Reklama

Reklama

Myši patří do nebe

  • Francie Même les souris vont au paradis (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Myška Šupito ráda všechny přesvědčuje o tom, že je nejodvážnější myší na celém světě a vůbec ničeho se nebojí. Ale opak je pravdou, ve skutečnosti se pobobkuje ze všeho, co se kolem jen mihne. Jejím toužebným přáním je být stejně statečná jako její tatínek. Ten se dokázal s nasazením vlastního života postavit děsivému lišákovi Tlamounovi, postrachu celého lesa. Boj sice nevyhrál, stal se ale obdivovaným hrdinou myšího společenství. Šupito chce všem dokázat, že odvaha je dědičná. Snaží se zopakovat jeho legendární kousek - vytrhnout pár chlupů z liščího kožichu. Za cíl si vybere spícího mladého lišáka Bělobřicha. Vše se nakonec semele trochu jinak, než si malá myška představovala. Lišák se nečekaně probudí a honička končí nešťastně pro oba dva. Šupito i Bělobřich se dostanou do zvířecího nebe. Při pokusu vyhnout se vstupní očistné koupeli v nebeských lázních na sebe myška i lišák opět natrefí a díky společné nelibosti k mytí jsou přinuceni pokračovat v cestě společně. Putují po nebeských atrakcích i fantaskních zákoutích, zažívají nejrůznější dobrodružství i nečekaná setkání a navzájem se poznávají. Šupito je na Bělobřicha nejdřív pořádně naštvaná, ale postupně si uvědomuje, že je jiný než ostatní tolik nenáviděné lišky. Na cestě nebem musí oba společně zdolat různé nástrahy, splnit úkoly a překonat překážky. Vznikne mezi nimi podivuhodné přátelství a na konci jejich putování na ně čeká velké překvapení. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Převládlo ve mně nadšení a úžas, včetně toho, jak jsem mohla úplně přehlédnout, že vznikl tak fantastický film. Je okouzlující, dětský – ale ne dětinský, vtipný, chytrý, nápaditý a chvilkama i docela temný. Putování malé myšky má různě zabarvené emoční zastávky a já se na nich vezla jak na zvonkové dráze. A i to povinné ponaučení, které ve vyprávěních pro děti bývá, bylo pravdivé a podáno naprosto jedle. SHRNUTÍ: Jak tě obyčejná myška může provést nebem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vždycky je trošku problém hodnoit film pro děti dospěláckou optikou, ale pokud si na zásadní otázku "vzal by si na tohle dítě do kina" odpovím "určitě ano" , není co řešit. Film má v sobě spousty emocí na které jsou děti vnímavé, je udělán velmi hezky. Zvířátka se budou jistě taky líbit. Za mě nejvíc boduje krtek, ten pacholek mě dostat víc prostoru. Je faktem, že zejména v prostřední části jsem se trošku nudil, ale beru, že mé vnímání tohoto filmu může být naprosto odlišné od toho dětského a pro ty je film určen především. ()

Reklama

sykyntosh 

všechny recenze uživatele

Opravdu kouzelný film o překonávání strachu, který se sice tváří jako pro dětské publikum, ale dospělým toho předá možná o něco víc. Tady chybělo k dokonalosti velmi málo. Ačkoliv z počátku to vypadalo, že se mi film příliš zamlouvat nebude, tak cca po každých deseti minutách si mě stále více dostával až k naprosto srdcervoucímu závěru. Ten sice byl trochu klišovitý, ovšem stará dobrá klišé na diváka fungují. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Cinemart | Opísať film nesprávne: malá myš zomrie kvôli relevantnosti v spoločnosti. Myši patria do neba samozrejme o tomto nie je. Tento film je o niečom viac. Dojemný stop-motion animák z Česka totiž pokladá otázky ohľadom priateľstva, nadradenosti a prijatia a je to vskutku unikátny zážitok, kde lišiak a myš rozmýšľajú o živote veľmi prístupným a čistým spôsobom pre decká. Technicky je to na naše pomery veľmi super a aj keď na začiatku som presne nevedel, kam film mieri, záver vám to patrične vynahradí už klasicky emočným vykúpením. Viac TU. | Hodnotenie: 7/10 | ()

Perry-

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit, protože to je film pro jinou cílovku. Čekal jsem, že se zabaví jak děti, tak dospělý, ale bohužel. Děj je plochý, kromě začáku a konce nemá moc co nabídnout. Hlasové výkony mi moc nesedly a přišlo mi to místy příliš infantilně podané. Jako dospěláka mě to nebavilo a dal bych slabé 3*. Na druhou stranu, dětem se to asi líbit bude víc a zpracování postaviček je na slušné úrovni. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (6)

  • Film se v anglické verzi objevil v zábavním systému ICE letecké společnosti Emirates. (mikiqex)
  • Pro potřeby filmu bylo vytvořeno 80 originálních postaviček a 11 samostatných scén. (raininface)
  • Natáčení filmu trvalo 14 měsíců a účastnilo se jej 8 animátorů a dalších 20 členů štábu. (raininface)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

29. ročník Českých lvů ovládl Zátopek

29. ročník Českých lvů ovládl Zátopek

05.03.2022

Dnešní večer se nesl mimo tradičního oceňovaní české filmové tvorby rovněž v duchu sounáležitosti s válkou zpustošenou Ukrajinou. Vystoupil například i ukrajinský velvyslanec v Praze Jevhen… (více)

Ceny české filmové kritiky ovládla Okupace

Ceny české filmové kritiky ovládla Okupace

05.02.2022

Sdružení českých filmových kritiků dnes v pražském Divadle Archa předalo výroční Ceny české filmové kritiky v rámci svého 12. ročníku a ocenilo tak výjimečné české filmové počiny roku 2021 i jejich… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama