Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci, jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka bude potřeba především pravá láska. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (134)

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Pitvořící se herci v nehereckých mumulandovských pozách, zesměšňujících se pod taktovkou růžového slona kouřícího pavý brko a vidícího létat rarášky na ocasech poníků z Burtonovské barevné zahrady plné homosexuálních Pavlásků a ocásků, že by jeden vyzvracel cukrovou vatu a nacpal ji do zadku prince Krasoně. Tak nepřirozené chování a to i na takový žánr jakým je pohádka svědčí o velmi kvalitním matroši, který hulí sám direktor se svým štábem. Troška je snad jediný autor, kterého nedokáže nikdo na světe parodovat, jednoduše proto, že prostě neví od koho ten materiál kupuje!!!! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

To je ale patlanina. 1)  Z pohádkového telenoveloidního rozpláclého kýče made by Troška si odnáším nejedno poučení. Tak například, že spolupráce s vodníkem se vyplácí._____ Zaujal mě životní styl prince Vítka z Heřmánkového království - lov, koupání v jezeře a rybaření._____ S hereckými manýry ze Slunečné si vystačíte i v pohádce - viz 33letá Lucie Polišenská (Boubelína) či 24letý Marek Lambora (hrabě Jaromír)._____ Získat pozornost mladé zlé čarodějnice lze velmi snadno - stačí nabídnout věneček z lučního kvítí._____  2)  Jako obvykle v Troškových filmech i zde jsou výborně vybrané lokace._____ 3)  Svěže zapůsobil 21letý přitažlivý Antonín Mašek (kupecký tovaryš Šimon) v malinkém štěku. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sranda, když Troška vykrádá sám sebe. To figurkaření v pohádkách totiž od Jasněnky nezměnil, snad v každé musí být dvě žvatlající kravky roztomile záporné. Tady toho hodně stojí a padá na komičnosti a bezprostřednosti Lukáše Pavláska. Jemu lze odpustit i výrazivo, které prostě do pohádek nepatří, nebo je alespoň na hraně. Co Troškovi nelze upřít, je výběr herců. Anastasii už jsem chválil dříve (no tvl taková kočka se jen tak nevidí), Sara je i v malé roli sexy jako blázen. Pro menší role překvapivě došli výrazní herci, nebo zkrátka nikoho známějšího neobsadil, trochu škoda. Co se ale současné pohádce zoufale nedostává, je nápad. Tenhle pel mel od Rumburaka, Sněhurku, Jeníčka a Mařenku (jasně, ten je tu trochu z hecu jako parodie) a kdoví co ještě, nemá to patu ani hlavu a bezradný scénář si pak musí pomáhat živou vodou. Lepší ústřední nápad, aspoň trošku! Petr Urban byl předabovaný? Znělo to totiž hrozně! ()

Tequila 

všechny recenze uživatele

Velmi chatrně vystavěná pohádka, jejíž "příběh" by v knižní podobě zabral cca 2 stránky, a proto ho museli tvůrci vycpat spoustou nepotřebné vaty, aby dosáhli na celovečerní stopáž. Děj nemá absolutně žádný drive, většinu času se především hlavní postavy pouze motají po lese (a občas si u toho falešně zpívají písničky), což byla i pro naše nejmenší až terminální nuda. Ze spánku občas vytrhe nějaká bizarní scénka, jako třeba když hrdinové po cestě narazí na inteligentní kachnu, která náhodou sedí opodál a poradí jim správnou cestu. Vůbec všechno se ve filmu děje tak nějak náhodně, nepřirozeně, bez jakékoli daramatické výstavby - hrdinka neprojde žádným vývojem, nemá žádné zvláštní schopnosti, nic v podstatě neumí, všechny překážky překoná tak, že jí poradí vodník. Ten je v podání Lukáše Pavláska poměrně trapným generátorem lacinného humoru, ale aspoň neječí, nepiští a nešišlá, což je na Zdeňka Trošku překvapivě civilní pojetí postavy. Projev všech herců je na úrovni ochotnické divadelní besídky, ale aspoň ty panoramatické záběry rozkvetlých luk jsou nasnímané hezky; proto tu jednu hvězdičku dám. ()

Dzonysek 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli blondýnka spíš jak z filmů pro dospělé, než z pohádky. Stupidní dialogy (jak z filmů pro dospělé). Natočeno zřejmě přes instagramový filter, jinak si ty rozjuchané slunečné záběry neumím vysvětlit. Vlastně nejmíň mi asi vadil herecký výkon Lukáše Pavláska v roli vodníka (tady si pro jistotu film pro dospělé radši nepředstavuju). Ano, až tak hrozný to bylo. Svrbí mě ruka dát odpad, ale co bych pak dával perlám typu Kameňák?! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Při natáčení v Tisu u Blatna byla produkční nepříjemná na procházející turisty od Viklanu. (Banaho)
  • Zdeněk Troška si pro záběr malebného venkovského stavení vybral dům manželů Klimešových v Jižních Čechách. [Zdroj: ceskokrumlovsky.denik.cz] (ZHODNOTITEL)
  • Vnitřek jeskyně, kde Aninka (Anastasia Chocholatá) našla srdce zlé princezny, se natáčel v kostele sv. Jiří v Lukové na Manětínsku, kterému se pro sádrové plastiky věřících, které jsou umístěny v kostelních lavicích, říká Kostel duchů. (a-ja)

Reklama

Reklama