Reklama

Reklama

Myši patří do nebe

  • Francie Même les souris vont au paradis (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Myška Šupito ráda všechny přesvědčuje o tom, že je nejodvážnější myší na celém světě a vůbec ničeho se nebojí. Ale opak je pravdou, ve skutečnosti se pobobkuje ze všeho, co se kolem jen mihne. Jejím toužebným přáním je být stejně statečná jako její tatínek. Ten se dokázal s nasazením vlastního života postavit děsivému lišákovi Tlamounovi, postrachu celého lesa. Boj sice nevyhrál, stal se ale obdivovaným hrdinou myšího společenství. Šupito chce všem dokázat, že odvaha je dědičná. Snaží se zopakovat jeho legendární kousek - vytrhnout pár chlupů z liščího kožichu. Za cíl si vybere spícího mladého lišáka Bělobřicha. Vše se nakonec semele trochu jinak, než si malá myška představovala. Lišák se nečekaně probudí a honička končí nešťastně pro oba dva. Šupito i Bělobřich se dostanou do zvířecího nebe. Při pokusu vyhnout se vstupní očistné koupeli v nebeských lázních na sebe myška i lišák opět natrefí a díky společné nelibosti k mytí jsou přinuceni pokračovat v cestě společně. Putují po nebeských atrakcích i fantaskních zákoutích, zažívají nejrůznější dobrodružství i nečekaná setkání a navzájem se poznávají. Šupito je na Bělobřicha nejdřív pořádně naštvaná, ale postupně si uvědomuje, že je jiný než ostatní tolik nenáviděné lišky. Na cestě nebem musí oba společně zdolat různé nástrahy, splnit úkoly a překonat překážky. Vznikne mezi nimi podivuhodné přátelství a na konci jejich putování na ně čeká velké překvapení. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (204)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Je to parádní animovaný film, kterým se klidně můžeme prezentovat ve světě a neuděláme si ostudu. Režisérská dvojice Jan Bubeníček a Denisa Grimmová odvedli skvělou práci, protože natočili film, který má myšlenky a poselství a dokáže je prodat nenucenou formou. Film působí svěžím dojmem, má originální svět a zároveň je svůj. Nevím nakolik je tohle dáno předlohou a úpravou a rozšíření scénáře, nicméně finální dílo je naprosto působivé. Osobně jsem hodně nadšený z toho, co film říká, jak se kouká na smrt a koloběh života (vzpomněl jsem si přitom na animovaného Lvího krále v tom nejlepším možném smyslu) a taky, že má zajímavé postavy, jenž si projdou nějakým vývojem. Hlavní hrdinka myška Šupito má spoustu chyb a není to úplně nejsympatičtější postava a to více se mi líbilo, jak je její příběh prodaný. Film má nějaké nedostatky a drobné chyby (tempo v druhé třetině), přesto mi to tolik nevadilo. Hodně se mi líbila výtvarná stránka filmu, jelikož má spoustu nápadů, filmařsky je vytěžená skoro na maximum a navíc si s ní režiséři hezky hrají. Po filmařské stránce je to moc krásné. Od střihu, hudby až k samotnému vyprávění příběhu. Za mě velký palec nahoru a pokud můžete běžte do kina. ()

