Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci, jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka bude potřeba především pravá láska. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (135)

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Na Troskovych filmech me bavilo vzdy to, ze at to bylo dejove jakkoliv slabe, tak vizualne to byla pastva pro oci s uzasnymy kostymy. No a touhle pohadkou ukazal, ze uz nezvladne ani toto. Pac kostymy byly opavdu slabe (a to se radeji nezminuji o parukach- to i nejlevnejsi z ciny vypadaji daleko lepe) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

2600 hodnocení | 1700 komentář: Tak bohužel musím konstatovat zklamání. Zakleté pírko není návratem k populárním pohádkám Zdeňka Trošky (Princezna ze mlejna, Z pekla štěstí). A už vůbec není filmem z ranku stálic k připomínání (jako komedie Slunce seno). Zakleté pírko trpí absencí dramaturgie. Chemie mezi ústřední zamilovanou dvojicí, jakoby byla pouze na papíře. Aninka občas připomíná hodňoučkou hlupačku, která by bez vodníka nepřežila jediný den. Málokdy její postava posouvá příběh kupředu. Její specifikace tkví v tom, že stále někoho hledá, ale najít ho sama nedokáže. A vodník zase připomíná ulítlého panáka, kterému těžko uvěříte, že by přežil jakýkoli den. Přesto s touto dvojicí absolvujete celý film, kde dobro zvítězí nad zlem. A bohužel to zlo zde je jen stínem dřívějších Troškových pohádek (typu čarodějnic z pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci). A obzvláště smutný je pohled na speciální efekty. Tam Troškova pohádka doznala značného úpadku. Je smutným faktem, že počítačové efekty v pohádky Z pekla štěstí (z roku 1999) jsou lépe udělané, než v Zakletém pírku. Bohužel, z výše popsaných důvodů musím udělit palec dolu. A nenapadá mě vůbec nikdo, komu bych tuto pohádku doporučil. I pro děti tu máme řadu lepších kousků. Např. cokoli z ostatních pohádek, které jsem zde uvedl. 30% ()

Reklama

quixote 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle opravdu ne. Podepisuju tvrzení, že „je tu všechno špatně“. Iritoval mě nepochopitelně šroubovaný jazyk na začátku, nepřirozený platinový přeliv věčně hopsající Aninky, postsynchrony, ale hlavně totální nedostatek nápadů (tohle všechno jsme už u Zdendy viděli v x variacích), roztahanost a křečovitý humor. Tohle že má zaujmout děti? ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Budu trhat partu. Ano, přeplácanost, uječenost, pitvoření, klasické to nešvary Troškových pohádek, tu jsou zastoupeny v množství větším než malém, k tomu naskakuje ne moc logicky plynoucí děj s náhodně se objevujícími či mizejícími postavami a motivy splácanými z mnoha různých pohádek, přesto si troufám tvrdit, že to má stále víc správně pohádkového než kterákoli nikoli shakespearovská tragédie, jimiž nám v posledních letech ničí Vánoce ČT. Jestliže jsem jejich vánoční černé díře dal milosrdně za dvě, dám zde za tři. Ne úplně zasloužené (bez Pavláska bych se rozhodně v pohádce obešel), ale je to jako v tom úsloví o jednookém a králi mezi slepými, nebo tak nějak. A Aninka byla hezká. ()

Dzonysek 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli blondýnka spíš jak z filmů pro dospělé, než z pohádky. Stupidní dialogy (jak z filmů pro dospělé). Natočeno zřejmě přes instagramový filter, jinak si ty rozjuchané slunečné záběry neumím vysvětlit. Vlastně nejmíň mi asi vadil herecký výkon Lukáše Pavláska v roli vodníka (tady si pro jistotu film pro dospělé radši nepředstavuju). Ano, až tak hrozný to bylo. Svrbí mě ruka dát odpad, ale co bych pak dával perlám typu Kameňák?! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Vnitřek jeskyně, kde Aninka (Anastasia Chocholatá) našla srdce zlé princezny, se natáčel v kostele sv. Jiří v Lukové na Manětínsku, kterému se pro sádrové plastiky věřících, které jsou umístěny v kostelních lavicích, říká Kostel duchů. (a-ja)
  • Zdeněk Troška si pro záběr malebného venkovského stavení vybral dům manželů Klimešových v Jižních Čechách. [Zdroj: ceskokrumlovsky.denik.cz] (ZHODNOTITEL)

Reklama

Reklama