Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá talentovaná Elizabeth rezignuje na úspěšnou kariéru baletky kvůli osudové lásce. Muž jejího srdce má však dvojí tvář, a tak Elizabeth v jediném okamžiku ztratí úplně vše, na čem jí v životě záleželo. Co se však zdálo být koncem, může se stát novým začátkem. Elizabeth se odjíždí na Moravu, aby se pokusila poprat s nepřízní osudu i vlastními démony. S pomocí tety Marie, která jí byla celý život oporou, a čtyř neuvěřitelných přítelkyň začíná hledat cestu k novému životu, ale především víru v sebe sama. Z drsného pádu a procitnutí se zrodí prozření a Elizabeth dostává druhou šanci na opravdové štěstí i skutečnou a bezpodmínečnou lásku. Elizabethin příběh vypráví o neuvěřitelné snaze dostat se ze dna, o ozdravné síle humoru, o ceně přátelství a také vůli otevřít srdce a nezanevřít na lásku, protože ta je hnacím motorem našich životů. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

bari68 

všechny recenze uživatele

Námet tak silný, že z tohto išlo vytrieskať ďaleko viacej. Síce to nebol prepadák, ale potenciál zostal tatam. Prvých cca dvadsať minút je ťažkou depkou, dobre rozohranou partiou, na ktorú keby sa lepšie navázalo, výsledok by bol perfektný. .... A práve tam sa všetko začalo lámať. Flashbacky na rodinné martyrium film nezachránilo od plkov ženských, ktoré asi nemajú stále čo robiť a schádzajú na na lattéčko. ... Chápem, že aj táto životná etapa bola pre hlavnú hrdinku vlastne kľúčová, ale zostrihanie týchto pasáží o polovicu a následné randenia by filmu len prospela. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Mohlo vzniknout na české poměry neobvyklé drama o domácím násilí a vyrovnávání se s jeho následky. Tahle myšlenka ale tvůrcům vydržela možná tak deset minut, následovalo velmi plytké nic, tedy vlastně plkání hlavní hrdinky s kamarádkami u kávy a hraní golfu se šarmantním ženatým cizincem... Aspoň že Cibulková s Kňažkem zachraňovali, co mohli. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak jsem bědoval, že nestihnu tenhle film v kině. Vlastina Svátková na něj tak hezky lákala a i námět zněl zajímavě, že to skoro vypadalo, že přijdu o kvalitní české drama v kině. Nakonec jsem ale rád, že jsem nebyl. Už první scénou, kde hysterická Vilma Cibulková zasahuje do plastické operace doktorovi je patrné, že tenhle film se ponese v duchu nesmyslů, ordinací a modrých kódů…a i když za to herci vlastně ani nemůžou, protože byli fajn, tak by mě zajímalo, proč se takové filmy v Česku vůbec točí… ze Skandinávie jsem těch dramat viděl tucet, dobrých, i špatných, ale nepamatuju si, že bych někdy zažil takovouhle béčkovou slátaninu…myslím si, že nikdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vlastina Svátková v podstatě účinkuje v raritní hlavní roli a v raritním českém filmu. Realizační tým si o unikátním výsledku ale může nechat zdát. Během devadesáti minut absolvuje sympatická herečka znetvoření obličeje v téměř "cronenbergovském" ladění, zapříčiněné jejím tyranským mužem, posléze se v započaté nové fázi života schází s novými upovídanými kamarádkami jak z nejpitomějšího seriálového šuntu a na golfovém hřišti její churavé city vzplanou k muži s úchylnou vizáží, který je kupodivu ženatý, navíc stihne o svém turbulentním životě informovat celý internetový svět. Tvůrčí tým, který povětšinou čítá samé debutanty na poli scénáře a režie, ji vrhá do žánrového mišmaše, který má značně nevyrovnanou fazonu i strukturu. Počáteční neotřelý psychologický ráz je necitlivě vystřídán scenáristickou nemohoucností, která vzorně plní to nejhorší z filmů pro ženy, kdy se herecky málo snesitelné pizdy scházejí u latte a debilně řeší řadu debilit. S nástupem Pavla Kříže na green už je nadmíru jasné, že se realizační tým vymaní z jakékoliv působivého psychologického ševelení, a šance na částečně originálně pojatý film se definitivně rozplynou. A přitom Vlastina Svátková se zhostila své role týrané ženy, která si prochází životním traumatem a následným vývojem, poměrně zdatně, násilnický Saša Rašilov jí zdatně sekundoval (stěžejní scéna znetvoření probíhá prostřednictvím četných flashbacků, načež sledujeme jakýsi pokus celou "záhadnou" událost vypointovat), ovšem řada realizačních neduhů, zejména nešťastně zvolený odklon od psychologického bujení, postupně pohřbila zajímavý námět a přetavila jej do upoceného průměru, kde si především naivní divačky přijdou na své a na konci jim v titulcích zapěje Lucie Bílá. A Vlastina už poprsí filmové kameře neukazuje. 5/10 ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

No tak tohle bylo strašný. Neříkám to často,  ale tohle byla kompletní ztráta času. Předvídatelný příběh se všemi možnými předvídatelnými rádoby zápletkami. Celé se to točí kolem nějakého kultu krásy, neustále "holčičko", a "princezno", což samo o sobě je odpuzující. Lidé, které příběh zahrnuje, včetně vedlejších rolí, jsou banda nudných, šedých postaviček v čele s hlavní hrdinkou a Křížem. A jsme u toho - proč proboha ten Kříž tady? Navíc, nevím, jak se to tvůrcům povedlo, ale Kříž zde vypadá na 70.  Přičemž má hrát asi čtyřicátníka, což s sebou nese několik problémů: za a) na čtyřicátníka zde nevypadá ani omylem,  a za b) opět tu máme schéma, kdy postarší seladon loví ve vodách dvacetiletých holek, a je samozřejmě úspěšný. Je poměrně nepravděpodobné, aby mladá žena,  bývalá baletka, které sice ve filmu má být 31, ale vypadá mladší a i její životní zkušenosti, postoje a názory také  odpovídají mladšímu věku, by šla s Křížem, pardon, s "Hvězdářem", aspoň tedy v té formě, v jaké zde Kříž vystupuje. Musel by mít prachy, což možná i má, ale hrdinka, jak nám ji tady vylíčili, má být naladěna na romantickou notu a nehledat jen sponzora. Výborná byla ovšem jeho rekce, když se mu hlavní hrdinka svěří :"Zemřela mi teta. Nejbližší člověk!", a Kříž opáčí během setiny vteřiny :"To je mi líto, chcete víno?"  Hudba plytká a rádoby dramatická. Četla jsem tady v recenzích několik pochval na Cibulkovou; nesdíleno. Akorát je tady klasicky hysterická, a to celý film!, tak jak to ona umí.  Jo, a kolem 59.miuty filmu si užijete naprosto příšerný vnitřní monology. Příšerný.  Ještě dodám, že Saša Rašilov byl už nyní mimo veterána z Afghanistánu i násilníkem, co chrstá holkám do obličeje rozpálenej olej. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Herečka Vlastina Svátková přiznala, že měla z masky s popáleninami obavy kvůli své citlivé kůži. Někdy ji makeup a všechny propriety pálily. Maskérka prohlásila, že byly dny, kdy se muselo natáčení obejít bez masky, aby hereččina pleť zregenerovala. Proto se točilo bez masky tak, aby divák nic nepoznal. [Zdroj: celebrity.instory.cz] (Duoscop)
  • Film se dlouhé týdny držel v TOP 8 na iTunes a Netflixu. (krecmerova)

Reklama

Reklama