Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer

Recenze (211)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čůráčci a čůzinky ve strhující generační výpovědi další ztracené generace, kde nahota, sdílení, omamné látky, závislosti, úzkosti, rodiče co nic nechápou a videa hrají prim. Hledají sebe sama i objevují sexualitu; tedy věci, kterými si prošly veškeré generace. Akorát to hledají skrze jiné prostředky a jinak než generace před nimi. Výtečně podané, zahrané, celou dobu mrtě znepokojivé a nepříjemné způsobem ne nepodobným svého času Requiemu za sen. Místy to působí až moc literárně; speciálně sáhodlouhé monology Rue na počátku epizod, kdy stačilo bohatě informaci předat vizuálem (což se děje) a není třeba to celé minuty a minuty i popisně a nadbytečně říkat. To je však detail. Jediná skutečná výtka snad k tomu, že to záhy řekne v podstatě vše a pak se to... Ne, že přímo točí v kruhu či mlátí prázdnou slámu, ale s trochou nadsázky platí "viděli jste jednu epizodu, viděli jste všechny". Jsou do jedné stejně dobré, silné, vypovídající a bez výjimky jde o "echt silnou kávu", ale ten pocit, že to možná nemusel být formátem až tak seriál jako minisérie, ten nezmizí. | S1: 4/5 | ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo eufória, neviem prečo taký gýč, neviem prečo také vysoké hodnotenia. Priveľa postáv, navyše nevyužitých, a tie posledné dva diely prvej série boli samé bla bla bla bla bla............ Takže som tie "psychologické" a pseudofilozofické drísty preklikala. Scenáristu asi vyhodili z psychológie, ak sa tam vôbec dostal, potom z filozofie a možno aj z niekade inde, tak všetku svoju frustráciu vypľul na klávesnicu notebooku, následne sa na ňu vyšťal, a potom si vyhonil na obrazovku. No a čo, že sa tam vykecáva transka, ktorá ani nevie, aké pohlavie vlastne chce byť, či aké pohlavie šukať, a vlastne vôbec nevie, čo chce? Odkedy je takýto seriál dobrý? Nie je to nič iné ako Beverly Hills 902 10 v dnešnej dobe. Tie "múdrosti" pre "násťročných" pretkané celým seriálom ma fakt srali. Nehovorím, že herectvo nebolo dobré, za to tá jedna. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 80% Zendayu jsem doposud bral jako holku jen pro disneyovské filmy pro rodiny s dětmi, ale po tomto seriálu mě přesvědčila, že skutečně hrát umí a zamiloval jsem si ji. V jejím výrazu je cosi přitažlivého. Ale k seriálu. Stále se to ve mě míchá a nevím, zda jsem byl spokojen. Taková drsnější a temnější obdoba seriálu 13 Reasons Why. Příběh se nebojí mluvit o sexualitě zcela otevřeně. Ano, chápeme, co tím tvůrce chtěl říci - děcka to mají občas těžké a proto se uchylují k věcem, které jim život buď zjednodušší nebo zlepší. Jo, dneska bych už dítě být fakt nechtěl. Zajímavé zpracování. Konec neuzavřený, ale druhá sérka je potvrzena, tak uvidíme, kam to nakonec bude směřovat. Nemohu říci, že by si mě seriál nedokázal zaháčkovat, i když u některých scén jsem měl chuť sledování ukončit. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dlho som pozretie odkladal a bola to chyba. Ako uvádza popis, tak ide o seriál o láske, priateľstve, drogách, sexe, skrytých problémoch a sociálnych sieťach. Nikde však nepíšu nič o tom, že je tu miestami až neuveriteľne výstižne vystihnutá definícia závislosti, a to nie len tej drogovej. Zároveň naozaj kreatívne a pútavo odprezentovaný sfetovaný stav mozgu. K tomu zrejme najpôsobivejšiu ženskú verziu fetky v podaní Rue (Zendaya). Ten pocit nenaskočí hneď, ale postupne ako vidíte všetky jej stavy, konfrontácie, tak Vás jej emočný lunapark presvedčí. Ďalej skvelo zahrané momenty, kedy vás okolnosti (absťák, rozpad snov či ilúzií...) doženú za hranu únosnosti.  A aby toho nebolo málo, tak celú dobu Vám do uší buší dokonale padnúci soundtrack. Prečo som nedal plný počet * ? Nie všetky vzťahové dvojičky boli rovnako zaujímavé a občas sa citovo "cukrovalo" až moc. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

tohle má do euforie sakra daleko...soustavná a těžká depka,kde prakticky nikdo není normální a jednotliví (anti)hrdinové se od sebe liší snad jen velikostí svých démonů.Ta tam je rozjuchaná střední,kde jsou všichni děsně cool a nad věcí a dost se obávám,že přesně takhle to v dnešní prdelni době funguje.Nebýt posledního dílu,který byl větší schíza než všechny předchozí dohromady a pár hlušších míst,mohlo být hodnocení absolutní...80% ()

Galerie (346)

Zajímavosti (30)

  • Ide o vôbec prvú profesionálnu hereckú skúsenosť pre Hunter Schafer. Taktiež sa venuje profesionálnemu modelingu. (CroSsicek)

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama