Reklama

Reklama

Šokující odhalení

  • USA Bombshell (více)
Trailer 6

Skupina žen vytáhne do boje proti zakladateli Fox News Rogeru Ailesovi. Nelíbí se jim jeho obtěžování na pracovišti. (Filmbox)

Videa (19)

Trailer 6

Recenze (136)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Vlastně bych možná dal i tři hvězdy, protože trojice Theron/Robbie/Kidman byla dobrá, ale celek byl takový unylý a nezáživný. Vím, že když se jedná o film na motivy skutečných událostí, tak není moc možností, jak příběh osvěžit, aniž celek ztratil na věrohodnosti, ale přece jenom by to chtělo hlavní trojici trochu více poznat, aby s nimi divák soucítil, což v tomto směru měla prostor jen postava Charlize Theron, která vlastně měla všechno, aniž by musela bůhvíco strpět, ale postavy ztvárněné Robbie a Kidman, které opravdu za odmítnutí přišly o práci nebo naopak práci dostaly jen proto, že se obtěžování podrobily, zase tolik prostoru neměly. Tímto spadá film Bombshell do klasického průměru podobných filmů. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dravá, aktivní režie a scénář (říkal někdo Sázka na nejistotu?) naoko maskují zaujatost při monitorování šovinisticky toxického, konzervativního prostředí korporátu Fox News, ale holt vyprávějí z pohledu a pocitů tří žen, kterých se "na vlastní kůži" dotklo sexuální obtěžování od jejich šéfa. Tendenčně a zjevně si šly pro ceny (takhle luxusní obsazení se jen tak nevidí), jenže vezly se na vlně, která po nabytí obludných rozměrů narazila (snad už). ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Videné za ideálnych podmienok, rozumej: poznám Fox News, viem kto je Megyn Kelly, kauzu okolo Rogera som neregistroval a všetky tri kočky z plagátu milujem. Najviac Charlize, ktorá je vo svojej roli (surprise, surpise) profesorky dokonalá. No aj tak ťahám tú 4-tu hviezdu z päty, lebo film je defacto iba doslovná rekonštrukcia významnej, ale vo svojej podstate nie veľmi divácky zaujímavej události. 70% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Měl by to být zajímavý příběh, ale přijde mi, že je podané strašně komplikovaně. Hodně postav, které jsou si navíc vcelku dost podobné. Hlavní tři jsou sice rozlišitelné, ale všechny vedlejší jsou zaměnitelné. I tak to ale stojí za podívání, i kdyby jen kvůli tomu, aby člověk viděl, jak začalo #MeToo v redakci Fox News. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Film na téma "MeToo", možná první, ale který nebude určitě posledním. Určitě nelze takové případy, které se staly, nijak zlehčovat nebo oběti dehonestovat. Co bych u filmu vyzdvihl - masky, zasloužený Oscar a další ceny. Dokonce bych řekl, že stačí maska Johna Lithgowa. Herecky dominuje právě on ve své odpornosti, odpudivosti a zatvrzelosti a Margot Robbie ve své křehkosti, naivitě a slepé důvěřivosti. U Nicole Kidman jsem zděšen a zmaten, protože mám pocit, jako by jí nasadil někdo masku na hlavu, ale obávám se, že podstoupila taková "vylepšení", že ona hraje bez masky. U Charlize Theron jsem na vážkách. Ostatní postavy se ve filmu jen tak mihnou, že jsem upřímně nebyl schopen začlenit je do děje a přiřadit si je k někomu a něčemu. Výjimku představuje Malcolm McDowell, jehož krátký výstup je zcela zásadní a jeho věta vůči Johnu Lithgowovi při jeho agresivní defenzívě - "Tenhle úhel pohledu nikoho nezajímá" je větou nadčasovou, jež prostupuje všemi podobnými případy až do současnosti a bude pokračovat dále. Co se mi na filmu nelíbilo - celkově mi nesedlo úplně pojetí, na druhou stranu není to natočeno nudně, děj graduje a některé dialogy se opravdu povedly. Takže hezké tři hvězdičky. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (16)

  • Natáčalo sa v Los Angeles aj napriek tomu, že dej filmu sa odohráva v New Yorku. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama