Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (259)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Politické podhoubí chvályhodně zakomponované, snaha otřást symbolem jménem Captain America a poukázat na jeho limity super. Jinak ale vlastně dost nanicovatá podívaná, která trestuhodně nevyužívá žánrový rámec buddy-movie, ve kterém měla být její síla, plus je často dost nanicovatě natočená, především ze střihu v akčních sekvencích bolí oči. WandaVision měla alespoň zezačátku odvahu jít neprošlapanou cestičkou. I když to nedotáhli do konce, dá se ocenit snaha. The Falcon and the Winter Soldier se chtějí vyjadřovat k palčivým problémům dneška skrze důsledky Endgame, bohužel ale mají v zádech pouze chaboučkou dějovou kostru, často jako ze seagalovského céčkového akčňáku. Což je smutné, protože Kapitánova trilogie docela funkčně ukázala, že společenský přesah, vysoké produkční hodnoty a na poměry marvelovek obstojně funkční scénář nejsou nedosažitelnou kombinací. 55 % ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Tak při čtení komentářů mi došlo, že už jsem asi dávno opustil českej mindset a že už jsem asi podlehl emerický kultůře. Falcon a Zimní voják je pro mě totiž i přes všechny negativa (občas zmatečný střih, kamera, neustálý noční scény, okatý dvojníci aj.) absolutní prožitek s filozoficko-politickým přesahem, kterej neváhá zakomponovat lidskou psychiku: (skoro) všechny postavy mají nějakej škraloup na duši, se kterým se musí nejdřív poprat, než se z nich stanou hrdinové pro novej svět. Ke všemu pomalejší tempo a vykecaný díry do hlavy mně osobně vyhovujou víc než nějaká zběsilá komiksová akce. A nakonec to celý vyšperkuje kýčovitým monologem Falcon ve svým novým obleku o tom, jak bychom se měli všichni chovat. A tím se pro mě definitivně z ukecanýho frajírka stal Kapitánem a já uronil slzu, protože Steve si vybral zkrátka dobře. Za mě absolutorium. Nejlepší seriál ever určitě ne, ale jedna z nejlepších marvelovek pro mě osobně určitě ano. Já bych si ten politickej thriller ve čtvrtým Kapitánovi s tímhle obsazením klidně dal <3 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

SVĚT JE ROZBITÝ A VŠICHNI HLEDAJÍ NĚKOHO, KDO BY HO SPRAVIL…“   Typická Marvelovka. Hezký obrázky, technický serepetičky, jednoduchý dialogy a akce! No… nakonec to s těma dialogama není až tak jednoduchý, ale pochopíte všechno i bez titulu z jadernýho inženýrství. Příběh se rozvíjí pomalu a nikdo nečeká žádný nóvum, takže půjde zase o záchranu světa (v podstatě). Což asi nevadí, páč jsou to… přesně! Tady nakonec kecají víc (a dýl), než se mi líbí. Je to taková záplata, než přijde něco většího. Šest dílů je tak akorát, ale přestože je v nich hodně vztahů a slov, emoce nevydolujou. Třeba WandaVision (2021) mě bavil víc, hlavně proto, že to byla jiný. A takovej The Mandalorian (2019) – to je úplně jiná liga (a to nejsu „hvězdnej“ nadšenec).   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hail Hydra! 2.) Vždycky jsem říkal, že štít Kapitána Ameriky má bejt od krve. /// Thx za titule „titulkomat“.     /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku vlastně docela zklamání, protože když je takovýhle seriál, jehož pilot se nese v tom nejlepším duchu druhého dílu Captaina Americy ve výsledku horší, než WandaVision, vlastně se to ani jinak nazvat nedá. Protože kdo by to čekal, že? Ovšem všech šest dílů má velmi filmový look (po téhle stránce by to rozhodně šlo), super akci, nového, a opravdu zajímavého Kápa, funkční emoce a stále funkční chemii ústřední dvojice. Navíc mě potěšil i velký prostor pro barona Zema (který se v Civil War skutečně moc nepředvedl a čert ví, kolik lidí si ho pamatuje - ale Daniel Brühl je tady super), snad ještě víc prostoru pro Sharon a krátké cameo Rhodeyho. Super je i hudba a pražské exteriéry, na samotném příběhu toho bohužel tolik zajímavého není a nebudu lhát, když řeknu, že by seriálu dost prospělo, kdyby jednotlivé epizody byly kratší, protože pilot byl sice výborný, ale pak se to občas trošku táhlo. Těch momentů byl jen minimum, oproti těm opravdu skvostným a zajímavým, ale byly. Každopádně ale vidíme, jak vypadá svět po Probliku a náznaky do budoucna opět vypadají zajímavě. Ve výsledku je to ale bohužel slabší MCU kus, ale pořád vysoký nadprůměr. 75%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý, ale než to budu chtít vidět příště, pravděpodobně se celé MCU restartuje a na Havaji budou dovolenou legálně trávit lední medvědi s občanstvím Svobodné Patagonie. Samotný děj je hrozná nuda. Byť parta teroristů zde má relevantní důvody pro páchání nepravostí, pořád to nezastře neskutečně nudné téma, neosvěží ho ani relativně nečekané postavy, jako je kapitán č. 2. Zůstanu-li u postav, Falcon i Winter Soldier se drží solidního standardu a jejich osobní odbočky jsou docela fajn a příjemně zpestřují, ovšem Zimnij Soldat by si zasloužil víc scén, kde se vrací ke své minulosti a tomu, jakej bordel mu to udělalo v hlavě. Ne že by Falkonovo rodinka na jihu nebyla zábavná, ale dalo se vytěžit víc. Naštěstí je tu ale návrat Barona Zema - postava v MCU tak padoušsky šedivá, že jsem na ni zcela zapomněl se vrací a - je skvělá! Dlouho mě nějaký padouch nebavil tak moc, jako on a to především z toho důvodu, že se takřka stvává antihrdinou alá Punisher a jako bonus má postaršího komorníka, díky kterému není nepodobný Batmanovi, co ovšem nemá problém zabít. Hodně se tu cestuje po celé středovýchodní evropě, kde vypadá vše podezřele Pražsky a pro děj to mnoho nedělá, nahánení padouchů není ani Bondovsky agentské, ani nijak napínavé a konec je až příliš naplněn patosem a přestože chápu proč to v seriálu bylo, mnohde to jede až moc na sílu a je to otravné (aneb proslov Falcona). Ale pořád to stojí za (minimálně letmé) skouknutí. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (108)

  • Fiktivní ostrov Madripoor je obvykle spojován s komiksovou sérií X-Men. Poprvé se objevil v sešitu „New Mutants #32“. (Kubaaa97)
  • Registrační značka přívěsu MK Ä5012 je neplatná. Přehlásky jako Ä nesmí být v Německu používány v druhé části poznávacích značek. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama