Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci, jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka bude potřeba především pravá láska. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (135)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

K uzoufání nudná pohádka s uspávacím tempem. Herci se sice nepitvoří, jak je tomu u Trošky zvykem, ale namísto toho přehrávají stylem Trhák pana Bowfingera. Tam Heather Graham hraje přehrávající herečku, která hraje tak, že úplně extrémně gestikuluje tělem a máchá rukama kolem sebe, když volá na Murphyho. Anastasia Chocholatá dělá to samé, když vybíhá z chalupy na pole, že už tam bydlet nebude a že jde svého milého najít. Hned mi to Bowfingera připomnělo. Princ taky nezůstává pozadu - jeho:"Sbohem, Aninkooo" je slušná ochotničina. Pak tu máme častý nešvar pohádek ala "děti jsou hloupé, tak nad scénářem přemýšlet nemusíme" viz vodník stojící na nohou se svázanýma rukama, který prosí Aninku, aby mu pohohla k vodě. Pak se posune kamera a voda je od něj asi metr - to jsem se začal chlámat nahlas. Tak aspoň jedna za vizuál. ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Pitvořící se herci v nehereckých mumulandovských pozách, zesměšňujících se pod taktovkou růžového slona kouřícího pavý brko a vidícího létat rarášky na ocasech poníků z Burtonovské barevné zahrady plné homosexuálních Pavlásků a ocásků, že by jeden vyzvracel cukrovou vatu a nacpal ji do zadku prince Krasoně. Tak nepřirozené chování a to i na takový žánr jakým je pohádka svědčí o velmi kvalitním matroši, který hulí sám direktor se svým štábem. Troška je snad jediný autor, kterého nedokáže nikdo na světe parodovat, jednoduše proto, že prostě neví od koho ten materiál kupuje!!!! ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Troška se vytasil s pohádkou o sestrami utlačované Anince, která jde zachraňovat prince zakletého do ptáka. Podobnost s Princeznou ze mlejna je čistě náhodná, ale Zdenda zkusil recyklovat to úspěšné, tak proč ne. Co na to napsat? Pozitiva jsou v kostýmech, obsazení ( Sandeva jako mrcha jediná prvotřídní - aspoň po stránce vizuálu ) kameře, exteriérech a sluníčkové pohodě, jenže ... normálně se na to nedá koukat. Nevím pro jaké publikum to je točené, ale já už ve třech letech hledal v pohádkách něco akčního, ale tohle sterilní, bezemoční, táhnoucí se nula nula nic bylo ubíjející - už po pěti minutách jsem věděl, že to bude vysilující to dokoukat. Už ve třech letech jsem poptával daleko inteligentnější věci - provedení,zápletka a dialogy bylo nejen ukrutně hloupé, ale výsledkem to bylo permanentně irirtující zážitek. Překvapuje mne celkem vysoké hodnocení, protože tohle je asi pro skalní fanoušky a já ikdyž nejsem žádný zarytý antitroškovec a je mi svým způsobem sympatické, že ten borec si jede to svoje proti proudu většiny, ale já tuto pohádku nepobral. Jestli to má úspěch, tak ať si tyhle věci točí, ale já to fakt nedávám.í ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další Troškovina mrzký úrovně splácávající náměty starých Českých pohádek do jednoho amatérskýho pytle. Opět příšerný herci, každej debil co se mihne v nějaký televizní šou je hned adeptem na Troškovýho herce a obzvlášť u Pavláska, kterýho mám jinak rád, je fakt hrozně vidět, že jediný co umí, je dělat ze sebe debila, ale to, pokud pominu Troškovy filmy, na herce fakt nestačí. Navíc mě poměrně překvapilo, že hlavní herečeka nejenom, že se nedokázala skutečně rozbrečet, ale ani to nedokázala věrohodně předstírat, přitom mně by stačil už jen fakt, že hraju v něčem takovým, zaručeně rozbrečet. Prostě plytký, amatérský a na hovno. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Troskov vysostne protivny styl tu nucham takmer neustale. Troska ako byvaly vodnik postihnuty kliatbou tocit farebne presaturovane gyce s presladlymi hrdinami a komickymi nepriatelmi. Nechyba vodnik, ktory odporne sprevadza princeznu za akoze dobrodruzstvami, ktore funguju epizidne ale ako celok je to otravne. Troska potvrdzuje svoju neschopnost premiest emocie na divaka. Zazracne pierko je teda dalsi nezmysel s pocitom divakovej utrpnosti. ( videne 29.12.2020 ct1 archiv) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Kvůli nepříznivému počasí bylo několik scén přepsáno z exteriérů do interiéru. (JT19)
  • Zdeněk ze mě dokázal dostat schopnosti, o nichž jsem ani netušil, že je mám, jako třeba chodit po vodě nebo proměňovat se v žábu, takže spolupráce s ním byla bezvadná. Vodník je ve filmu takový, jaký jsem já, vlastně jsem ho vůbec nemusel hrát!,“ řekl s úsměvem představitel vodníka Lukáš Pavlásek. (SONY_)

Reklama

Reklama