Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (836)

choze 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý na cestování mnohovesmírem, ale čekala mě jen hromada digibordelu (už dlouho na mě něco nepůsobilo tak přetrikovaně) s řadou zbytečných bitev a marveláckých humorů a nezbavím se dojmu, že libovolná epizoda Ricka a Mortyho o cestování paralelními světy je násobně zajímavější a zábavnější. Raimi dá vzpomenout na svoje trademarky, ale je to spíš smutné vzpomínání. Strange je dost nezajímavou postavou, puberťačka spíš otravná, ale Olsen je dobrá záporačka. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Za posledné obdobie jedna s mála Avengeroviek, ktorá ma bavila. Dôvod je jednoduchý, zaujímavý príbeh, dobrá réžia a hlavne Avenger, ktorého máme radi a nemusíme sa s ním zoznamovať a prichádzať mu na chuť ako u kopec iných (Eternlas, Shang-Chi). Bendedict Cumberbatch je znova výborný a aktuálne asi najzaujímavejší Avenger, ktorý ťahá ešte svoju sériu (samozrejme aj Thor je super, ale toho spomínam iba preto, aby ma neje*bli blesky na stoličke). Film ma síce slabšie hodnotenie ako prvý diel, ale mňa tento mnohovesmír šialenstva bavil viac. Príbeh nie je síce nič extra a drží sa v zaručene fungujúcich schémach, ale  je tam toľko toho, že je sranda pozerať sa na to, čo sa tam všetko deje a kto všetko sa tam objaví. Máme tu záporačku, ktorú veľmi dobre poznáme, takže stret dvoch Avengerov je určite vítaný, obzvlášť po nevýrazných záporákoch na jedno použite. No a tretím výrazným plusom je réžia Sama Raimiho. Jeho stopa na tomto filmovom kotúči je skutočne výrazná, pretože na miesto klasických vtipných scén, sme dostali takmer hororové. Stále je to pre deti, takže do hororu nemôžme zabrusliť, ale je to určite vítaná zmena. K ďalším plusom patrí samozrejme aj opäť fajn vizuálna stránka, hudba Dannyho Elfmana, hromada odkazov a prepojení na svet Avengerov a taktiež aj nabitá akcia, či Strangeová pravá ruka Wong. Užil by som si to ešte o niečo viac, ale to by finále muselo byť viac napínavejšie, agresívnejšie, hororovejšie a menej predvídateľné. Tak či tak spokojnosť. P.S.: za titulkami sú dve scény, v prvej vás čaká Charlize a v druhej Raimiho dlhoročný kamoš Bruce Campbell. 80% - 4* ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Okatá snaha jen ždímat poslední zbytky uchopitelného komiksového universa slavných hrdinů. Doctor Strange není špatná postava, která má divákovi co nabídnout, ale jakmile se tvůrci pustí do dalšího scenáristického veletoče plného paralelních vesmírů, magických knih a run, skákání v čase apod. je více než pravděpodobné, že to bude jen zase další generická komiksová akce, plná omalovánek a digifestu. Příchod Raimiho ocení fandové hororu, protože druhý Strange má v tomhle aspektu co nabídnout a některé momentky jsou docela solidně temné. Jako celek ale dvojka kompaktnost a zajímavost jedničky nepřekoná ani náhodou. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

"Nejhororovější marvelovka" je asi tak významuplné sousloví, jako třeba "nejteplejší zmrzlina". Jasně, druhej Doctor Strange není tak rozjuchanej jako třeba poslední Thor nebo Strážci galaxie, ale držku si jím takříkajíc nespálíte. Byť je v tom Sam Raimi občas cítit, osobně jsem u filmu s podtitulem "v mnohovesmíru šílenství" doufal v bláznivější, odvážnější a ehm, šílenější jízdu. Stále se to drží v bezpečných mantinelech neškodné zábavy a klasické marvelácké šablony. A je to škoda, protože potenciál byl nezměrný a po delší době mohl Marvel operovat s negenerickým "novým" záporákem (jednoznačně nejsilnější stránka filmu). Na úrovni jednotlivých scén občas super (Raimiho režijní vklad), škoda že je nepropojuje vypilovanější scénář. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nemám rád digitálny sajrat, a aj napriek tomu som si pozrel film, ktorý má v názvu "The multiverse of Madness" - takže za miestami až mučivý filmový zážitok si môžem sám... Nie som prekvapený úpadkom Marvelu, nakoľko majú za sebou desaťročie kinematografického a kasového vrcholu, ktorý im bude závidieť celý zbytok filmového sveta ešte niekoľko dekád. Môžu za to najsympatickejšie komiksové postavy všetkých čias a dokonalý casting - naopak, teraz prichádza éra pokusov žmýkania dolárov z druhoradých postáv a multikulti obsadení, kde už nie vždy hraje prim herecké remeslo prvého kalibru. ---  Politická korektnosť je koncom vtipu, a kvôty sú elixírom netalentu. --- Cumberbarch týmto filmom urobí radosť alespoň svojim Cumberbitches, Olsenka je herecky vynikajúca, a naopak Gomez zablúdila do nesprávneho vesmíru - do toho hereckého. Sam Riami osvieži svojím miestami 90-kovými psychedelickými kamerami a strihmi, ale kôli slabému scenáru film pôsobý vo výsledku nekonzistentne a zastaralo. Prišla doba, keď bude štandardom, že keď niektorú Áčkovú Marvelovku vynecháte, tak vlastne skoro vôbec o nič neprídete. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Když se America Chavez (Xochitl Gomez) ptá, zda Spider-Man (Tom Holland) střílí štíty ze zadku, tak se jedná o referenci na postavu Brown Widow z animovaného seriálu The Venture Bros. (od r. 2003)) z distribuce Warner Brothers. Brown Widow je totiž až nápadně podobný Spider-Manovi a střílí pavučiny právě tímto otvorem. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama