Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (837)

liskam 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem tak dlouho nepřemýšlel nad tím, jak okomentovat nějaký film. V první řadě obrovské očekávání po velice povedeném Spidermanovy kde hrál Dr. Strange dost důležitou roli. Pak jsem taky čekal rozšíření a prohloubení MCU. Navíc stále čekáme na hlavního záporáka který bude tahat za nitky jako byl Thanos...          Místo načrtnutí nějakých indícií k cestě za hlavním MCU záporákem jsem dostal vynervovanou a naštvanou Wandu (seriál WV jsem viděl, takže v tomto případě jsem problém neměl), u které bylo stejně naprosto jasné, že se na konci zachová správně. Místo kvalitního pokračování Spideho dobrodružství jsem dostal prostříhanou zkratkovitou "věc" která spěchala neznámo kam. Když by měl film klidně o 25 minut více, vůbec nic by se nestalo. Zjevně to vypadá, že Dr Strange převezme po Iron Manovy hlavní roli v obraně země. Takže by si měli ti debilové ve střižně dávat veliký pozor jak s filmy zachází.                     Oproti negativům tu máme naprosto perfektní herecké výkony. Úžasnou režii a zcela nový (Marvel-horror) koncept. Který se opravdu povedl. Mnohovesmír mě taky dost bavil.  Teď bude záležet, jestli se z těch negativních věcí K. Feige poučí a napříště se jich vyvaruje. A také že má celkový příběh pevně v rukou a vhled do Mnohovesmíru je pro nás natolik důležitý, že se tím zabýval celý jeden film. Za mě 55% a mírně nadhodnocené 3* ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Já jsem notně spokojen! Upřímně, přesně něco takového jsem čekal a pokud je někdo, kdo si myslí, že by v každé další marvelovce mělo docházet k posunům a dramatičnostem, co ovlivní celý filmový vesmír na věčné časy, tak... To se prostě nestane a já jsem rád. Tohle je  jednoduše sakra dobrá horrorová komiksárna, která svoje pg13 věkové omezení ždímá naplno a samozřejmě, že se tu nedějí vyložené děshrůzné temnosti, pořád je tu dost scén, které dokáží navodit když už ne strach, tak alespoň jeho auru. Je to prostě hraní na písečku, které dokonale využívá rozpočet, herce i motivace (ačkoliv dost pomáhá vidět WandaVision).  Narozdíl od mnohých jsem od tohohle filmu nečekal nemožné a jsem za to naštěstí rád a po dlooooouhé době je to Marvelovka, kterou jsem viděl krátce po sobě dvakrát, což se mi stává dost výjimečně a jsem nadšen jako vačice, které nejen že nebyla přejeta náklaďákem, ale ještě ji vačičáčí lid zvolil držitelkou hodnosti Zlatého ocásku. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ono to má celkom dobrú zápletku, motívy i viacero nápadov, ale výsledný produkt je strašný bordel, kde sa striedajú vizuálne prepracované scény (napr. intro, či súboj s chobotnicou) so scénami, ktoré vyzerajú ako z nejakého 90s seriálu vrátane skoro až televíznej kamery (väčšina scén s Illuminati). Nehovoriac, že oproti potenciálu to má pramálo zo sľubnej hororovej estetiky (teda nie, žeby to mal byť horor, alebo aby to aspoň solídne štylisticky čerpalo z hororov). Generická lunaparková jazda. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6,5/10. Mírné zklamání. Sam Raimi je ve výsledku hodně cítit a to mi udělalo velkou radost. Po delší době MCU produkt, který sice trpí typickou nemocí všech Marvelovek ale zároveň v něm prokazatelně cítíte autorskou stopu a jasnou vizi. Bez Raimiho šíleností alá Evil Dead (edit, kamera či zvukový efekty) by film byl sotva poloviční a je fakt dobře, že se mohl osobitě vyřádit a dát dvojce Strangea nějaký rukopis - který se pekelně dobře promítá do hororovějších elementů a švihnutějšího vizuálního kabátku. Problém nastává ve scénáři a nedotaženosti příběhových motivů, které nemají pevné základy, opodstatnění a vlastně se člověk ne a ne napojit na cokoliv, co hrdinové řeší. Stopáž je na takhle ambiciózní téma extrémně krátká - díky tomu hektická a prakticky není čas na nic víc, než hromadu atrakcí, zásadních posunů v ději a pár charakterových oblouků a příjemných překvápek. A je to fakt škoda. Mít k dobru dalších cca 30 minut, možnost se daleko hlouběji ponořit do variant vesmíru a postav a kdo ví... mohl z toho být vyloženě parádní komiksový film. Takhle to "ZASE" zůstává někde v půli cestě... ale díky Raimimu druhý Strange tahá za o něco silnější notu. Aspoň tak. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Haha, jeden jump scare v tunelu horror nedělá. Začínám být doopravdy otupělá, ale zatím jsem se ještě neodhodlala s MCU přestat. Problém je v tom, že v každém jejich filmu/seriálu hraje alespoň jeden z mých oblíbených herců či hereček a tak se vždycky nakonec podívám, i když by pro blaho všech bylo lepší, kdybych to nedělala. Taky bych řekla, že Strange bude postavou, u které je největší rozdíl v tom, jak se chová ve "svých" filmech a když jenom "hostuje". Kupříkladu tady, v posledním Spider-Manovi a v Infinity War/Endgame se chová tak odlišně, že mi to přijde jako tři rozdílné postavy. A není to (zbrklý, a třeba offscreen) osobnostní vývoj/posun (jako v případě Wandy), je prostě úplně jiný. Když už si hrají na to nekonečné divadlo, tak by si to měl Feige líp pohlídat, aby to sedělo. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Chthon patří v komiksech mezi Elder Gods, kteří vládli na Zemi. Chthon trávil svůj čas studováním mystických umění a stal se prvním černokněžníkem na Zemi. Podobně jako ve filmu stojí Chthon za Darkholdem. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama