Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (836)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jak byla jednička osobitá ve vykreslení toho, co svět Doctora Strange obnáší, dvojka na podobné laskominy v podstatě rezignuje. Až na vzácné momenty je to nečekaně zaměnitelná marvelovka (celý úvodní souboj v chrámu je hrozná zívačka), která kdyby neměla Raimiho na režijní stoličce, tak nemá vůbec nic. Jestli je chvílemi tahle generická epizoda MCU něčím zajímavá, je to Raimiho filmařským rukopisem (divoké kamerové nájezdy, hororové ladění scén). Vinou slabého scénáře, který se v konceptu alternativních vesmírů dokope akorát k "jinde se za jídlo neplatí", to ale nestačí na víc než na průměrný díl nekonečného komiksového seriálu. 50 % ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6,5/10. Mírné zklamání. Sam Raimi je ve výsledku hodně cítit a to mi udělalo velkou radost. Po delší době MCU produkt, který sice trpí typickou nemocí všech Marvelovek ale zároveň v něm prokazatelně cítíte autorskou stopu a jasnou vizi. Bez Raimiho šíleností alá Evil Dead (edit, kamera či zvukový efekty) by film byl sotva poloviční a je fakt dobře, že se mohl osobitě vyřádit a dát dvojce Strangea nějaký rukopis - který se pekelně dobře promítá do hororovějších elementů a švihnutějšího vizuálního kabátku. Problém nastává ve scénáři a nedotaženosti příběhových motivů, které nemají pevné základy, opodstatnění a vlastně se člověk ne a ne napojit na cokoliv, co hrdinové řeší. Stopáž je na takhle ambiciózní téma extrémně krátká - díky tomu hektická a prakticky není čas na nic víc, než hromadu atrakcí, zásadních posunů v ději a pár charakterových oblouků a příjemných překvápek. A je to fakt škoda. Mít k dobru dalších cca 30 minut, možnost se daleko hlouběji ponořit do variant vesmíru a postav a kdo ví... mohl z toho být vyloženě parádní komiksový film. Takhle to "ZASE" zůstává někde v půli cestě... ale díky Raimimu druhý Strange tahá za o něco silnější notu. Aspoň tak. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

MUDr. Divný v mnohovesmíru invenční nouze a bolševické inkluzní propagandy je jen dalším ubohým sériovým prefabrikátem Mrvelu a plytkým, satanopustým a už nejmíň tisíckrát recyklovaným digitálním mrdníkem, natočeným výhradně za účelem ještě větší debilizace už tak debilních juvenilů a ždímání peněz na lupeny z jejich lhostejných rodičů. S jakýmikoliv alespoň snahami o nápad či originalitu zjevně došli také neporazitelní kosmičtí leporeloanihilátoři a furtdokolové digitální vesmírné bubuhlavy, tudíž v tom přitroublém hnědém tratolišti zbuznělých mentorských supergejů zbyla už jen jediná možnost dalšího vykrmování kokotporátního prasátka, a sice nechat všechny ty hrdinné Assvendžry koksovat se mezi sebou. A tak ten náš doktor asimilačních věd a jeho multikulti komando sdružených barev Benettonu tentokrát zachraňuje v multimoulinexu hodně omezených fantazií a hladce integrovaných burkonošek do křesťanských kostelů krajně nesympatickou hispánskou pičinku, kterou si ve vesmíru přirozeného růžového štěstí a LGBT+DDPPP harmonie vylízaly dvě maminky, čínská a bangladéšská, před laktační psychózou militantně feministické Wandy – rudé čarodějnice. Ale pozor, někdejší svěží hororový talent, nynější zatuchlý kokotporátní zaprodanec - Rejmič, si asi machisticky v kleče dupnul, a tak mu soudruzi povolili rychlý švenk na dvě ohořelé kostry a jeden náznak poctivě přeříznuté kapitánky Aneurysma, čímž to přeqapivě získalo krutohustě masakrózní přístupnost PG8 (Pederast Guidance) a ty nejlepší kousky tentokrát mohou na kino zapomenout! ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejupřímnějších Marvelovek ever a guilty pleasure roku. Pro Strange mám z nějakého důvodu ohromnou slabost a ve spojení s Raimiho evildead-lvl srandičkama to na mě i přes svojí roztomilou stupiditu působilo naprosto neodolatelně. První Marvelovka od prvního Strange, na kterou bych se klíďo podíval znova. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $411,331,607║ Tržby Celosvetovo $955,775,804▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,451,188║ Tržby za predaj DVD v USA $4,010,863║ Marvel troška popustil uzdu a vsadil na Raimiho a nakoniec to stálo za to. Spestrenie v rámci universa o taký hororový nádych veru som nečakal. Raimi sa veru predvádza v jeho dusných šokových terapiách kde sa len dá, nechýba posadnutosť diablom, čarodejnica či aj zombii. Fakt to dáva s prehľadom a dosť si tento film ukradol pre seba a jeho obľúbené trademarky. Herci v pohode, akcia, triky tiež, okrem tých dvoch mamiek sa to dá  s prehľadom skuknúť. Osobne som čakal skôr priemerný výkvas ako v poslednej dobe Marvel chrlí ale táto ich temnejšia vlaštovka v celku chutila. /videl v kine: 75%/ ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Posměšná odpověď Doctora Strange (Benedict Cumberbatch) na název superhrdinské skupiny Fantastic Four, jestli jsou z 60. let, je ve skutečnosti hezké podotknutí. Fantastic Four se totiž skutečně poprvé objevila v 60. letech, a to přesně 8. dubna v roce 1961. (Kubaaa97)
  • Chthon patří v komiksech mezi Elder Gods, kteří vládli na Zemi. Chthon trávil svůj čas studováním mystických umění a stal se prvním černokněžníkem na Zemi. Podobně jako ve filmu stojí Chthon za Darkholdem. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama