Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Sean Penn fakt točit ty detektivky umí (Přísaha a Tajemná řeka). The Pledge rozhodně nedokáže strhnout nějakým závratným tempem, ale to vůbec nevadí. Tady se sází na důkladnou psychologickou rozborku jednoho detektiva v důchodu, jenž si jako jediný stojí za tím, že vrah malé holčičky dopaden ještě nebyl. Jack Nicholson mi vytřel zrak, tak grandiózní civilní výkon jsem fakt nečekal, herec par excellence. Potěšila kamera, ty záběry na přírodu jednoduše krása, dále i důraz na detail v jednotlivých scénách. Zimmer a Badelt zde stvořili jeden z nejlepších soundtracků, co jsem doposud slyšel (nechápu, jak to, že mi něco takového doposud uniklo). Jako divák jsem byl na trní, neboť mě zajímalo, jak tuto zápletku chtějí autoři dovést do zdárného konce. Závěrečných pár minut mě přesvědčilo, že tady se musím uchýlit k silným čtyřem hvězdám, neboť takový mix šťastného a zároveň tragického konce, to se často nevídá. Doporučuji. 8/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sean Penn je výborný, prvotriedny herec, ktorý občas zasadne aj na režisérsku stoličku a natočí nejaký celovečerný film. Doposiaľ má na svedomí päť titulov. "Prísaha" je v poradí tretí jeho počin a jediný, ktorý som mal možnosť zhliadnúť. Bol som však nadmieru spokojný. Penn príbeh nikam zbytočne neženie, žiadna šialene rýchla akcia. Dáva priestor dramatickým scénam, pri ktorých vynikne herecké umenie hlavých predstaviteľov. No a v prípade Jacka Nicholsona je to opäť nezabudnuteľný výkon. **** ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Před dlouhými lety dávali v televizi Vajdovu černobílou klasiku "Stalo se za bílého dne", podle které Penn stvořil svůj remake a evidentně posunul celý příběh do jiné roviny, protože Vajdův film je drsný thriller. Kdyby došlo na srovnání, Pennův film by prohrál K.O., ale jeho poctivou filmařinu, která se neohlíží na komerční efekt,je nutno v dnešní době ocenit. Sean Penn totiž dokazuje, že je nejenom skvělý herec, ale i režisér. Jeho režie je citlivá a nápaditá. Příběh má možná až příliš pozvolné tempo, ale o to víc potom v kontrastu vynikne těch pár momentů, kdy člověku naskočí husí kůže. Náladu snímku přesně dokresluje působivě melancholická hudba, která mi svou náladou připomněla soundtrack k Raimiho The Gift.O skvělém Nicholsonovi nemá smysl se rozepisovat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je bezesporu úžasná. Problém mám ale s hlavním tématem oné zarytosti a přesvědčení o vlastní neomylnosti, MOŽNÝ SPOILER na níž je postaven konec a řešení se tak vkládá do rukou Božích. Problém je v tom, že se ztvárnění od původního námětu (knihy) i filmu odklání směrem, který nakonec popře. Kdyby to celé bylo tažené psychologií postavy, budiž, ačkoliv i tak je to v mnoha chvílích lacině americké a prdlajs psychologické. Ale dalo by se. Takto je to však kočkopes. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Stalo se za bílého dne z roku 1958 pro mne zůstává i nadále nepřekonané. Jako celek není tohle zpracování knižní předlohy vůbec špatné. Místy je film neuvěřitelně magický, což způsobuje spojení hudby s úžasnými přírodními scenériemi a rybařením, přemýšlením, či plánováním detektiva Blacka. Urputná snaha najít za každou cenu vraha je vynucena matkou poslední oběti - přísahou na křížek vytvořený děvčátkem. Nicholsonovi jdou nejlépe padouši a magorové, zde hraje toho druhého. Jenže jeho detektiv se postupně stává natolik nesympatickým, že mi jeho osud byl postupně ukradený. V závěru se z něj stává skutečně odpudivá bytost. Štěky Mirrenové či Rourka mohl odehrát klidně někdo jiný, jelikož oba dostali tak málo prostoru, aby se spíše jen ukázali na plátně, než něco brilantního předvedli.Po řemeslné stránce nelze nic vytknout - perfektní. Jo a Del Toro byl vskutku děsivý! Mohl by jít od hodiny strašit.... 3,5* ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Loď, na které postava Jacka Nicholsona rybaří, se jmenuje "Sweet Lorraine" - Lorraine je jméno Nicholsonovy sestry a dcery (kterou má s Rebeccou Brousard). (HappySmile)

Reklama

Reklama