Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thom je nadaný student inženýrství na Cambridgeské univerzitě, o kterého se uchází několik velkých ropných společností, které mu slibují stále vyšší platy a pracovní výhody, pokud pro ně bude pracovat. Thom nabídky odmítá a později u večeře svému otci, řediteli ropného koncernu, vysvětluje, že nechce žít život v ropném koncernu. Během tohoto rozhovoru obdrží anonymní textovou zprávu od někoho, kdo ho v restauraci pozoruje a kdo mu řekne, aby se s ním sešel v klubu. Vydá se na místo, kam byl instruován, a setká se s ženou jménem Lorraine, která ho následně seznámí s Walterem, jenž vede záchranářskou společnost, která ze dna oceánu vyzvedla cenný poklad známý jako "poklad z Guadalupe", ale ten byl zabaven španělskou vládou, protože Walterova společnost prováděla záchranné práce nelegálně. Walter sestavil tým složený z členů s různými schopnostmi, mezi něž patří Lorraine, podvodnice a zlodějka, Simon, expert na logistiku, Klaus, počítačový hacker, a James, Walterův dlouholetý partner při hledání pokladu. Walter potřebuje Thomova inženýrského génia, aby jim pomohl dostat se do trezoru uvnitř Španělské banky, kde je zabavený poklad uložen. Thom s pomocí souhlasí a připojí se k nim v Madridu během mistrovství světa ve fotbale 2010, kde Španělsko bojuje o titul mistra světa. Jako své krytí využívají hluk davu mnoha fanoušků, kteří se ve městě shromáždili, aby sledovali zápasy, a mohli prozkoumat banku. Díky tomu zjistí, že trezor se nachází na obří váze pod velkou vodní nádrží. Pokud se hmotnost na váze jen trochu pohne, trezor bude zaplaven vodou a utopí v něm všichni, kdo se ho pokusí ukrást... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (83)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Akčný film takmer bez akcie, thriller bez napätia, film o netradičnej vykrádačke natočený ale bežným spôsobom hodným úrovne TV filmu. Najväčším pozitívom filmu bol Ser Davos, ktorý to zahral presne tak ako v Game of Thrones, proste dokonale. Na druhej strane Freddie Highmore je presným opakom, nakoľko som si u neho už zvykol hrať autistického doktora, a tak sa mi tu nehodil. Celé mi to prišlo ako taký malý odvar z Mission Impossible. Najlepšou pasážou bola záverečná pesnička od Sex Pistols. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Naprostá většina lidí nikdy v životě nevyloupila banku. Zpravidla jim to vůbec nepřišlo na mysl a pokud snad ano, tak jim chyběly potřebné znalosti a schopnosti, technické a organizační dovednosti a také fyzická zdatnost a odvaha. Já jsem jednou přišel do banky, abych poslal nějaké peníze do ciziny, a počínal jsem si tak neohrabaně, že jsem vzbudil pozornost ochranky. Ta mi vysvětlila, že nejdřív musím na terminálu nebo na čem zmáčknout knoflík, v jakém jazyce chci komunikovat (v mém případě v jazyce Czech), pak si vzít lísteček s číslem, který z mašinky vyjede, a ještě počkat, až se na tabuli rozsvítí ono číslo spolu s číslem přepážky. To jsem ovšem netušil, takže jsem se rovnou hnal k jedné přepážce, kde se pracovnice zrovna dloubala v nose. Z toho je patrné, že jako bankovní lupič bych se neuplatnil, protože ani nevím, jak to v bankách chodí, ale přesto se na nějaký ten film o bankovní loupeži tu a tam rád podívám. – Tohle bylo docela pěkné, jenom jsem nepochopil, jak lupiči do banky dopravili ty bomby s tekutým dusíkem. Když dost složitě (po střechách, po žebříku, po laně) pronikali do objektu, tak s sebou nic takového netáhli. ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Jaume Balagueró, kterého jsem si oblíbil především prvními dvěma díly REC natočil svůj první akční film a opravdu se mi trefil do vkusu, protože přesně takhle si představuji od Španělů akční thriller, který má všechno od humoru, akce až po napínavý závěr a sympatické herecké výkony. Rád bych viděl pokračování. Čisté 4* ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ďalší z množstva heist filmov, ktorý je ale v rámci tejto subkategórie len obyčajný priemer. Zabezpečenie trezoru je síce originálne, také som asi ešte nevidel a plánovanie lúpeže je fajn, no akonáhle sa začne lúpež, stáva sa z filmu banálna a predvídateľná blbosť. Ani ústrednú mladá dvojka mi akosi neštimovala. 50% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Klišovitá, přitroublá, logicky obskurní, ovšem slušně natočená a poměrně nenudící snůška vykrádaček všech možných bankoloupeživých filmů se sympatickým mužským osazenstvem. Ovšem to ženské jednoznačně přidává k anotaci Akční / Napínač ještě Zombíhoror. Děsivě botoxem zpotvořená Famke taky evidentně nedala stárnutí a vypadá, jako by si to před kameru namířila ihned po olizování pláství v rozzuřeném úlu, ovšem to je pořád jen rozkošně hnisající vřed na nádherně krabaté, celulitické prdeli oproti té „modelce“ v hlavní „ženské“ roli. Absolutně nechápu, jak se něco tak fyzicky slizkého a odporného, navíc s hereckým talentem i vizáží týden staré mrtvoly, mohlo prokouřit do hauptky v relativně áčkovém velkofilmu, aniž by kameře děsem praskl objektiv a vyblila všechny mikročipy. Kafilérie, septiky, kontejnery s nemocničním odpadem a zooporno mají tímto novou nekorunovanou královnu, která svou oku až nesnesitelnou nestvůrností strčí do kapsy klidně i slečnu Stránkovou (i po přišití čuráka) či Káru de Lues. Brrrrr. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • 500 litrů kapalného dusíku by mělo za následek asi 350 000 litrů plynného dusíku. To by zaplnilo celou komoru a způsobilo by udušení v důsledku ředění vzduchu a tím by se snížila koncentrace kyslíku. (sator)
  • Datum zápasu finále je zmíněno jako 10. července 2010 místo 12. července 2010. (Piercee)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj väčšina jeho natáčania prebiehala v španielskom Madride. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama