Reklama

Reklama

Venom 2: Carnage přichází

  • USA Venom: Let There Be Carnage (více)
Trailer 4

Na filmová plátna se vrací Tom Hardy jako Venom, jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (539)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jediný dôvod prečo to naozaj funguje je Tom Hardy a to, že si svoju postavu Eddieho Brocka náležite užíva. Jeho hláškovanie s Venomom síce pripomína vzťahovú komédiu, ale zároveň sa stáva ťahúňom filmu z nudných vôd. A tie tento príbeh teda obklopujú zo všetkých strán. Postavy ( aj tie z predchádzajúceho filmu) sú tu zase raz do počtu a ich dopad a vývin v rámci dejovej línie je takmer nulový. Čo ale zamrzí ešte viac, je absencia hodnoverného záporáka. Carnage má v komikse rovnako bohatú históriu ako Venom. Tu je ale na pozícií druhotriedneho záporáka. Rovnaká druhotriednosť bola už v prvej časti. A na to, že Venom neustále prognozuje svoju smrť, alebo obrovskú slabosť voči svojim nepriateľom,  akosi z tých stretov vychádza bez väčšej ujmy. To, že tým zabíja napätie je asi každému jedno. Akákoľvek snaha o presahy je tu skôr vtipná a trápna, než aby splnila účel. A digitálny bordel tomu ešte uberá na atmosfére. Pomáhajú si ním pri všetkom. Aj ten posledný záber na pláži má tak digitálne vlny až z toho príde človeku smutno. Náznak spojenia s MCU poteší. Ale to by nemohol byť Venom mierne podpriemernou sériou. Venom 2 je tak v konečnom dôsledku potvrdením, že Andy Sarkis je lepší ľudoop, ako režisér. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Půjdu trošku proti proudu, ale mě se druhý díl líbil více než Jednička. Přichází Harrelson, velmi zajímavá postava. Záporák je daleko silnější než Venom. Samozřejmě přijít s něčím novým v komiksovém žánru by se rovnalo zázraku, ale u Venoma divák tak nějak očekávání nemá a velkým, alespoň pro mě plusem zůstává krátká stopáž. Než nějaké zbytečné odbočky a natahování scén, takhle je to občas fajn. Existují ambicióznější kousky, tady alespoň Hardy sype solidní hlášky. Film mě lezl prvních 20 minut krkem, ale ustál jsem to. 60% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Druhý Venom vyžírá narvané sály kin a dle modrého hodnocení opět vidíme, že se jedná o lidovku. Což je trošku škoda, jelikož jedničku jsem si v kině moc užil, doma už pak méně a od Andyho Serkise jsem doufal v objektivně lepší film. Tento sequel je však přece jen v něčem unikátní. Již před premiérou se hodně řešila délka stopáže, která se zastavila na, u blockbusterů v dnešní době raritních, 90 minutách + titulky a ač mně dlouhé filmy nevadí, čekal jsem vyloženě dechberoucí tempo a že člověk po seznamovacím začátku už nevydechne až do konce. Výsledek je však odlišný a působí spíš, že tam chybí jeden akt a celé to působí zrychleně pouze dějově. V tom absentujícím aktu by pravděpodobně byl další souboj s Carnagem v jiné lokaci a ačkoliv si Woody Harrelson odbyde to své a patří mezi největší klady filmu, jedna digibordelová rubačka na konci mi bohatě stačila a být to delší, jdu nejspíše s hodnocením dolů. Tom Hardy je tu naopak snad ještě větší primitiv a tato jeho poloha mě extra nebaví, zato Michelle Williams je tu ovšem totálně vymletá pizda, která nemá co hrát. A tak se opět ukázalo, že Sony neumí točit filmy, ze kterých se stanou v budoucnu kulty, avšak dodali jen další tuctovku. Btw, záporáci došli, takže potitulková scéna dává asi největší smysl v rámci toho, kam směřovat další díl, ač možná k nevoli jiného subjektu. ()

Ratemus odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhorších komiksovek, tohle nezachránil ani Hardy s Harrelsonem. Něco tak hrozného trumfne máloco, tady se vracíme do dob Ghost ridera, Elektry a Cat woman, kdy komiksovky přetékaly trapností, laciností a idiotským humorem. Místy mi bylo skutečně trapně, protože zde nefunguje skutečně nic, humoru je tolik a je tak primitivní, až to bolí, akce je jedno velké CGI, záporák je lautr stejnej jako ten v prvním díle, jen má jinou barvu, další postavy absolutně nezajímavé, akce slabá. Sakra tady není vůbec nic, co by za něco stálo nebo co by stálo za body navíc. Film cílí na děcka opravdu víc než Shazam, snaží se být drsný, ale nejde mu to. Obrovský šlápanec vedle a velké zklamání. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se tohoto filmu obával. Hlavně tedy toho, aby to všechno nebylo ve stejném duchu, jako první díl. No a ono to tak přesně je. Celé je to zase akorát o tom, že tu je Tom Hardy. Venom je pořád na úrovni, kdy vlastně nevím, jestli mu fandit nebo ne. Hlavní protivník v podání Woodyho Harrelsena je taktéž naprosto zbytečný. Když jsem viděl první díl, tak jsem to bral s tím, že jsem se alespoň zasmál. Ale i vtip mi tady tak trošku chyběl a to nebudu ani mluvit o tom digitálu, který je tu až moc umělý. Levnější varianta Marvel univerza, na které je to znát. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (36)

  • Premiéra měla původně být v říjnu 2020, ale nakonec byla přesunuta kvůli pandemii koronaviru. (petr.koca)
  • Natáčanie sa skončilo vo februári 2020, len niekoľko týždňov pred pandémiou Covid-19, ktorá zavrela celosvetový filmový priemysel. Z dôvodu pandemických obmedzení bola väčšina filmu strihaná na diaľku, pričom väčšina postprodukčných prác bola vykonaná v tomto období. (Dajman)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Madame Web nabírá další posily

Madame Web nabírá další posily

28.06.2022

Herečka Emma Roberts (Sváteční rande) je nejnovějším přírůstkem do herecké sestavy komiksového snímku Madame Web od studia Sony Pictures. V hlavní roli filmu se objeví Dakota Johnson (Zlý časy v El… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama