Reklama

Reklama

VOD (1)

Loki se snaží uniknout z pustého očistce zvaného Prázdno, kde potkává různé Varianty sebe samotného. (Disney+)

Zajímavosti (20)

  • Spoiler: Tvůrci přiznali, že velký vliv na epizodu měla sci-fi série autora Douglase Adamse „Stopařův průvodce po Galaxii“. Citadela na konci času, ve které sídlí Stážce času, je přímo inspirována druhou knihou „Restaurant na konci vesmíru“. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Alioth se v komiksech poprvé objevil v sešitu „Avengers: The Terminatrix Objective #1“ a je velkým fialovým mrakem, který ovládal třikrát větší říši, než jeho rival Kang Dobyvatel. (Kubaaa97)
  • Spoiler: V epizodě se objeví celkem tři postavy Lokiho, které odkazují na své komiksové ztvárnění: Classic Loki (Richard E. Grant) ztvárňuje původního komiksové Lokiho, který se poprvé objevil v komiksu „Journey into Mystery #83“. Kid Loki (Jack Veal) odkazuje na reinkarnaci Lokiho v komiksu „Thor #617“ a Prezident Loki (Tom Hiddleston), který se vyskytl ve vlastní komiksové sérii „Vote Loki #1“. (NiaWolf)
  • Spoiler: Scéna, ve které se Classic Loki (Richard E. Grant) obětuje Aliothovi, aby ostatním získal čas, je odkaz na podobný děj v komiksu „Siege #4“, ve kterém Loki zemřel, aby se reinkarnoval coby Kid Loki. (NiaWolf)
  • Spoiler: Auto, které řídí Mobius (Owen Wilson), má SPZ: GRN-W1D. Jde o odkaz na Marka Gruenwalda, který byl spolutvůrcem řady komiksových postav použitých v seriálu. Jeho podobizna také posloužila jako vzor pro vzhled Mobiuse. (NiaWolf)

Reklama

Reklama