Reklama

Reklama

Děs přichází z hlubin

  • USA Humanoids from the Deep (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Místem dění je malé rybářské městečko. Má i bez toho, co se na něj chystá, dost svých problémů, jimiž jsou vztahy jeho obyvatel. Jednoho krásného rána jsou roztrhaní všichni psi, několik lidí se ztratí a je tu další problém. Za jeho původce jsou hlavním hrdinou Jimem a doktorkou Susan označeni mořští mutanti, kteří vznikli údajně jako doposud netušený vedlejší efekt při biologických pokusech. Při těch se manipulovalo s růstovými hormony ryb a žab a výsledkem jsou mutanti, kteří se neustále vyvíjejí do pokročilejších forem života. Tou poslední je člověk. Takže nyní přichází na páření s ženami nadržená armáda zelených mutantů. Ve městě probíhá nějaký festival a nikdo o ničem neví. Jen Jim a Susan, kteří se dostali až do mutantího hnízda a spěchají ostatní varovat, zatímco Jimova rodina je ponechána osudu doma. (surface)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (50)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priemerny film a vyslovene priemerna kombinacia komedie s hororom. Armada mutantov terorizuje miestnych buranov v rybarskom mestecku a navyse je maximalne sexuchtiva, lebo znasilnuje mlade a krasne samice, ktore su nahe. Gore je v ramci normy, ale strasidelna atmosfera je biedna. Prsty v tomto snimku mal aj isty Roger Corman, to len ako pikoska. 50 % ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ač mnozí tento film nemusí, mě se toto klasické osmdesátkové béčko plné laciných efektů líbilo. Prsty v něm měl jak jinak Roger Corman, který měl prsty v produkci a tak mi bylo už dopředu jasné, že tohle budu muset brát dost s rezervou a nemýlil jsem se. Hlavní doménou jsou zde zelení mutanti (tedy hlavně jejich srandovní kostýmy), nahá děvčata, druhořadé efekty a černý humor. Tvůrcům se vše podařilo namixovat takovým způsobem, že jsem se u toho bavil po celou dobu trvání filmu a vůbec mi v tom nepřekážela nízká úroveň veškerých aspektů. Ba spíše naopak. No vážně nevím, jestli z hlubin přišel zrovna „DĚS“, ale zábava určitě. Tvůrci se sice snažili, aby vše vypadalo co možná nejakčněji, ale místy se jim to moc nedařilo. Úvod navnadí hudebním doprovodem, který nás doprovází společně s kamerou a záběry na podvodní život ala JAWS, ale žraloka se tu přátelé nedočkáme. Místo toho se na scéně objeví zelení „gumáci“, kteří rádi trhají končetiny, znásilňují mladé holky (no dalo by se je nazvat i jako kazišuky), srandovně se kymácejí ze strany na stranu a jejich potomci přicházejí na svět jako mladí Vetřelci. Atmosféra však vůbec nebyla špatná a to hlavně propojením komedie a hororu. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Budem veľkorysý a dám až 4, réžisérom sa podarilo vybudovať mrazivú atmosféru, ktorá ma donútila vidieť gumenné monštrá - mutantov rýb oveľa hrozivejšie. Gore scény boli okorenené humorom, muži vyzerali ako machovia, a ženy boli étericky ženské, sálal z nich erotizmus, až ma mrzelo, že tvorcovia boli na šteklivé scény lakomí. Príbeh plynul s ľahkosťou, ale v závere sa na môj vkus príliš odtrhol z reťaze, keď monštrá zaútočili na ľudí počas festivalu v mestečku Solmon, ktorý doslova zmenili na bojové pole, a jednému z nich sa podarilo odhaliť miestnu kráľovnú krásy. Aj posledná scéna zrodenia monštra z tela ženy bola pritiahnutá za vlasy, hoci film ako celok vôbec neznehodnotila. Humanoids from the Deep má všetko to, čo by mal mať horor 80. rokov - a prevzal aj mnoho prvkov z Martinovho monster hororu L'isola degli uomini pesce (1979). "Gumáci" podľa mňa vyzerali lepšie než mnohé dnešné CGI príšery. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch ryzích osmdesátkových braků, které nelze brát vážně.   V jednom malém přímořském rybářském městečku se nám rozmohl takový nešvar, množí se totiž případy znásilnění humanoidními latimériemi. Za celou aféru je evidentně zodpovědný místní podnikatel vlastnící továrnu na výrobu rybích konzerv, který v honbě za mamonem pomocí žabího růstového hormonu rozvrátil evoluci.  A z hlubin přišel děs... nebo možná orgasmus.  Kozy i střeva ven, lubrikantem žabí hlen... ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi spokojen, spousta koz, krve, násilí, tak je to správně, tak to má být. Strupálov se opravdu povedl, pěkné přímořské městečko, holky by rozhodně na miss neuspěly, jelikož mají solidní trojky a nepropadají kanálem. Herci hrají docela obstojně, hysterky mě vždycky se*ou, ale co se dá dělat. James Horner složil solidní hudbu, byť na samostatný poslech, není nic moc a ukazuje jeho budoucí směřování, tj. brutální vykrádání svých vlastních kompozic. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (14)

  • Všetky scény, v ktorých vystupovala Linda Shayne ako Miss Salmon, boli natočené pomocným štábom. (beso74)
  • V jednej scéne je možné vidieť najviac troch humanoidov. Produkcia totiž disponovala jedným úplne funkčným kostýmom a dvomi ďalšími, ktoré sa dali snímať len z istých uhlov. (beso74)
  • Pri dokončovacích prácach na filme mal producent Roger Corman pocit, že snímka potrebuje viac erotiky, a tak si objednal dotáčanie scén, v ktorých by humanoidi pri útoku na dievčatá z nich strhali oblečenie a podobne. Režisérka Barbara Peters to odmietla, a tak ju vyhodil a najal iného režiséra, aby to natočil. Väčšina týchto scén však bola aj tak nakoniec z finálnej verzii filmu vystrihnutá. (beso74)

Reklama

Reklama