Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (259)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako rozšíření Marveláckého universa OK. Nazval bych to takovým add-onem, který neurazí, nabízí nějaké nové funkce a vychytávky, ale že by to plně nadchlo, nedej bože se to tvářilo jako plnohodnotný film - to zase ne, ačkoliv to své světlé momenty samozřejmě má. Akce je na seriál OK, triky ucházející (až na pár drobností) a pořád je tam cítit ten drajv a dynamika, na které jsme byli u Marvelu zvyklí. O příběhu se nemá moc cenu rozepisovat. Nějakou hlavní zápletku to mít musí, takže daleko zajímavější je větši počet hlavních postav a jejich konfrontací v různých situacích. Pokračování asi snesu, ale není potřeba. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu WandaVision jsem byl docela zvědav na to, jak se bude druhému v řadě. A v mých očích je Falcon and the Winter Soldier slabší. Hlavně je to nejspíš kvůli tomu, že nepřináší nic neokoukaného. Záporáci mají sice slušnou záminku, ale moc jim to nešlape. Je tady sice spousta akce a ta je jako obvykle marvelovsky dobrá, ale tady to prostě nestačí. Falcon i Bucky si procházejí velkou transformací a tak z toho jako nejzajímavější postava vychází John Walker, u kterého doufám, že brzy někde objeví. Jak se čekalo, tak se v závěru nakouslo několik věcí, které dostanou odpověď až někdy později. Tak uvidíme, jestli dojde na druhou řadu nebo rovnou až na čtvrtého Kapitána Ameriku. ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

The Falcon and the Winter soldier měl slušný potenciál. Dvě velmi zajímavé postavy, které slibovaly připomenutí skoro již zapomenutého Buddy movie s poctivou špionážní zápletku, která navíc může krásně těžit z možností MCU světa po Endgame. To vše se daří naplnit pouze částečně. Scény, kde se Falcon a Winter soldier pošťuchují a podobně jsou tím nejlepším, co seriál nabízí. Bohužel nejslabším článkem je scénář sázející spíše na bitky, který za šest dílů nedokázal postavy nikam moc posunout. Špionážní žánr to také připomíná v pouze v pár scénách. Jinak je to seriál veskrze průměrný, který zbytečně sází na různé bitky a digibordel, přičemž mnoho triků působí přinejmenším jako podivné. Na druhou stranu je v seriálu spousty skvělých scén, které mají náboj a vtip (většinou škorpící se Falcon se zimním vojákem). Je škoda, že se nepodařilo seriál lépe dotáhnout, obzvláště po scénaristické stránce, ldy je mnohdy příběh předvítatelný. Více Buddy movie a špionážního thrilleru a byl bych o mnoho spokojenější. Přesto jsem se nenudil. Nic víc. 5/10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Sklamanie a nuda. Ak ste od seriálu podobne naivne ako ja očakávali štýl buddy movies (Smrtonosná zbraň, Tango a Cash, Posledný skaut) či aspoň rozvernosť napr. Strážcov Galaxie, zrejme budete ohromne sklamaní. FaWS síce nepochybne pracujú aj s motívom nesúrodého parťáckeho tandemu, avšak iba okrajovo. Sam a Bucky spolu majú trochu napätý vzťah, občas jeden prehodí hlášku na účet toho druhého, o nejakej závratnej chémii sa ale hovoriť nedá, lebo o ňu tvorcovia ani neusilovali. Celé ich dobrodružstvo sa totiž nesie v dosť vážnom duchu. Riešia sa tu pomerne zložité (a rozhodne neveselé) témy a tak na nejaké srandy nie je počas necelých šiestich hodín skoro vôbec čas. Osobne ma to hrozne mrzí. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Seriál sa snaží ísť na vážno, ako to bolo v prípade filmov Winter Soldier a Civil War, čo do určitej miery oceňujem. Lenže obidve postavy (Falcon, Winter Soldier) sú vlastne strašne nezaujímavé. Ich detektívna rovina je determinovaná tým, kto im v hľadaní pomôže. A väčšinou je to tá odvrátená strana zákona. Ten idealizmus ma tam štval. Bralo sa to moc vážne. Niektoré diely boli fajn. Aj epizódky starej bandy potešili. Ale v zásade je to len také prešumenie. Najväčší problém vidím v záporákovi. Karli je skrátka naivné dievča. A vo svojej naivite aj hlúpe. Celý čas ma tým moralizovaním štvala. A potom prišiel Falcon a začal moralizovať tiež, ale inak, pretože má kamošov na vyšších miestach a ja som si odrazu pripadal ako na seminári : Ako dosiahnuť svoje ciele, bez toho, aby som niekoho zavraždil 101. Bolo toho skrátka veľa. Najlepšia postava sa tak stal Zemo pretože sa pohyboval v šedých zónach. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (108)

  • Vyprávění Isaiaha Bradleyho (Carl Lumbly) o tom, jak mu násilím odebírali vzorky krve, má historickou paralelu s Henriettou Lacksovou. Henrietta byla afroamerickou pacientkou s rakovinou, které byla odebrána buněčná tkáň pro lékařské výzkumy bez jejího svolení, natož kompenzace v roce 1951. Rodina Lacksové dodnes neobdržela žádnou formou kompenzaci. (Kubaaa97)
  • V seriálu vidíme návrat padoucha z Captain America: Občanská válka (2016) Helmuta Zema ve své klasické masce. Ten je v komiksech známý jako Baron Zemo a byl to úhlavní rival Kapitána Ameriky, Hulka, Black Panthera a vůbec celých Avengers. Helmut se poprvé objevil v „Captain America #168“ (prosinec 1973) od Roy Thomas, Tony Isabella a Sal Buscema, avšak jako Baron Zemo byl znám již Heinrich Zemo, kterého vymysleli Stan Lee a Jack Kirby pro „The Avengers #4“ z roku 1964. Heinrich spolupracoval s nacisty a Hydrou a byl otec Helmuta. Geny se nezapřou, a tak oba vynikali ve vědě, byli vynikající stratégové a uměli se i prát. Kořeny tohoto rodu (Zemo) sahají do roku 1480, kdy jistý Harbin Zemo ochránil německé město Zeulniz před slovanskou hordou a zapůsobil tak na Císaře Svaté říše římské, že ho učinil lenním pánem Zeulnizu a dal mu dědičný titul Barona. (3T)
  • Německá stráž říká v němčině čísla 61 a 72 špatně. Vyslovuje je „sechs einz“ a „sieben zwei“ namísto „einundsechzig“ a „zweiundsiebzig“. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama