Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výhra balíku peněz v loterii člověku rozhodně změní život. Otázka je, jak... Čenda s Janou nemají v životě na růžích ustláno. Oba jsou nezaměstnaní, Čenda má dluhy všude, kam se podívá, a nejčastější návštěvou u nich je exekutor. To ale změní farářem požehnaný loterijní tiket. Pohádková výhra 176 milionů korun otevírá dvojici dveře do velkého světa neomezených možností. Ale také ke spoustě nových kamarádů, kteří by si z výhry rádi ukrojili pořádný kus. A i když se to některým podaří a vztah téhle dvojice to nabourá, přece jen na konci zjistí, že největší výhrou v životě je láska... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (157)

Marze 

všechny recenze uživatele

Komedii o tom, že bohatí jsou nešťastní zatímco chudí ctnostní, která působí hodně nízkorozpočtově, napsal autor Špindl a Špindlu 2 Jaroslav Sauer. Primitivní postavy vystupují dosti buransky a tupě. Chovají se v souladu se sponzorskými odkazy. Místo komedie to je spíše komunální moralitka. Pozitivní věc vidím v tom, že mezi Petrou Hřebíčkovou a Karlem Zimou to uvěřitelně jiskří. A je zde pár nekorektních vtipů. Pobavil mě třeba úvěr vzatý na děti sousedů. ()

Spolecenstvi 

všechny recenze uživatele

Náramná podívaná. Byli jsme dnesnv kině a i když jsem původně film odsuzoval k záhubě. Je to úplný opak a též kino sál byl komplet naplněn a bšichni se smály. Dokomce mě to celé dojalo k slzám.mTleskám Produkci, Výpravě, Dramaturgii a Režii. Herci byli bybtáni velmi donře a spousza zcnich vypadá jako američtí kolegové. • Petra Hřebíčková jako Scarlet Johanson. ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Někdy mi připadá, že mě tvůrci a herci nutí být vděčný za každou novou českou ´´komedii.´´ V období covidu to nikdo nemá lehké a tak přijmeme každého scénáristického pisálka, (ve vší úctě) nenáročného režiséra a herce, kteří si můžou za drobnou odměnu štěknout. Musím se slitovat? Ne nemusím. Za 150kč v kině bych byl hodně naštván po tomhle nereálném patvaru. Jako, že je v Čechách urážka nepít alkohol tak i mimořádná výhra souseda Pepy z prdelákova a důl plný lithia? No ták, akorát mi to připomnělo, že si zničíme Krušný hory, kvůli zasr*** baterkám. + za Zdendu Godla, který jako vždy trousil břitký romský humor  30% ()

njuska odpad!

všechny recenze uživatele

Osobně mě otravují filmy, kde se postavy chovají naprosto nepřirozeně, jako totální dementi. A ani moc nerozumím, kdo se tomu může smát (spoiler: třeba té stupidní scéně, kdy buranka zmuchlá výherní tiket se 160 milionama a na truc ho hodí do rybníka...). Neskutečný, že na tohle jdou prachy ze státního rozpočtu :-/ ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já do toho fakt nějakou naději vkládal, protože to režíroval člověk, co režíroval nejlepší epizody Comebacku. A i když jsem si přál, aby se mi to líbilo, tak bohužel, vůbec to nevyšlo. Žádnou kritiku společnosti jsem v tom neviděl, sice se v tom dá vidět "poselství" typu Češi jsou burani, ale když vidím, co za lidi se na tom filmu podílelo, silně pochybuji o tom, že to byl záměr a že to tam někdo prostě nechtěl vidět. Za celý film jsem se asi dvakrát pousmál, ale jinak je ten humor neskutečně trapný. Tvůrci evidentně sázeli na Mumuland (což bylo vtipné napoprvé, ale poslechnout si ho pětkrát už je moc - navíc ta scéna, kde se objeví Kotvald mi přišla trapná jako dlouho nic), Godlu a na naprosto geniální humor v podobě vozíčkáře, který neustále nadává. Jestli je tenhle film pro lidi, kteří se zasmějí když uslyší slovo "idiot" nebo "kurva", tak to jsem tady hodně mimo, takhle pokleslý humor nemá ani Happy Tree Friends. O výhře v loterii to je jen v první polovině, v druhé Čenda provede tu nejhloupější nevěru všech dob, strašně zlý zlý farář mu sebere zbytek peněz a když už si člověk myslí, že z toho aspoň vypadne ta očekávatelná myšlenka "lásku si za peníze nekoupíš a peníze ti štěstí nepřinesou", tak místo toho dojde k cukerínovému konci, ve kterém tenhle pár zbohatne ještě víc než předtím a jakékoli poselství je tím zničeno. Navíc Čendovi umírá táta, je tu nějaká aspoň malá naděje na záchranu v podobě operace a když Čenda vyhraje prachy, myslíte si, že na svého tátu něco dá? Ne, ani si na něj nevzpomene, nenapadne ho to a ani po jeho smrti mu nedojde, že část peněz mohl dát na jeho operaci. Já teda nevím, ale jestli to fakt mělo být českém buranství, tak v tomhle podání je o tom skoro každá česká komedie... A jak už jsem zde nakousl, ten námět je hodně nevyužitý. Co tak koukám na komentáře, tak jsem mimo asi já, když to tu někteří popisují jako nějaký nedoceněný klenot, ale já se radši přidám k té druhé straně, protože se mi to nelíbilo, humor byl trapný a strašně jednoduchý, postavy otravné a celé to taky je strašně nudné. A nějaký přesah v tom fakt nevidím. Co čekat od filmu, který začal točit Tomáš Svoboda a scénář k němu napsal Jaroslav Sauer, který napsal scénář k tak geniálním a inteligentním dílům jako je Špindl, Pepa nebo Špindl 2... Teď jenom doufám, že mě zde někteří uživatelé, co dali vysoké hodnocení, neukřižují za to, že nemám stejný názor jako oni... 1* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • „Dostal jsem roli Patrika. Je to kluk, kterému exekutoři sebrali taxíka, a tak pracuje pro obec. Nakonec peníze na toho taxíka dostane, tak s ním jezdí,“ popisuje svoji filmovou postavu Zdeněk Godla. (SONY_)
  • Natáčelo se v Líšné na Rokycansku. Poslední klapka padla 9. června. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Herci ve filmu mnohdy improvizovali. „Nedržíme se úplně stoprocentně předlohy. Občas k ní něco dodáme, jak se to zrovna hodí,“ přiznal během natáčení Zdeněk Godla (Patrik). [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama