Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer 2
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (212)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Možná výjimkou posledních dvou ukecanějších dílů jde asi o nejlepší seriál od dob Skins v této tématice. Ne že by poslední dva díly byly špatné, to vůbec ne, hodně se toho vykreslí a diváka nenechá usnout, ale pro mě osobně byla nejlepší osmička. Jinak Zendaya stčí s přehledem do kapsy ai nejlepší herečky dnešní doby. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výpověď o generaci hledající svou sexualitu i sebe sama, nebo jen další seriál o tom, že mladí fetují a mají spolu sex. Asi na každém z nás, jak k tomu přistoupíme. Sam Levinson hezky komponuje, vede herce, používá hudbu, vizuál je skvělej a jeho úvody v každém díle o určité postavě jsou to nejlepší co Euforie nabízí (i když každý z nich je s postupujícími díly něčím za každou cenu fucked up - což mě začalo připadat časem už nechtěně úsměvné). Co mě osobně na Euforii vadí nejvíce - Ta režisérsky všudypřítomná těžkost a deprese ze všeho, na co se Levinson a jeho oko zaměří to je sick. I sex je prezentován jako ta nejvíc nepříjemná, depresivní či traumatizující, smutná nebo trapně směšná událost ve vašem - ať už dospívajícím, nebo dospělém životě. Bejt panic, tak se na sex po tomhle moc netěším. Každá postava je nečím "fuck up", její minulost je "fuck up", rodiče jsou "fuck up"... A to je škoda. Častěji protknout díly více světlem ( protože pozitivní a smíchem nasáklé scény, když už se teda ukážou na moment, Levinsonovi jdou ) a ta deprese bude pak bude mnohem údernější a ne tak samozřejmá. Postava Rue a Jules jsou nádherně napsaný i zahraný. A Euforie samotná je bez debat generačním klenotem mezi seriály. Zendaya se stala pro mě bezkonkurenčně tou nejvíc femme fatale své generace a okamžitou střelou mezi hereckou elitu. Tak jsem si to tady zbytečně napsal a teď jdu zase do prdele. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Křehká zvířata v třpytkách, která si hlavně užívají a sem tam kvůli tomu i trpí. Euphoria místy až brutálně zachycuje to, jaké to je vyrůstat v dnešní (digitální) době, kde jsou nahá selfiečka tou nejsilnější měnou a každý může mít všechno, co si zamane třeba hned ve 3 hodiny ráno. Ale ani jedno z toho nepřináší žádnou úlevu. Místy účinější, než jakákoliv hodina občanské výchovy. Celkově však revoluční minimálně co se make-upu a sebevyjádření týče. Jo a přestaňme sexuálně aktivní lidi nazývat děvkami nebo krávami, tvůrci tímhle mířili na úplně jiný místa. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Když jsem se k tomu poprvé dostala, tak jsem si neodpustila srovnání se Sexuální výchovou od Netflixu. Má to spojitost v mládí, otázce sexu a lásky, je tu provokativní nahota, problémy osobnosti. Ale celkově se to od sebe neuvěřitelně liší. Zatímco sexuální výchova je spíš plná humoru a nadsázky, tak Euforie je temná, melancholická a překvapivě i poetická v pojetí života a drog. Seriálu bych vytkla jen závěr, který měl slabá místa, kdy jsem měla pocit "trapnosti". 8,5/10 ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie je to analýza, sonda ani kritika. Je to len zrkadlo - a možno ani nie také krivé, ako by si všetci, čo to už majú dávno za sebou, želali. Sam Levinson prišiel s tak suverénnou generačnou výpoveďou, že ešte aj my, čo sme od neho veľa čakali (a čo sa v nej pohybujeme ako účastníci aj pozorovatelia), pozeráme s otvorenou hubou (a slzou v oku). PS. Samozrejme, bolo by dobre vedieť, do akej miery je to jeho originálny prínos a ako veľmi je jeho EUFÓRIA závislá od pôvodnej izraelskej predlohy... ()

Galerie (346)

Zajímavosti (30)

  • Škola, do které chodí hlavní postavy seriálu, je Ulysses S. Grant High School v Los Angeles a natáčel se zde například videoklip k písni Back to School (2000) od skupiny Deftones. (Punisher)

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama