Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uznávaná britská dokumentaristka Jeanie Finlayová získala jedinečný přístup na natáčení dosud nejambicióznější a nejkomplikovanější série úspěšného seriálu Hra o trůny z produkce HBO, kde strávila celý rok. Dvouhodinový dokument Hra o trůny: Poslední hlídka, jehož premiéra bude uvedena týden po definitivním konci seriálu, se noří do bahna a krve, aby odhalil slzy i vítězství, které zapříčinilo převedení fantasy světa Západozemí do filmových studií, polí i parkovišť Severního Irska. Snímek je osobní, zblízka natočenou reportáží přímo z frontových zákopů produkce. Zachycuje nejen strasti ostrovního počasí, které herci a celý tvůrčí tým museli během natáčení podstupovat, ale vyjevuje i nervozitu z blížících se termínů či neutuchajícího zájmu fanoušků. Spíše než tradiční „Making of“ nabídne dokument zábavný, srdceryvný a intimní pohled do hořkosladkého světa tvůrců, kteří se musí rozloučit se svým životním dílem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (70)

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Takové práce za tím vším, a stejně to většinu podle komentářů neuspokojí. Mně přišla 8. řada v pohodě (vyjma pár wtf momentů) a tenhle vhled do natáčení stojí určitě zato, hlavně pro ty rejpaly, protože je znát, jak to šťáb i herci prožívali a že všichni věřili tomu, že to bude důstojné zakončení GoT. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Civilnější pohled (téměř vlog) z natáčení 8. řady, ve kterém se v rámci necelých dvou hodin ukaže poměrně málo ohledně konkrétních scén, ale zase hodně v rámci emocí a práce. Hlavní hvězdy se spíše míhaj, tady se spíše dává prostor pro ty menší a skoro neviditelné rybky (jako Andrew McClay) a pro tým "za oponou", kteří do toho dali vše. O to více je mi pak líto vidět, jak ta upřímná snaha o to nejlepší, je následně pokažena scénářem těch dvou... Kupodivu velký prostor pro Vláďu Furdíka, který si to užívá každým coulem a ta radost, když ho fanoušci poznají, nádhera. Skvělý pohled, který mě o technických kvalitách přesvědčil ještě více. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na stovky lidí, které ve filmu není vidět. 1) Podívat se na seriál dílčím pohledem především jedné produkční není špatný nápad. Bohužel film o filmu trpí stejným neduhem jako bitva s Bílými chodci: je to příliš dlouhé, příliš stejné a tudíž dost nudné. 2) Výstižný koment: hellstruck***, hansel97***. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je úžasné vidieť, ako sa to celé pripravovalo. Najsmutnejšie je, že dokument o natáčení je oveľa lepší než záverečná séria celého seriálu, ktorá bola historicky asi najhorším zakončením niečoho tak veľkolepého, to budem ešte dlho predychávať. Objavia sa aj obaja vinníci tak amatérskeho konca. Až mi bolo divné, ako tí herci tam čítali scenár a nebolo im divné, že je to na hovno. Kit Harrington sa dokonca rozplače, pretože má zabiť Daenerys, tak to mi ho vyndej. Benioff a Weiss môžu navždy už len olizovať rapavú pätu v otvorenej sandále pána spisovateľa Martina. Vzhľadom na ich neschopnosť by bez neho seriál skončil asi po troch častiach. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument. Oceňuji hromadu prostoru pro Vladimíra Furdíka. Zajímavé rozhovory a velice fajn pohled do zákulisí, je skvělé, že je dokument zaměřený hlavně na lidi ze štábu jako kostyméry, catering, maskéry, kaskadéry... prostě pohled do zákulisí fenoménu z trošku jiného úhlu, což rozhodně není na škodu, naopak, kolikrát právě tihle lidé makají víc, než samotní herci a tvůrci. Andy McClay je neskutečnej řízek. Děkuji za reakce herců, když při čtené zkoušce zjistili, kdo zabije Knight Kinga a jak skončí Daenerys. To je prostě k nezaplacení. Právě podobných záběrů ze zkoušek bych klidně uvítal víc, ale to je asi tak jediné, co bych na tom měnil. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Během scény, kdy je Vladimír Furdik (Noční král) maskován na svou postavu, můžeme slyšet, jak si herec v dlouhé chvíli pouští českou písničku „Podvod“ od Jana Nedvěda. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama