottou, tvůrci zde ponechali Liottu říkajícího Cucackovi: "Já jsem to neudělal." (HappySmile)
  • Ginny (Clea DuVall) řekne: "Pamatujete si ten film, kde přijde 10 cizinců na ostrov a postupně začnou jeden po druhém umírat a nakonec zjistí, že si nejsou úplně cizí, protože mezi nimi existuje nějaké spojení?" Ginny má na mysli film And Then There Were None (1945). (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama