Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Šestidílné drama Roky a roky sleduje zaneprázdněnou manchesterskou rodinu Lyonových. Daniel si bere Ralpha. Stephen a Celeste se bojí o své děti. Rosie uhání nový objev. Edith už nebyla celé roky doma. A všem jim vévodí panovačná babička Muriel. Když se všichni jedné zásadní noci v roce 2019 neodvratně spojí, příběh se přehoupne do budoucnosti a sleduje životy a lásky Lyonových v průběhu následujících patnácti let. A že je na co se dívat! Tato úzce semknutá rodina prožívá všechny naše obavy i naděje. Společnost je vášnivější, rychlejší a šílenější. Bouřlivé zvraty v politice, technologiích a vzdálených válkách mají přímý vliv na Lyonovi a realitu jejich všedních dní. Ti se na pozadí toho všeho musí zorientovat ve svých nadějích a obavách v domnění, že obyčejná rodina nedokáže změnit celý svět. Nebo snad ano? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Revanko 

všechny recenze uživatele

Miniséria o politicko - dramatickej réžií, ktorá zpravu nezaujme, avšak po viacerých častiach to pohltí človeka. Lydia West je bezkonkurenčná a to, ako hrá svoju postavu dospievajúcej dievčiny zasobujúcej modernými pi*ovinami je neuveriteľné. Chcel som dať 4 hviezy, ale Lydia to zmenila na 5!!! Už tu také dlho nič nebolo. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Pilot ma po prvotných rozpakoch mimoriadne navnadil a druhá epizóda mu neostala nič dlžná.... očakával som tradične, civilne britsky vyšperkovanú drámu na pozadí pomaly sa blížiacej politickej a ekonomickej apokalypsy. Čo je na dnešné dni mimoriadne silný námet. O to viac som bol sklamaný, keď sa s pribúdajúcimi epizódami dej zameral viac na rodinné problémy a každodenné útrapy jednotlivých hlavných postáv, ako na meniaci sa svet okolo a jeho vplyv na život jednotlivca. Seriál sa tak stáva viac rodinnou, ako sociálnou drámou a niektoré epizódy postrádajú to správne napätie, ktoré v prvých častiach bolo tak všadeprítomné a silne depresívnym spôsobom dotváralo veľmi dusnú atmosféru doby. A to sa už ani nebudem rozpisovať o tom ako mi prekážala tá nasilu tlačená politická korektnosť v duchu kultúrno-sociálneho neoliberilizmu a neomarxizmu, ktorá z tohto seriálu smrdela na hony... Len tak pre info, nech sa budete snažiť akokoľvek nenájdete tu ani jednu kompletnú bielu rodinu. Ale nie, na hodnotení sa táto skutočnosť neodrazí, pretože to nepovažujem za šťastný prístup a snažím sa hodnotiť jednotlivé snímky podľa iných kritérií. Napriek všetkých výčitkám musím priznať, že som sa tešil na každú ďalšiu epizódu a určite má čo Years and Years povedať, hlavne závislosť ľudí na moderných technológiách a ich prepojenie s nimi môžu raz skončiť veľmi zle. A na to treba vždy poukazovať.... Posledná epizóda je už skutočný bizár, ale dojem za 4* ostáva nezmenený, musíte vidieť, pretože takýchto projektov veľa nevzniká... 75 %!! ()

Reklama

Xicht0r 

všechny recenze uživatele

Z prvních 2-3 dílů jsem cítil apokalyptický vibrace, který působily vcelku reálně, ale pak se to nějak zvrhne do zrychlenýho vztahovýho drama s trochou předvídání budoucích problémů a ke konci už je to jen trapný béčko s divným "happyendem". Trochu jsem se cukal při konstatovaní o běžné britské rodince procházející dějinými událostmi. Chápal jsem že je potřeba smrsknout britskou populaci a její problémy do jedné rodiny, ale stejně gay, lesba aktivistka, kripl matka samoživitelka a jeden podvádějící heterosexuál...ublížení uprchlící, ruský hackaři, vyhrožující "ekoteroristi", hromada homosexu, evil Trump, transexuální dítě a ženy bojovnice za spravedlnost...multikulti pro-všchno agenda tam je a bylo mi z ní trochu blivno. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

It's a terrible world but i want to see every second of it. Záměr zkusit na ploše šestidílné televizní série extrapolovat vývoj zmršeného světa na deset let dopředu zasluhuje uznání i proto, že každý, kdo disponuje názorem, bude mít výhrady - a to už předtím, než se vykrátí početná skupina diváků, kteří považují fenomény populismu, nacionalismu a tzv. konzervativismu a "návratu zdravého selského rozumu" za svěží vítr a směr, který nakonec vyřeší všechny množící se trable. Zákonitá daň z pokusu o vyváženost. Výhrady mám samozřejmě i já, a to především k ničím nepodloženému optimismu, který série vkládá do generation next a obvyklému pranýřování heterosexuálního bílého muže, zde s obyčejňáckou vizáží Roryho Kinneara & spol. Seriál jako tento by se možná bez lakování na růžovo a podkuřování cílové skupině obešel. Spása online? Really? Edith, is that you? ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodinné problémy, londýnské problémy, britské problémy a globální problémy. To je žebříček priorit od těch nejdůležitějších po ty nejméně závažné. Fakt, že roztál severní pól, se tu na ploše šesti dílů dvakrát letmo zmíní. Asi o nic nejde, když mají hlavní aktéři dál potřebu řešit zejména vztahy, práci, děti, moderní technologie a bydlení... Pokud je zajímá nějaké politické téma, pak je to migrace. Migrace po Brexitu. Uprchlíci a sexuální menšiny. To je nadstavba, díky které si Roky a roky nespletete s telenovelou. O moc víc už toho tady ale není. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (1)

  • V jednej z epizód spravili tvorcovia zo Slovákov kšeftárov s orgánmi a nelegálnymi biotechnologickými zákrokmi. (krasomama)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama