Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Držitelka Oscara Emma Stone září v celovečerním filmu Cruella od společnosti Disney. Film se odehrává v době londýnské punckrockové revoluce 70. let a sleduje vzpurné počátky nechvalně proslulé módní darebačky, Cruelly de Vil. Mladá, chytrá a kreativní podvodnice Estella je odhodlaná se prosadit ve světě módy. Spřátelí se s dvojicí mladých zlodějů, kteří oceňují její zálibu v rošťárnách. Jednoho dne se Estelle podaří zaujmout pozornost ohromně šik a děsivě haute módní legendy, baronky von Hellman, jenž ztvárnila dvojnásobná držitelka Oscara Emma Thompson. Jejich vztah však uvádí do pohybu souhrn událostí a odhalení. Estella se rozhodne přijmout svou temnou stránku a stává se drsnou, módní a pomstychtivou Cruellou. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (368)

Happens 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatně uchopené, i ta komiksová stylizace, chvílemi jsem si přál, aby to režíroval Tim Burton, ale to by tam nebyla Stone, ale Bonham Carter (a Johnny Depp). Stone byla famózní v podstatě antihero, co bojuje proti ještě většímu zlu - tady ten paradox dostává nový rozměr (SPOILER!) - svojí matce. Komické na tom bylo i to, jak dalmatiny byli zlí, nikoliv oběti prostoduchého plánu na geniální kabát, ale doslova vrazi. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Spomínam si na to keď to oznámili. Hneď som sa chytal za čelo a vravel si, že v tom Disneylande im dobre ... veď viete čo. Na čo niekto potrebuje prequel k 101 dalmatíncom a zároveň origin Cruelly ? Jasné že nikto. Stále to však považujem za zbytočný film, pretože dnes už nikto nevie čo točiť. No potom čo som to videl, ho nemôžem považovať za nudný, či zlý. Priznám sa, že ma Cruella prekvapila. Kostýmy, výprava, punková doba a atmosféra filmu s dobrým výberom skladieb zaujme. Tak isto samotný príbeh nie je zlý, no najviac to stojí asi na dobrých hercoch. Emma Stone je prekvapivo perfektná, Emma Thompson príjemne nepríjemná a Mark Strong je sympťák ako vždy. Stručne a jasne, nenudil som sa a som rád, že aj takýto zbytočný origin, sa podarilo natočiť pozerateľne. P.S.: Nezabúdajte na najdôležitejšiu scénu, ktorá je za titulkami. 70% - 3* ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kdyby si film udržel drzý náboj začátku po celou dobu, byla by to bomba. Tenhle však má silné a zábavné momenty jen občas. K nim rozhodně patří Cruellin módní souboj s baronkou nebo její marné prosazování se při práci v módním domě – s vítěznou pointou. Pak ale přechází i četné až příliš těžké momety a s psychickou náloží se nedovedou vypořádat s nadhledem. Je čím dál víc zřejmé, že většina postav je do děje jen nastrčená, aby v určitou chvíli vykonala čin, který popostrčí děj, a jinak nejsou vůbec důležité či jakkoliv psychologicky prokreslené. Někdy tyhle panákovité postavy jednají i v rozporu s logikou či svými vlastními záměry. SHRNUTÍ: Chtělo to aspoň límeček z pravého dalmatina, když už ne celý kabát. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych rád řekl, že tento film je úplně mimo obvyklý vzorek toho, co většinou sleduji. O to větší proto bylo překvapení, jak moc mne tato pohádka od Disney ze světa módy dokázala zaujmout. V prvé řadě;  Emma Stone svoji dvojroli zahrála bezchybně a za doprovodu skvělé hudby, vtipných vložek a dechberoucího vizuálu nás provede velice příjemnou podívanou (pravděpodobně jde o její nejlepší roli vůbec). Nepopírám, že jsem se bavil v průběhu celého sledování, ale finální scéna byla tím klíčovým momentem, kdy jsem se rozhodl udělit pět hvězd. Celkový vývoj Cruelly a její následný mocenský souboj s Baronkou byl velice zajímavý, ale závěr to celé posune ještě o stupeň výš a jedná se tak o směsici všeho, co bylo na tomto díle tak skvělé. 81% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už len referencia na 101 dalmatíncov mi dala znať, že to bude nejaký nepodarok. Nemýlil som sa. Niekto tvrdí, že možno deti do 12 rokov sa zabavia. Podľa mňa sa na tom nezabaví široké spektrum divákov, film je pozérsky a nudný. Jediným pozitívom je tu dobre vybraná moderná hudba, ktorá dáva tomu tempo a štýl. Ale celkov príbehovo nezaujímavé a najvtipnejší tu má byť akože nejaký transvestita, čo je už novodobý trápny trend. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Související novinky

Návrat Cruelly je potvrzen

Návrat Cruelly je potvrzen

14.08.2021

Na přelomu letošního května a června vstoupil do kin hraný spin-off 101 dalmatinů s názvem Cruella a prakticky už pár dnů po premiéře se začalo mluvit o přípravách pokračování. Studio Disney mělo v… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama