Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack McGurn (Dennis Quaid) musel vždy za své názory bojovat. Ale nikdy ne tolik, jako když se zamiluje do japonské Američanky (Tamlyn Tomita). Získá její srdce a přesvědčí ji, aby si ho vzala a založila s ním rodinu. Pak ale dojde k japonskému útoku na Pearl Harbor a Lily je spolu se svou dcerou a 100 000 dalšími Japonci uvězněna v internačním táboře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Menej známy film A. Parkera z predvojnového a aj vojnového obdobia. Zachycuje osudy Japoncov žijúcich v Amerike, ktorí sa po útoku na Pearl Harbor dostali do nemilosti americkej vlády a boli sústreďovaný do táborov. O osudoch zmiešaného manželstva rozpráva tento romantický príbeh, v ktorom sa vtedy ešte nie tak hviezdny D. Quaid nestratil aj keď je obklopený množstvom kvalitných , prevažne japonských hercov. Film nemá nijakú silnú scénu, ktorá vás strhne, ale na druhej strane ani scény slabé a nudné. Film je v celku vyvážený , príbeh vierohodný, ale na plné štyri to nebude. 70%. Ako už spomenul Bubble74 najzaujímavejší bude film pre svoju tému, ktorú som ešte v inom filme nevidel a ani ja som doteraz o týchto táboroch nemal tušenia. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Zase jedna temná stránka historie! Stále se opakující, věčné téma: Deportace, internační tábory, příkoří páchané na nevinných, utrpení lidí, které válka a nenávist rozděluje! Ale také rodinná soudržnost a láska, která má sílu všechno překonat! Film mi dost sympaticky přiblížil japonskou, byť už dost amerikanizovanou komunitu v USA a její mentalitu. ()

Reklama

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Teprve když ztratíš sebeúctu, až potom nemáš opravdu nic. Chtěli jsme tady jenom normálně žít. Je to krásná země, stačí mít oči a dívat se. Ale najednou jsme si připadali jako slepci co nakukují přes plot." .... Dennis Quaid v roli Jacka byl tady vynikající stejně jako půvabná Tamlyn Tomita. Nejvíc na mě ale zapůsobila rodina Lily, některé momenty byly hodně emotivní. Nádherné drama o síle lásky, ale především o síle rodiny a cti. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Když Japonsko napadlo v roce 1941 americkou vojenskou základnu Pearl Harbor, bylo tisíce japonských imigrantů, žijících v USA rázem postaveno mezi dva světy. Byli nuceni opustit své domovy a přestěhováni do internačních táborů. Na pozadí této neblahé historické události se odehrává příběh Američana Jacka a japonské Američanky Lily, kteří se do sebe zamilují a musí se potýkat s nepřízní osudu a hájit svou lásku. Alan Parker zde nedosahuje své pověstné zralosti a delikatesy, které jeho režie většinou má, ale i přes některé dějové nedostatky se mu podařilo výstižně vyjádřit odhodlaný boj za právo na svobodu, vlastenectví i loajalitu. Tento snímek patří mezi Parkerovi méně známější a samotné téma bylo ve světové kinematografii zpracováno jen velmi zřídka. ()

mikhail 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý film, ktorý zaujme nielen príbehom, ale aj hereckými výkonmi, výnikajúcou hudbou, slušnou kamerou a nadpriemernou réžiou. Dennis Quaid zahral profesionálne, ale najviac ma zaujali postavy japonskej rodiny, ktoré boli stvárnené decentne a podľa mňa realisticky. A tu patrí vďaka hercom na čele s Tamlyn Tomita. Doplnenie: Najprv som dal 4*, ale je to výborný film a celkové hodnotenie 70% tomu nezodpovedá, takže zvyšujem na 5*. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu má původ v básni ruské spisovatelky Anny Achmatovové. (Terva)
  • Film sa natáčal v Astorii, Portlande, Willamette Valley (Oregon, USA), Palmdale (Kalifornia, USA), Cathlamet, Seattle, Tacoma (Washington, USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama