Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
USA, (1993–2023), 102 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Hudba:

Bruce Miller

Hrají:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(273)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Recenze (321)

figliar 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som ako malý sem-tam zachytil v TV, no nevýhoda bola, že ho vždy vysielali až v neskorých nočných hodinách. Na strednej škole som si ho zaobstaral na DVD a hneď som sa stal jeho fanúšikom. Výborný slovenský dabing, vysoká úroveň všetkých sérií a príjemné herecké obsadenie vytvárajú z Frasiera kult 90tych rokov. Pre mňa najlepší sitcom vôbec. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Já se náramně bavil a to ať už se jednalo o díl věnující se převážně Frasierovi nebo epizodu spíše cílenou na jinou z postav (bratr Niles, otec Martin, terapeutka Daphne, "sporťák" Buldok a mnoho dalších). Ač zatím patřím k mladé generaci a seriál se tváří, že ho docení spíš generace středního věku, tak já si ten inteligentní humor užíval. Navíc mi přijde, že je zde výrazně menší rozkolísanost úrovně jednotlivých dílů oproti jiným seriálům (aktuálně mě třeba napadá Ally McBealová). Váhám mezi 80ti a 90ti procenty, ale když nad tím tak přemýšlím, tak nevidím důvod, proč nedat to vyšší. 90 % Oblíbená část- Frasierův příběh do rozhlasu za účasti ostatních postav, jež postupně "zabíjí" balónkama ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bruce Miller: 1. Tossed Salads & Scrambled Eggs - Kelsey Grammer [4:35] ,2. Frasier Crane (radio jingle) [3:03] ,3. Miss Pitiful - Etta James [2:18] ,4. 'Who watches PBS?'/'Buttons and Bows' [3:08] ,5. 'I have a date...' [1:03] ,6. Isn't It Romantic? - Ella Fitzgerald [3:01] ,7. 'Snowball Dance' [0:13] ,8. I Don't Want To Walk Without You Baby - Rosemary Clooney [3:47] ,9. 'Lady of Mine' [1:29] ,10. Mona Lisa - Nat King Cole [3:15] ,11. 'Niles, do you have a problem with me dating Frasier?' [1:41] ,12. The Nearness of You - Etta James [6:34] ,13. Moon River - Louis Armstrong [2:57] ,14. 'Goldfinger' [2:12] ,15. On the Street Where You Live - Bobby Darin [2:07] ,16. 'I'm In the Mood for Love' [2:39] ,17. I'm In The Mood For Love - Bryan Ferry [4:08] ,18. Frasier (The Sensuous Lion) - Sarah Vaughan [4:14], ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Promovaný psychológ Dr. Frasier dáva rady cez rozhlasový éter svojim poslucháčom. Komediálne zápletky mu "pomáhajú vyrábať" jeho otec (ex-policajt) na dôchodku, ktorý býva u neho v byte. Ďaľším spolhráčom je Frasierov nepraktický brat, domáca pani, starajúca sa o otca a v neposlednom rade i veľmi nepríjemný otcov pes, nedbajúci na luxusné vybavený byt. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

(2.1.2017) Po rokoch a opakovanom zhliadnutí musím celé svoje hodnotenie poopraviť a pridať jednu hviezdičku. Máloktorý sitcom obstál v skúške časom tak dobre. Veľmi nadčasové. Ak to porovnám s Priateľmi (ktorí boli vysielaní prakticky v rovnakých rokoch), tak je to sto a jedna. A porovnanie s How I Met Your Mother (ktoré je dokonca o generáciu mladšie a teda modernejšie! vyzerá ešte jednoznačnejšie. Frasier nielenže stál na počiatku predefinovania celé žánru (pre sitcom boli 90. roky zlomové), ale si udržal svoju úroveň celých 11 sezón. Tým sa nemôže pochváliť žiadny súčasný top sitcom, dokonca aj The Big Bang Theory išlo časom rapídne dole... ()

Galerie (88)

Zajímavosti (74)

  • John Mahoney (Martin) je ve skutečnosti Angličan z Manchesteru, odkud pochází i Daphne (Jane Leeves). Její herecká představitelka ale z Manchesteru není. John Mahoney ztratil anglický přízvuk po dlouhé době strávené v USA. (Jarsey)
  • Postavu Martina Granea (John Mahoney) scenáristi napísali podľa reálnej postavy producentovho otca, ktorý strávil 34 rokov na policajnom oddelení v San Franciscu. (kacer4)

Reklama

Reklama