Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (20)

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Pěkná výprava, dobrá práce s kamerou, ucházející dobová atmosféra. Bohužel příběh nic moc, herci bez špetky charismatu, příliš se tlačí na pilu v urputné snaze navodit jakési mysteriózno ve stylu Sherlocka Holmese, nudnou dějovou linku nezachrání ani přehršel efektů, odbytý konec to zabil úplně. Ne, tohle se moc nepovedlo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný ruský film. Do hlavního temného tématu se tvůrci snímku pokusili (a za mě vcelku úspěšně) prostřednictvím vypravěče vnést i nějaké ty humory. Nedívalo se mi na tuhle záležitost vůbec špatně a rád bych jí ještě jednu hvězdičku přidal, ale nedalo se. Měl jsem totiž pocit, že se scénárista ve vší té mystice místy ztrácel, vyšetřování série vražd pak vyznívalo krajně nepravděpodobně (chvílemi až blbě), a to byla docela škoda, protože se tu dalo dosáhnout mnohem lepšího výsledku. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Petrohradský policejní vyšetřovatel pátrá po pachateli rituálních vražd a na pomoc si bere Angličanku, která ve městě vystupuje coby médium. Vedle obvyklých potíží musí překonat i skepsi, kterou pociťuje vůči existenci nadpřirozena. Vizuální stránka věci je hezká, dobová atmosféra je charakteristická pro holmesovské příběhy, což mi sedělo a konečně sympatičtí mi byli i herci. Je prostě vidět, že na to pár rublů padlo. Nicméně celkově se jedná o líbivě natočené klišé plné motivů i scén, které jste už zaručeně někdy někde viděli. Každopádně nenudil jsem se a tom to je. 60% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nikolaja Chomerickiho je možné považovať za skúseného režiséra. Preto ma prekvapuje, že jeho deviaty film „Děvjataja“ (možno ani ten názov nie je náhodné) dopadol tak, ako by to natočil človek, ktorý nemá potrebné skúsenosti. Už ten začiatok neveštil nič dobrého – príliš minimalistický a jednoduchý. Po úvode však dochádza k postupnému zlepšovaniu, ktoré však v určitom bode zastaví. Celé to spadne so záverom, ktorý je rýchly, plný klišé a nevypracovaný. Kombinovanie prvkov krimi, investigatívneho (detektív-based) vyšetrovania a okultizmu nie je zlé, ale v danej forme ten výsledok nie je dobrý. Zbytočne nafúknutý runtime nad 120 minút. Osobné hodnotenie: 58% (*) ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Novodobí ruskí režiséri sa až moc spoliehajú na čarovný vizuál, ktorý spolu s výpravou a dobovými prvkami hrá v Devjatej prím, o to väčší problém majú s vyrozprávaním príbehu. Takže, prachy sú v tom fliku vidieť ale scenár má jednu nohu kratšiu než druhú a rejžovi nepomohol ani strih, ktorý je v druhej polovici tak bláznivý, že aj koxknutých rejžov hudobných videoklipov by z toho boleli oči. Herecky priemerné, atmosféra takisto priemerná, takže... vydržať sa pri tom dalo, ale nie je to nič pamätihodné. Aj moje hodnotenie je priemerné 50%. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama