Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci, jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka bude potřeba především pravá láska. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Premiérové televizní uvedení pohádky Zakleté pírko, které si Prima připravila ke svým 28. narozeninám, se stalo s více než milionem diváků nejsledovanějším pořadem nedělního večera i celého dne. (rublik05)
  • Zdeněk ze mě dokázal dostat schopnosti, o nichž jsem ani netušil, že je mám, jako třeba chodit po vodě nebo proměňovat se v žábu, takže spolupráce s ním byla bezvadná. Vodník je ve filmu takový, jaký jsem já, vlastně jsem ho vůbec nemusel hrát!,“ řekl s úsměvem představitel vodníka Lukáš Pavlásek. (SONY_)
  • Vnitřek jeskyně, kde Aninka (Anastasia Chocholatá) našla srdce zlé princezny, se natáčel v kostele sv. Jiří v Lukové na Manětínsku, kterému se pro sádrové plastiky věřících, které jsou umístěny v kostelních lavicích, říká Kostel duchů. (a-ja)
  • Při natáčení v Tisu u Blatna byla produkční nepříjemná na procházející turisty od Viklanu. (Banaho)
  • Zdeněk Troška si pro záběr malebného venkovského stavení vybral dům manželů Klimešových v Jižních Čechách. [Zdroj: ceskokrumlovsky.denik.cz] (ZHODNOTITEL)
  • Režisér Zdeněk Troška prohlásil, že se při psaní scénaře s Marekem Kališem inspiroval knížkou „Krása nesmírná“. Jedná se o soubor ruských pohádek, konkrétně pohádkou „Peříčko Finista Jasného sokola“. (Duoscop)
  • Anastasia Chocholatá (Aninka) prohlásila, že nejhorší z celého filmu bylo natáčení s žábou, protože z nich má hrůzu. Proto v některých scénách byla použita plastová žába. (Duoscop)
  • Kvůli nepříznivému počasí bylo několik scén přepsáno z exteriérů do interiéru. (JT19)
  • Natáčelo se od 21. května do konce června 2019 ve skanzenu v Přerově nad Labem, ve Veltrusích, Manětíně nebo na Helfenburku u Bavorov. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama