Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (836)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Za posledné obdobie jedna s mála Avengeroviek, ktorá ma bavila. Dôvod je jednoduchý, zaujímavý príbeh, dobrá réžia a hlavne Avenger, ktorého máme radi a nemusíme sa s ním zoznamovať a prichádzať mu na chuť ako u kopec iných (Eternlas, Shang-Chi). Bendedict Cumberbatch je znova výborný a aktuálne asi najzaujímavejší Avenger, ktorý ťahá ešte svoju sériu (samozrejme aj Thor je super, ale toho spomínam iba preto, aby ma neje*bli blesky na stoličke). Film ma síce slabšie hodnotenie ako prvý diel, ale mňa tento mnohovesmír šialenstva bavil viac. Príbeh nie je síce nič extra a drží sa v zaručene fungujúcich schémach, ale  je tam toľko toho, že je sranda pozerať sa na to, čo sa tam všetko deje a kto všetko sa tam objaví. Máme tu záporačku, ktorú veľmi dobre poznáme, takže stret dvoch Avengerov je určite vítaný, obzvlášť po nevýrazných záporákoch na jedno použite. No a tretím výrazným plusom je réžia Sama Raimiho. Jeho stopa na tomto filmovom kotúči je skutočne výrazná, pretože na miesto klasických vtipných scén, sme dostali takmer hororové. Stále je to pre deti, takže do hororu nemôžme zabrusliť, ale je to určite vítaná zmena. K ďalším plusom patrí samozrejme aj opäť fajn vizuálna stránka, hudba Dannyho Elfmana, hromada odkazov a prepojení na svet Avengerov a taktiež aj nabitá akcia, či Strangeová pravá ruka Wong. Užil by som si to ešte o niečo viac, ale to by finále muselo byť viac napínavejšie, agresívnejšie, hororovejšie a menej predvídateľné. Tak či tak spokojnosť. P.S.: za titulkami sú dve scény, v prvej vás čaká Charlize a v druhej Raimiho dlhoročný kamoš Bruce Campbell. 80% - 4* ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Spousta akce, vizuálních efektů ale i tak se jim podařilo mě uspat. Ještě, že vedle mě seděl potomek a ne cizí marvelovec, kterému bych slintala na rameno! Někde jsem četla, že tomu předcházel nějaký seriál, který u nás neběžel, no asi jo, pač jsem netušila, jak se z Vendulky stala běsnící harpie s outěškem! Také konečně někdo chápe, jak je hudba důležitá a dokonce s ní dokážeš umlátit protivníka! Harfa je ze všech nástrojů ta nejsmrtelnější! Bacha jo! Ještě, že na ni neumím. Rozesmálo mě obsazení jistého invalidy s nadpřirozenými schopnostmi, u kterého jsem zvědavá, ve kterém filmu se zas objeví živý, opět překonávající svou vlastní smrt. Film se nás snaží rozdrtit nabouchanými účinnými triky, ale chyběl mi tam zasrdcesebraný příběh. Je to takový rychle do světa poslaný výrobek něčeho nedotaženého. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to takové... No... Obyčejné.  Zápletka sice fajn, ačkoliv kdybych viděl seriál WandaVision, našel bych si k ní cestu rychleji a nemusel čekat, až mi film aspoň trochu vysvětlí / vyspoileruje, oč vlastně jde. Ale největší problém to nezakryje. Většina nového Doctora Strange na mě totiž působila jen "jako". Novou mladou postavu se nepodařilo úplně dobře představit, prostě tam najednou byla a všechno se začalo točit kolem ní. Strange a Wong mají schopnosti spíš jako Green Lanternové než jako ti mystici z prvního filmu, taková ta polobéčková atmosféra, kterou měl Sam Raimi už ve svých Spider-Manech, Strangeovi podle mě také nesluší, co chvíli se něco stane jen proto, že někomu přišlo jako dobrý nápad, aby se to stalo, ale moc to nedává smysl... A horor, který občas opravdu zavládne, zase - bohužel - vyvažují ne moc dobré vtipy. No a pak je tu ten mnohovesmír, od kterého jsem si tolik sliboval, ale který nakonec vlastně skoro není využitý! Postavy můžou teoreticky skákat z jednoho světa do druhého, ale přitom většinu filmu stráví ve dvou, přičemž ten, v němž se konají očekávaná camea (která ale také nejsou žádné terno), je docela nudný a odlišuje se hlavně tím, že se v něm přechází na červenou. Třeba Avengers: Engame využili cestování časem stokrát nápaditěji. Škoda. Pár dní před kinem jsem se podíval na Strangeův první film a líbil se mi mnohem více.______P.S. Ani ten Danny Elfman se bůhvíjak nevytáhl, protože sice používá Giacchinův super motiv, ale jeho vlastní hudba není nijak zajímavá._____P.P.S. Myslím, že Strange nemá moc co závidět sólovce Black Widow a určitě není horší než nedávný Morbius, tak jsem docela zvědav, jak se s tím kritici popasují :) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Raimi + Strange s tváří Cumberbatche + sympatická America + šíbnutá Vanda + mnohovesmír + hororový nádech - cca. dvě fakt divné scény = zážitek na míle vzdálený kterémukoli z hojně popisovaných zklamání. Trailery byly výborné a dostala jsem přesně to, co jsem čekala, i když místy trošku jinak, než jsem to čekala. Patetické? Ano. Hloupé? Ne. Více Raimiho a více Tobey-... multivesmíru, prosím! 4,5*. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý na cestování mnohovesmírem, ale čekala mě jen hromada digibordelu (už dlouho na mě něco nepůsobilo tak přetrikovaně) s řadou zbytečných bitev a marveláckých humorů a nezbavím se dojmu, že libovolná epizoda Ricka a Mortyho o cestování paralelními světy je násobně zajímavější a zábavnější. Raimi dá vzpomenout na svoje trademarky, ale je to spíš smutné vzpomínání. Strange je dost nezajímavou postavou, puberťačka spíš otravná, ale Olsen je dobrá záporačka. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Na bundě Americy Chavez (Xochitl Gomez) si můžeme všimnout pár doplňků – nápis „Amor es amor“ indikující její latinskoamerický původ a „pride flag“ symbolizující LGBTQ+ komunitu. (Kubaaa97)
  • Sam Raimi pôvodne nechcel režírovať žiadne ďalšie superhrdinské filmy, pretože stratil vieru v seba samého kvôli kritike (najmä od štúdia SONY), ktorú dostal kvôli filmu Spider-Man 3 (2007). Keď jeho agent ho oboznámil s touto ponukou, S. Raimi bol nadšený, pretože Doctor Strange (2016) sa mu veľmi páčil. (Pat.Ko)
  • Budova, na ktorej Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) s Wongom (Benedict Wong) bojuje proti príšere Gargantos; je tá istá budova (hoci z inej strany), na ktorej bojovali Doctor Octopus a Spider-Man v Spider-Man 2 (2004) v „inom“ vesmíre. (Pat.Ko)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama