Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (837)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Já jsem notně spokojen! Upřímně, přesně něco takového jsem čekal a pokud je někdo, kdo si myslí, že by v každé další marvelovce mělo docházet k posunům a dramatičnostem, co ovlivní celý filmový vesmír na věčné časy, tak... To se prostě nestane a já jsem rád. Tohle je  jednoduše sakra dobrá horrorová komiksárna, která svoje pg13 věkové omezení ždímá naplno a samozřejmě, že se tu nedějí vyložené děshrůzné temnosti, pořád je tu dost scén, které dokáží navodit když už ne strach, tak alespoň jeho auru. Je to prostě hraní na písečku, které dokonale využívá rozpočet, herce i motivace (ačkoliv dost pomáhá vidět WandaVision).  Narozdíl od mnohých jsem od tohohle filmu nečekal nemožné a jsem za to naštěstí rád a po dlooooouhé době je to Marvelovka, kterou jsem viděl krátce po sobě dvakrát, což se mi stává dost výjimečně a jsem nadšen jako vačice, které nejen že nebyla přejeta náklaďákem, ale ještě ji vačičáčí lid zvolil držitelkou hodnosti Zlatého ocásku. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Doctor Strange v mnohovesmíru trapností. Chápu nadšení z toho, že MARVEL zkouší žánrově nové vody. I chvalozpěvy na to, že jde o poměrně autorský film, z kterého je ta Raimiho ruka cítit celou dobu. Ale co to líné vyprávění? Dialogy, u kterých mi bylo líto, že je pronáší tahle banda postav? A ta dějová linka s Wandou? To si po WandaVision nezasloužila. Udělat z ní jen naštvanou čarodějnici s kruhama pod očima, která chodí, lítá nebo mává rukama, aby za odměnu dostala dvě emotivní scény v závěru je celkem tristní. Zajímavá reakce na DC a jeho The Suicide Squad. Pro mě bohužel v podobně stupidní kvalitě. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý na cestování mnohovesmírem, ale čekala mě jen hromada digibordelu (už dlouho na mě něco nepůsobilo tak přetrikovaně) s řadou zbytečných bitev a marveláckých humorů a nezbavím se dojmu, že libovolná epizoda Ricka a Mortyho o cestování paralelními světy je násobně zajímavější a zábavnější. Raimi dá vzpomenout na svoje trademarky, ale je to spíš smutné vzpomínání. Strange je dost nezajímavou postavou, puberťačka spíš otravná, ale Olsen je dobrá záporačka. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Marvel záměrně co nejvíc parodovaný, zato k Evil Dead sérii se přiznává velká láska. A ke Scarlet Witch se konečně chovají jako k sociopatické svini jakou vždycky byla. Sice nový sidekick Doctora je tu úplně zbytečná postava, jen chodící MacGuffin, příběh celkově není moc zajímavý, a digibordel je nudně otravný, ale i tak, na poměry Marvelu dost fajn a zábavnější film než jednička. Rozhodně to nejlepší co v současné MCU fázi vzniklo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

"Nejhororovější marvelovka" je asi tak významuplné sousloví, jako třeba "nejteplejší zmrzlina". Jasně, druhej Doctor Strange není tak rozjuchanej jako třeba poslední Thor nebo Strážci galaxie, ale držku si jím takříkajíc nespálíte. Byť je v tom Sam Raimi občas cítit, osobně jsem u filmu s podtitulem "v mnohovesmíru šílenství" doufal v bláznivější, odvážnější a ehm, šílenější jízdu. Stále se to drží v bezpečných mantinelech neškodné zábavy a klasické marvelácké šablony. A je to škoda, protože potenciál byl nezměrný a po delší době mohl Marvel operovat s negenerickým "novým" záporákem (jednoznačně nejsilnější stránka filmu). Na úrovni jednotlivých scén občas super (Raimiho režijní vklad), škoda že je nepropojuje vypilovanější scénář. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Elizabeth Olsen se svěřila v rozhovoru pro Harper's Bazaar, že na filmu si nejvíce užila posun ve Wandině osobnosti, především v nabytí sebevědomí. Poprvé má Wanda jasno v tom, co chce a nemá potřeba se za to omlouvat. (Kubaaa97)
  • Sam Raimi pôvodne nechcel režírovať žiadne ďalšie superhrdinské filmy, pretože stratil vieru v seba samého kvôli kritike (najmä od štúdia SONY), ktorú dostal kvôli filmu Spider-Man 3 (2007). Keď jeho agent ho oboznámil s touto ponukou, S. Raimi bol nadšený, pretože Doctor Strange (2016) sa mu veľmi páčil. (Pat.Ko)
  • Téma zkřížení a kolidování realit je inspirováno komiksovým eventem „Secret Wars“ z roku 2015. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama