Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident se rozhodl vyhlásit nekompromisní válku terorismu, a to všude, nejen tam, kde přímo ohrožuje Spojené státy. Prvním krokem této politiky je zatčení samozvaného prezidenta, generála Radeka. Odvetný úder teroristů však na sebe nenechá dlouho čekat a zasáhne velmi citlivý bod. Zločincům pod vedením psychopatického Ivana Koršunova se podaří proniknout na palubu prezidentského letadla Air Force One, zmocnit se celé prezidentovy rodiny a žádat Radekovo propuštění. Zpočátku nikdo, ani teroristé ani vláda USA, netuší, že kapsle, v níž měl uniknout před únosci prezident, je prázdná. Odvážný prezident se po zvážení všech pro a proti rozhodl zůstat na palubě letadla a pustit se s teroristy do boje. Zpočátku má na své straně bojové zkušenosti z Vietnamu, moment překvapení a odhodlání zachránit rodinu. Zdá se však, že jeho šance na vítězství jsou minimální. Marshallovi se podaří spojit s krizovým štábem Bílého domu. Potvrdí, že je odhodlán bojovat, a nařídí neustupovat požadavkům únosců. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Film, po jehož skončení jsem si amerického prezidenta zařadil po bok těch největších super-hrdinů stříbrného plátna nebo sportovního světa, hned vedle Batmana, Spider-Mana, Supermana či Tomáše Součka. Snad ještě větší vlastenecká nálož, než ve Dni nezávislosti, ale Ford je skvělý, jako vždy a Oldman je správně šílený záporák. Mě tohle dynamické béčko pokaždé dobře pobaví, čtyři hvězdy úplně v klidu. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zcela nesnesitelný a zlobím se na Forda, že se tu angažoval. Jedna hvězda za Garyho. Ale to přece víme už dávno, že americký prezident umí nakopat prdel všem teroristům od Indie napříč Afghánistánem, bývalými zeměmi SSSR až po nejnebezpečnější a nejmilitantnější stát Evropy Lucembursko. A sám! Kdyby Bush nevyšel z formy, určitě by Bin Ládina vystopoval úplně sám s ruksakem na zádech, buzolou, červenými podkolenkami, zavírací rybičkou, konzervou plnou luštěnin a pionýrským odznakem. Pro mě je však záhadou, jak se tomu mohl zaprodat režisér (rodilý Němčour!) Nekonečného příběhu. Že by byla říše fantazie zničena a místo ní se recyklovaly šablony filmů např. s Seagalem? Až na to, že Ford sem jaksi nepasuje. A je tu někdo, kdo nefandil Oldmanovi? ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na dlhu dobu posledny A-ckovy velkofilm vyuzivajuci Die Hard koncept hrdina vs. teroristi v obmedzenom priestore. Tentoraz sa to odohrava v lietadle a hrdinom nie je Casey kurva Ryback ani John Yippee-ki-yay McClane ale samotny prezident USA Ford, Harrison Ford. Vysledkom je jeden z najlepsich filmov odohravajucich sa v lietadle. Odkedy som film videl v kine, tak som ho povazoval za spicku vo svojom zanri. Takze ma prekvapilo tak nizke hodnotenie na CSFD. Vysvetlit si to viem snad len obrovskou davkou patriotizmu, ktory môze vela ludom vadit. Mne nastastie nie. Co ine od filmu v ktorom s teroristami bojuje chrabry prezident ocakavat? Sranda je, ze Nemci Petersen a Emmerich natocili najpatriotickejsie filmy v Hollywoode. Scenar dopadol fantasticky a ponuka mnozstvo napinavych a zmysluplnych situacii z ktorych sa musi náš hrdina dostat. Obsadenie dopadlo uchvatne. Ford ako prezident je tak skvely, ze keby kandidoval, tak by ho urcite zvolili aj v skutocnosti. Kvalitny akcny film sa nezaobide bez skveleho zaporaka a Gary Oldman v polovici devätdesiatych rokov stvarnoval jedneho prvotriedneho zmrda za druhym. Potesi aj cameo Jürgena Prochnowa ako generala Radeka. Najviac ma ale na celom filme paradoxne bavi Glenn Close ako viceprezidentka. Vdaka tomuto filmu som si ju oblubil aj ked mi dovtedy nebola sympaticka. Akcne sceny su spickove a stavnato R-kove. Ze su prehladne natocene je zbytocne spominat. Rozhegana kamera a epilepticky strih prisiel do mody az neskôr. CGI uz trochu zastaralo, ale stale to paradoxne vyzera lepsie ako niektore sucasne filmy vratane London Has Fallen. Vyraznym aspektom je heroicka hudba, ktora dodava filmu skvelu atmosferu. Dockame sa dokonca aj zabavneho klise s káblami, ktore ma hrdina prestrihnut. A zase mu to vyjde. :) Neviem si predstavit ako by v tej dobe vyzeral film s pôvodne uvazovanym Arniem, ale dnes by som si s nim film podobneho typu kludne pozrel. Takze vysledkom je spicka vo svojom zanri, ktoru si kedykolvek pozriem znova. 10/10. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jsou tam teroristi, je tam akční Harrison Ford a natočil to prý kdysi dobrý režisér Petersen. Pokud se vám líbila Smrtonosná past, tak si ji zkuste představit v letadle a asi o řád slabší. Máte to? Tak potom víte, že neviděním Air Force One o nic nepříjdete. 65% Zajímavé komentáře: Marigold, pshimi, Visáč, Diamant ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Som dosť zaskočený z nízkeho hodnotenia tohto inak po všetkých stránkach výborne zvládnutého akčného filmu.V Cineme svojho času dostal 80%,a ja som ich po zhliadnutí musel iba potvrdiť.G.Oldman je bezchybný, Goldsmithova hudba bombastická a akčné scény sú na vysokej, profesionálnej úrovni.Jediná a najspornejšia vec je H.Ford ako prezident USA,schpný postaviť sa teroristom.Úprimne,vadilo a vadí to aj mne, ale nie natoľko aby som odpísal celý film.Byť jedným z tvorcov filmu,tak by úplne stačilo zameniť postavu prezidenta za napr.ministra obrany a už by to bolo oveľa stráviteľnejšie.Inak nemôžem filmu nič vytknúť,poctivé remeslo a výborné obsadenie.Je to zatiaľ jediný film na csfd ,kde nesúhlasím s percentuálnym hodnotením tohto filmu a aj z tohto dôvodu dávam 5 hviezdičiek.90% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Ve scéně, kde První dáma ukládá svou dceru ke spánku, jde v televizi, stojící za ní, na chvíli zahlédnout film Samotář v Seattlu (1993). (patbat)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Reklama

Reklama