orionn12 

všechny recenze uživatele

Velice opomínaný film, který míří na jakoukoliv věkovou skupinu a i přes to si v něm každý nalezne to své. Češi jednoduše ví jak na to. Převážně zde u tohoto animáku. Vizualizace a celková animace je naprostý strop společně s lehce pochopitelným dobrodružným příběhem. Pomalu až oscarová hudba od Krzysztofa Aleksandera Janczaka a české herecké topky, jako Jiří Lábus, Matouš Ruml, nebo Ondřej Vetchý samozřejmě dokonalí. Ale hlavní tahač snímku Myši patří do nebe jsou prokreslené emoce, jejíž styl se mi líbil a zaujal mě, ale nezbořil mě natolik, jak jsem čekal. Překrásný příběh s hezkými a sympatickými postavami je sice fajn, ale když k takovémuto vážnému a "dojemnému" příběhu nedostanete slzy do očí, lehce to zklame. Ale film je to perfektní, jen pro mě nebyl natolik emočně siný, abych dal plný počet. Každopádně apeluji na všechny milovníky českých filmů, animáků, na nerdy a ostatní, aby si pustili Myši patří do nebe, protože se jedná o excelentní film pomalu ve všech aspektech. Pokud máte dítě, pusťte mu to! 8,7/10 ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nebe, peklo, ráj, kam tě, duše, dám ? No přece DO NEBE ... do ZVÍŘÁTKOVÉHO nebe - to aby se ukázalo, zač stojíš, milá zvířátková duše ... a jakými nadčasovými pravidly se řídí zvířátkový - a vlastně i lidský život. V první řadě musím ocenit výtvarnou stránku příběhu, který měl odvahu a vydal se cestou necestou klasické animace. Ovšem ve druhé řadě ... je všechno ostatní druhořadé. Buďto máte neodbytný pocit, že něco podobného už jste x-krát viděli - viz akční dobrodružství v útrobách nebeské koupelny ... nebo si nejste úplně jistí, jestli vševidoucí a vševědoucí oko zvířátkového Boha nebeského, zastoupeného scénářem + režií, netrpí šedým zákalem, když neumí odhadnout ty nejpravější potřeby svých oveček. Alespoň já osobně neznám mnoho zvířátek, která by milovala zrovna LUNAPARK. Nicméně chápu jeho poslání, zrovna tak jako účel Lesa lesů ... i když ohledně posledně jmenovaného bych měla přece jenom jednu drobnou technickou poznámku: Všichni aktéři jsou přece MRTVÍ a nacházejí se V NEBI - i když procházejí něčím, co připomíná spíš očistec ... tudíž logicky nikdo nikoho nemůže zabít a řekla bych, že ani sežrat. Finále taky neprobíhá docela podle mých představ ... je zbytečně LIDSKÉ a pramálo ZVÍŘÁTKOVÉ, alespoň co se zprostředkování zvířátkových vzpomínek dotýká. Ale úplný závěr je dostatečně pohádkový ... a ve výsledku je příběh myšky a lišáka líznutý vírou a náboženstvím jen v míře, kterou unesu - a způsobem, který se mi nepříčí ... takže mě nestihne úplně odradit. Slabší 3* P.S.: Pro školkové děti snad až moc strašidelné ... a možná i zbytečně depresivní - ve druhé polovině stopáže. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Po těch všech nadšených ohlasech se ani nedal čekat žádný propadák a určitě nejsem z Myší nějak zklamán. Jenom se mi hlavou honí teorie (svou šíleností mně vlastní.:D), jak by tahle pohádka vypadala, kdyby hlavní dvojku s větším prostorem doplnil i komediální krtek s hlasem Lukáše Pavláska.:o Možná by větší dávka svérázného humoru Myši ještě více oživila. Toť ulítlá připomínka, teď něco věčného. Vedlejší zvířatka nebyla zdaleka tolik propracovaná a často se i opakovali dabéři, což je u takových notoricky známých (byť skvělých) hlasů jako Lábus nebo Donutil trochu rušivé. Všechno je tady v podstatě orientováno na hlavní dvojku. Ale myšáček s lišickou jsou moc roztomilí a snadno přirostou k srdci. Angažování roztomilého Matouše Rumla na lišáčka byla trefa do černého, hlavně ten byl super. Líbila se mi  i ta všechna zajímavě vytvořena i vymyšlená prostředí na cestě nebem  a překonání strachu. I když vysvětlení všech těch podmínek je možná trochu zmatené a větší spád by v první půlce možná taky neuškodil...Finále ale na jedničku.  Pasáž v lese lesů  a boj  se zlým lišákem  a písničkou je dost emotivní...a na konec vítěží myšlenka, že s kdokoli může spřátelit s kýmkoliv, bez ohledu na to, co si kdo myslí. Přátelství překoná i hrubou sílu..A v jiném těle se možná jednou zase všichni setkáme. Tento animák zkrátka zahřeje na srdci, hlavně závěrečné shledání, které definitivně rozhodlo u čtvrté hvězdě. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Cinemart | Opísať film nesprávne: malá myš zomrie kvôli relevantnosti v spoločnosti. Myši patria do neba samozrejme o tomto nie je. Tento film je o niečom viac. Dojemný stop-motion animák z Česka totiž pokladá otázky ohľadom priateľstva, nadradenosti a prijatia a je to vskutku unikátny zážitok, kde lišiak a myš rozmýšľajú o živote veľmi prístupným a čistým spôsobom pre decká. Technicky je to na naše pomery veľmi super a aj keď na začiatku som presne nevedel, kam film mieri, záver vám to patrične vynahradí už klasicky emočným vykúpením. Viac TU. | Hodnotenie: 7/10 | ()

Galerie (113)

Zajímavosti (6)

  • Pro natočení filmu bylo potřeba vybudovat na Barrandově úplně nové studio, protože žádné ze stávajících animačních studií se neodvážilo přijmout tak rozsáhlou zakázku. (raininface)
  • Natáčení filmu trvalo 14 měsíců a účastnilo se jej 8 animátorů a dalších 20 členů štábu. (raininface)
  • Film se v anglické verzi objevil v zábavním systému ICE letecké společnosti Emirates. (mikiqex)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

29. ročník Českých lvů ovládl Zátopek

29. ročník Českých lvů ovládl Zátopek

05.03.2022

Dnešní večer se nesl mimo tradičního oceňovaní české filmové tvorby rovněž v duchu sounáležitosti s válkou zpustošenou Ukrajinou. Vystoupil například i ukrajinský velvyslanec v Praze Jevhen… (více)

Ceny české filmové kritiky ovládla Okupace

Ceny české filmové kritiky ovládla Okupace

05.02.2022

Sdružení českých filmových kritiků dnes v pražském Divadle Archa předalo výroční Ceny české filmové kritiky v rámci svého 12. ročníku a ocenilo tak výjimečné české filmové počiny roku 2021 i jejich… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama