Reklama

Reklama

Aladinova dobrodružství

(seriál)
Animovaný / Rodinný
USA, 1994, 86x22 min

Hrají:

Dan Castellaneta, Scott Weinger, Frank Welker, Gilbert Gottfried, Ron Perlman, Hector Elizondo, Michael Dorn, Tim Curry, René Auberjonois, John Astin (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Když máte všemocného džina, o osud se bát nemusíte... (Česká televize)

Recenze (15)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých seriálov, ktorý v mojom detstve mal veľkú popularitu. Ešte stále si pamätám, ako som sa tešil na každú nedeľu, keď to u nás „dávali“ v malom „Disney bloku“. Skvele zužitkované postavy zo známeho príbehu, nesmierne ma bavil Genie, Jago a Koberec (ale samozrejme aj ostatný). Aj dnešným okom a hlavou, keď sa na to pozriem, tak mi stále dokáže zabaviť a vyčariť úsmev na tvár. Ukážka toho, jak cirka 20 minút stačí na vytvorenie niečo dobrého. Osobné hodnotenie: 80% (***) ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemne spracovaný animovaný seriál, ktorý v zásade nadväzuje na Jaffarov návrat. Jednotlivé epizódy sú celkom kvalitné a dosť typické na seriály onej doby. Každopádne ale tento seriál pokračuje v šlapajách úspešného filmu. Nevidel som síce komplet všetky diely, ale tie, čo som videl, boli aj napriek starším animáciam celkom v pohode. 60 % ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Přestože se seriál odehrává chronologicky až po filmu Aladin - Jafarův návrat (1994), vysílal se dříve. Několik věcí tak bylo nevysvětleno (např. proč byl Iago dobrý nebo proč je Genie stále s nimi). (HappySmile)
  • Jasmínin domácí mazlíček tygr Rajah se v seriálu objevuje spíše sporadicky. Bylo to poroto, že naanimovat tygří pruhy nebylo pro animátory zrovna jednoduché. Jelikož šlo navíc o televizní seriál, nebyl ani rozpočet příliš vysoký. (fiLLthe3DD)
  • Seriál byl tak populární, že vzniklo 86 epizod, čímž se stal jednou z mála výjimek studia Disney, protože to se svými seriály většinou drží limitu 65 epizod. (HappySmile)

Reklama

Reklama