Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevražda nebo vražda? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha mladého nadějného malíře, který zemřel za podezřelých okolností. Jeho smrt navíc pravděpodobně souvisí i s krádeží vzácného obrazu P. P. Rubense z Moravské galerie v Brně. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), však dojde k další vraždě. Případ zasáhne i do osobního života Karin, jejíž harmonický rodinný život dostane krutý šrám. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Už jen, když začla hrát úvodní znělka jsem tušila neskonalej průser a po skončení tohoto dílu, jsem si fakt přála, abych se mýlila, ale bylo to ještě horší, než jsem na začátku dedukovala. Scénář jak z céčkového filmu, vyšetřování zajímavý asi jako čepice Čvančarový a závěr totálně odfláklý v rozmezí asi tak pěti minut. Tady vrahové vyšetřovatelům padají v podstatě úplně sami do klína a nemá to absolutně špetku napětí nebo nějakého šokujícího momentu. Ale co bysme chtěli s takovými parodickými soundtracky, jako jsme slyšeli v tomto seriálu. Škoda, že se to bralo vážně. A ta linie s psychopatickým bratrem? Ne díky. Naprostá ztráta času a výsměch české televizi. Styďte se za tu obří reklamu, tohle je hnus, ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to první díl, možná hvězdu přidám. Ale Jitka Čvančarová jako drsná policajtka je tak neuvěřitelně nepřirozená a nevěrohodná, že mi překryla všechno, co by se mi třeba mohlo líbit. Jiří Dvořák a ta malá žabka, jo, ti se mi líbili. Jitce jsem věřila okamžiky, kdy se usmívala, byla za hodnou mámu nebo dceru. Ale v té příšerné čepici jakože drsná policistka? To fakt ne. Na další díl se ale ještě podívám, třeba to bude lepší. ()

Reklama

Mamlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková standardní česká detektivka mizerné úrovně ala ČT, v hlavní roli opuchlá baba, kameraman totální magor, neutuchající protivná hudba, korejský product placement a k tomu primitivní příběh s vypatlaným koncem. Velmi mě mrzí, že jsem i na výrobu tohoto dalšího braku musel přispět svými poplatky. (12%) ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Renč nemá pro filmařinu vkus a cit, to je ten hlavní problém. Nezná míru, nepozná, že už je za hranou a jde vstříc parodii. Takhle si snad nikdo soudný nemůže představovat dobrou kriminálku - divák nezná postavy a nemá je ani šanci poznat, je od první minuty zahlcen překotným drmolením vyšetřovatelů bez jakéhokoli úvodu, otřesnou kamerou (ty detailní záběry na obličeje herců, najíždění kamery na postavy u skoro každé scény), nikdy nepřestávající hudbou v pozadí a "over the top" akčními scénami pomalu jak z nějaké české parodie na Bondovku (scéna na záchodě s rozbitím zrcadla a hlavou v záchodové míse a další, u nichž se místo pocitu napětí nahlas smějete). Námět jinak sám o sobě není špatný, jsem i ráda za obsazení skvělých dabérů Aleše Procházky a Jiřího Schwarze, které mnoho lidí pozná pouze po hlase, ale je to velmi špatné po stránce provedení. 1,5*. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nalákalo mě Brno (kterýho tam bylo po málu) a vlastně i paní Čvančarová, i když mám pocit, že už je jí nějak hodně. No a co k tomu říct... už u toho intra, který jako by vypadlo z časů tak deset let zpátky, jsem začala být rozpačitá a vlastně mě ta rozpačitost neopustila do konce. Vyšetřovací parta je nevýrazná a to i přes charisma pana Dvořáka, které pro mě má. Případ celkem nudný, rozhodně neudržel mou pozornost. S tím bráchou jsem to nepochopila doteď, co to mělo být... předpokládám, že se ta linka bude prolínat dalšími díly. Bohužel se to v mých očích nijak neodlišuje od stejných projektů, kterých je přehršel a neumí to ani přenést specifickou atmosféru místa. Škoda. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • „Medúza“ je obraz z roku 1618 od vlámského malíře Petera Paula Rubense, zobrazující useknutou hlavu Medúzy. Hadi na obraze byli připisováni Fransi Snydersovi. Je ve sbírce „Kunsthistorisches Museum“ ve Vídni, další verze pak v Moravské galerii v Brně. (sator)
  • Michal Isteník v tomto díle vyslýchá v erotickém podniku prostitutku. S touto partnerkou už si zahrál v seriálu Most (od r. 2019) – také scéna v bordelu, tam byl filmový Eda zákazníkem této herečky coby prostitutky). (a-ja)
  • Premiéru první epizody sledovalo téměř 1,7 milionu diváků starších 15 let. (rublik05)

Reklama

Reklama