Reklama

Reklama

Euforie - Série 2

(série)
Trailer 1
USA, 2022, 7 h 53 min (Minutáž: 54–62 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (70)

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Více souhrnný komentář (x), celkem zážitek. Ať už skvělý úvodní díl a "to a new year, playboy" nakládačka, Calův epický fuck off rodině, E05 akční závislácký dno, a nebo závěrečná policejní razie – druhá řada je drsnější, zábavnější, ještě o level výš. ()

stub 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada docela překvapila. Jde více do hloubky a zároveň je pojatá "artověji". V případě Euforie bych čekal, že podobný přístup seriálu zlomí vaz, ale tvůrci se s tím kupodivu dokázali vypořádat celkem důstojně. Takové pojetí zákonitě klade vysoké nároky na vyváženost děje a lyriky, což se (přes občasné masturbační záchvaty v lyrické rovině) v podstatě daří, snad s výjimkou posledních dvou dílů, u kterých to však v rámci dramatické křivky lze akceptovat. Tempo je sice dějově poměrně pomalé, ale neztrácí dech. Rovněž nevyhnutelná sebereflexe jednotlivých postav neupadá do sebeparodie (ač je to občas trochu na hraně). Silné je budování atmosféry a s tím související OST. Vhodné obsazení rolí bylo jasné již u první řady, zde se jen potvrzuje a vedle Zendayi je třeba opět, jako v případě Bílého Lotosu, vypíchnout Sydney Sweeney - byla by škoda přes její vnady nedohlédnout také její talent... ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii (byť ani z ní jsem nebyl nějak extra odvázaný) jsem ještě vzal na milost - především díky perfektnímu soundtracku a celkově kvalitní technické stránce - ale druhá už mě nebavila, skoro až iritovala. Jednak mi tam skutečně vadila ta Zendaya a sledovat ji pro mě bylo utrpení (nechápu, kde vzala těch 133 mio followers na Instagramu, podobně jako nechápu, proč se ostatní herečky mohly v seriálu ukázat nahé, ale ona jediná ne), a jednak mě od toho odrazovalo to univerzální nekritické nadšení, s nímž všichni přijímali každou novou epizodu. Mě ten děj prostě jenom sral, všechny postavy do jedné mi byly extrémně nesympatické, a z holek se mi tam líbila už jenom Sydney Sweeney, která zde herecky předvádí něco neuvěřitelného. Podruhé už bych se Eurofii vyhnul - neupírám tomu zjevné řemeslné kvality, ale osobně mě tenhle typ současné seriálové produkce neoslovuje, a téma seriálu mi přijde nesnesitelně fádní a nezajímavé. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekope do těch, kteří sejdou z cesty, „pouze“ poukazuje na to, kam až může vést užívání drog. Chtě nechtě následuje rozklad osobnosti, urážky a hádky s každým a kvůli všemu. Na jedné straně podívaná plná barev, světel a hudby, na té druhé realita, na kterou se místy vůbec nedívá příjemně. „Ztracená“ generace, u které jsou deprese, nahota, sdílení, omamné látky či další všemožné závislosti denním chlebem. Oproti první sérii nejsme o mnoho dál, je tu poslední noc v roce. Nejprve si odbudeme backstory drogového dealera Fezca, pak velkou party, na které si někdo zahraje na schovávanou ve vaně, další bude spoléhat na první pomoc v ponožce, jiný dostane vydatnou nakládačku. A v tomhle duchu to i pokračuje. Jízlivé a sebeironické postavy bilancují, vzpomínají, děsí se svých (dalších) strašáků ve skříni. A Rue se zatím nijak neděsí toho, že do toho zase spadla. Milostný trojúhelník Maddy, Natea a stále labilnější Cassie začíná nabírat na síle. A pak přijde premiéra hry s třeskutým obsahem, kdy cynismus šlape na maximum. Sofistikovaná vizuální estetika, spousta režijních nápadů, černý humor. A herecky zcela přesná Zendaya, která si krade řadu scén pro sebe. Za první polovinu série a hlavně pátý díl velká spokojenost. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je škoda že Levinson nedotiahol záver série (pre mňa v hodnotení rozhodujúci) do takých kvalít, aké mali prvé tri a predposledný diel. Samotný záver série pôsobí trochu nesúrodo a síce nemôžeme hovoriť o naplnení diváckych očakávaní ani v kontexte záveru prvej série, tá bola na rozdiel od druhej sujetovo komplikovanejšia. Epizódnejšia. A samotný záver prekvapivo interpretačne zložitejší a audiovizuálne podmanivejší, zaujímavejší. Druhá séria a teda jej záver však pôsobí ako (pre mňa) neuspokojiví záver celého seriálu (potvrdená tretia séria). Nefunkčný najmä z hľadiska nedopovedania mnohých liniek, čo mi akosi úplne nedáva zmysel. Séria má neskutočne veľa silných momentov a nápadmi ani sountrackom výrazne nezaostáva za tou prvou (aj keď čo si budeme, tá prvá je Labrynthov masterpiece). Vytratila s avšak epizodická stavba celku a odrazu je Euphoria o dosť predvídateľnejšia a konvenčnejšia. To neznamená že je horšia. Je len iná. A aby som sa vrátil k tomu, čím som začal. Keby bola posledná epizóda konzistentnejšia, určite by som zostal pri 5hviezde. ()

Galerie (279)

Zajímavosti (4)

  • Píseň, kterou lze slyšet v pozadí při konverzaci v čase 28:13, je „seaside_demo“ od interpreta SEB. (Kanee)

Reklama

Reklama